prosím prosím o radu
vede mi domů kabel s internetem - a jak už to tak bývá je není možné k němu připojit libovolný počítač... jen ten jehož IP nám správce "zapsal" do systému...
doma máme ale teď 4 počítače...
jak mam udělat aby na všech šel internet ????
(moc nerozumím routru stačí si teda jenom koupit normální wifi router?)
díky moc
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
připojení s kontrolou IP
ano koupit krabicku zvanou router, na WAN port nastavit to co ti dal poskytovatel a interni lan si udelat po svem.
0 x
presne tak, nasadit NAT.
A nebo rekni spravci.
A nebo rekni spravci.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
bych rek, ze to bude takovy natajno sdileni 
takze mu spravce asi tezko poradi.

takze mu spravce asi tezko poradi.
0 x
no právě se správcem se radit nemůžu 
divím se ale že k tomuto "hackování"
není na netu nějaký podrobný návod
bojím se, že mi bude dělat problém fakt, ze musím mít vše nastaveno - ve vlastnostech TCP/IP na automaticky...
každopádně je to fakt nutnost.. navíc když za měsíc vyjde nový levný iphone na který mam velký zálusk tak to bejt prostě musí a musí

divím se ale že k tomuto "hackování"

bojím se, že mi bude dělat problém fakt, ze musím mít vše nastaveno - ve vlastnostech TCP/IP na automaticky...
každopádně je to fakt nutnost.. navíc když za měsíc vyjde nový levný iphone na který mam velký zálusk tak to bejt prostě musí a musí

0 x
pokud je to automaticky tak staci jen WAN port dat do dhcp klient, pokud je to staticky DHCP tak naklonovat na router mac te co mas na compu.
0 x
presne jak pise basty. Zadnej navod na to neni potreba. Na wan port routeru das ziskat IP adresu automaticky a zaroven tam nakonujes MAC adresu kterou ma tvoje sitova karta
0 x
dojan píše:divím se ale že k tomuto "hackování"není na netu nějaký podrobný návod
právě že jich je

jinak kup si ten nejlevnejsi router co umi NAT (umi snad kazdy) pozapojuj to a mozna ti to pojede aniz bys musel vubec neco nastavovat

0 x
- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
tohle by ti mohlo pomoct je to cele kompletne v cestine http://skyshop.cz/m29715-straightcore-w ... ntnat.html a co se tyce te mac adresy tu tam podle me budes muset nastavit zjistis ji takto Start>spustit>cmd>ipconfig -all a tam bude neco jako pripojeni k mistni siti a fyzicka adresa ve tvaru asi toto 00-00-00-00-00-00. jinak pisni na icq rad ti pomuzu tak jsem vlastne zacinal se sitema a ted delam spravce. 

0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc
!

-
- Kontaktovat uživatele:
dojan píše:divím se ale že k tomuto "hackování"není na netu nějaký podrobný návod
Já bych podobné hlášky už ze zákona zakázal, protože je docela vážná možnost, že způsobí újmu na zdraví.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!