❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaky zarizeni na 5G vysílač
Jaky zarizeni na 5G vysílač
Potreboval bych udelat 5G pristupovy bod na 12db vsesmerku cca s 5m kabelem v zatim stredne rusenem pasmu ale nevim jaky nasadit zarizeni, potrebuju opravdu kvalitu abych o tom vedel co nejmene.Nemuzu tam dat mikrotika!!! Pocet lidi tam bude maximalne tak do 20. Prosim poradte...predem dekuji.
0 x
-
mewriksh píše:Potreboval bych udelat 5G pristupovy bod na 12db vsesmerku cca s 5m kabelem v zatim stredne rusenem pasmu ale nevim jaky nasadit zarizeni, potrebuju opravdu kvalitu abych o tom vedel co nejmene.Nemuzu tam dat mikrotika!!! Pocet lidi tam bude maximalne tak do 20. Prosim poradte...predem dekuji.
dobre si napisal zatial... vsesmer je uplne nevhodne riesenie. daj tam sektrory. usetris si kopec nervov do buducnosti.
vsesmer je maximalne vhodny do miest, kde je pasmo uplne volne.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
vsesmerka je fakt nouze. Né že by to nevalilo ale hodí se to maximálně tak na vesnici. Kvůli rušení - bere to veškerý bordel okolo. Výhoda je že na 5Gvšesměru neodchází karty. Tika tam nemůžeš dát proč?
0 x
MK tam dat vazne nemuzu, mam proste problemy s TV antenama...uz jsem zkousel vsechno mozne ale stale to rusi TV, kdyz jsem tam daval 2,4G tak jsem tam musel dat Ovis 5460 a bylo vse O.K. zkousel jsem je ukecat do satelitu ale nemaj na to prachy a analog je proste vhaji...Tak jakou tam dat masinku na 5G??? Dat tam tedy sektorku a jakou doporucite?? Potreboval bych ale pokryt celou lokalitu tak ze tam dat asi ctyri kolem sebe co?? Ty lidicky co se tam maji pripojit jsou kolem vysilace. Kdyz tam dam ale ctyri sektorky to abych dal na kazdou AP co?? Nebo se to da vyresit jinak?? Dekuji
0 x
honzam píše:vsesmerka je fakt nouze. Né že by to nevalilo ale hodí se to maximálně tak na vesnici. Kvůli rušení - bere to veškerý bordel okolo. Výhoda je že na 5Gvšesměru neodchází karty. Tika tam nemůžeš dát proč?
Jak to myslis, ze na 5Gvsesmeru neodchazi karty? Jako s jinyma antenama odchazi? Mne teda ne.
0 x
k těm TV anténam, taky nám to občas dělá a v drtivý většině pomužou krabičky na RBčka, konkrétně z wifi.aspa.cz
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Myslím to tak že na 2,4Ghz všesměrech karty odchází. Konkrétně CM9 i R52Jenya píše:Jak to myslis, ze na 5Gvsesmeru neodchazi karty? Jako s jinyma antenama odchazi? Mne teda ne.
0 x
pokud tam mas bleskojistku a dobre pospojene a uzemene tak nevidim duvod proc by mela CM9 odchazet me zadna neodesla zatim a to uz jich par mam.
0 x
Mam na vsesmerech nasazene TL-WN560G miniPCI (Atheros 5006X 2,4 GHz) a jeste mi zadna neodesla.
honzam píše:Myslím to tak že na 2,4Ghz všesměrech karty odchází. Konkrétně CM9 i R52Jenya píše:Jak to myslis, ze na 5Gvsesmeru neodchazi karty? Jako s jinyma antenama odchazi? Mne teda ne.
0 x
mewriksh píše:MK tam dat vazne nemuzu, mam proste problemy s TV antenama...uz jsem zkousel vsechno mozne ale stale to rusi TV, kdyz jsem tam daval 2,4G tak jsem tam musel dat Ovis 5460 a bylo vse O.K. zkousel jsem je ukecat do satelitu ale nemaj na to prachy a analog je proste vhaji...Tak jakou tam dat masinku na 5G??? Dat tam tedy sektorku a jakou doporucite?? Potreboval bych ale pokryt celou lokalitu tak ze tam dat asi ctyri kolem sebe co?? Ty lidicky co se tam maji pripojit jsou kolem vysilace. Kdyz tam dam ale ctyri sektorky to abych dal na kazdou AP co?? Nebo se to da vyresit jinak?? Dekuji
Zkousel jsi dat ten routerboard do nejake zelezne bedny (treba na i4wifi prodavaji nejake i s panelkou 5GHz v jednom, myslim, ze to stoji kolem 2000) a pouzit stineny kabel? Mam vsude zarizeni vedle televiznich a ruseni zadne.
Jinak na 5GHz je jeste "dobry" ovis 5000, ale oproti MK je to slabota.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
NEchapu proc to rusi TV, zkousel jsem to dat do zelezne krabice, uzemnit, dat jine trafo, napajet z jineho zdroje nez je eletrika, dat to pres vyloznik od anten ale psote nic, proto se ptam co nasadit misto MK na 5G vysilac. Kdybych mohl uz tam ´MK davno je a bezi vse jak ma...ALE nejde to...co tedy pouzit jako nejlepsi AP na 5G mimo MK. Dekuji
0 x
mewriksh píše:NEchapu proc to rusi TV, zkousel jsem to dat do zelezne krabice, uzemnit, dat jine trafo, napajet z jineho zdroje nez je eletrika, dat to pres vyloznik od anten ale psote nic, proto se ptam co nasadit misto MK na 5G vysilac. Kdybych mohl uz tam ´MK davno je a bezi vse jak ma...ALE nejde to...co tedy pouzit jako nejlepsi AP na 5G mimo MK. Dekuji
A neslo to ti rusi i kdyz mas to RB pod strechou a nahoru koax?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
I kdyz jsem dal MK pod trechu a svedl 10mm kabelem cca 5m a stale to rusilo...mas nprosto spatne udelane TV svody a divne zesil ale co delat kdyz to nevymenej a na sve naklady to delat nebudu...
0 x
to delaji spinane zdroje v RB - u nekterych typu v kombinaci s s nekterymi antenimi zesilovaci.
0 x