❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC ENGINES ALIX BOARDy

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
deelite

Re: PC ENGINES ALIX BOARDy

Příspěvekod deelite » 17 years ago

level píše:samozrejme ze ma alix jinej baud rate nez RB
38400

Ano, to je jasne, aj wrapy to tak mali. Ale akonahle nabootoval mikrotik, tak sa to zmenilo.

airbilly píše:Naco Vam je preboha konzola ?
Instal mikrotiku na pc, vlozit CF a vsetko beha. Konfig cez mac telnet/winbox

No to ano, ale ked ti napr. odide ethernet, tak cez konzolu vies este rozbehat wireless karty.
Navyse, ja mam RS232 rad. Som tak trochu nostalgik :-)
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 17 years ago

Nemá někdo ponětí,kde lze nejblíže koupit licenci na Ikarus ?
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 17 years ago

proč chceš ikarus, nerozchodil jsi MT?
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 17 years ago

přijde mi to pro alix lepší volba. myslím,že mikrotik na to není 100% odladěný.Hledal jsem něco výkonného pro bridge na trasy.Licence v plné výbavě (level2) stojí cca 630 kč,platba dobitím svého účtu po registraci na jejich webu.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

pin píše:přijde mi to pro alix lepší volba. myslím,že mikrotik na to není 100% odladěný.Hledal jsem něco výkonného pro bridge na trasy.Licence v plné výbavě (level2) stojí cca 630 kč,platba dobitím svého účtu po registraci na jejich webu.

Lepsi ovladac na bezdrat nez ma v sobe mikrotik nesezenes. I na alixu beha mikrotik moc pekne, je to uplne normalni x86 platforma.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 17 years ago

chlape na ikarus se vykašli.... Mrkni sem je to firmware, který je používán na hodně routrech mužeš ho použít i v klasickým pc a na wrapu i na RB, jde o FW postavený na linuxu s velmi příjemným webovým GUI, je pořád vyvýjen a má hodně funkcí pro bridge ideál....
http://dd-wrt.com/dd-wrtv3/ a hlavně je ZADARMO!!!!!! ale na vývoj můžete přispět...
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 17 years ago

zdravim
neviete preco mi nejdu rozbehat xr5 karty na alixe? skusal som aj s minimalnym vykonom, aj defaultnym - vysledok ziadny. zdroj je 19V / 3,7A
niekde som cital, ze to zavisi od kusu dosky... niekto ma stastie a niekto nie. ale to sa mi nechce verit... moze byt chyba v tom, ze som sa to pokusal rozbehat na 2.9.27 crack verzii?
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

mato1 píše:zdravim
neviete preco mi nejdu rozbehat xr5 karty na alixe? skusal som aj s minimalnym vykonom, aj defaultnym - vysledok ziadny. zdroj je 19V / 3,7A
niekde som cital, ze to zavisi od kusu dosky... niekto ma stastie a niekto nie. ale to sa mi nechce verit... moze byt chyba v tom, ze som sa to pokusal rozbehat na 2.9.27 crack verzii?

jedna vec je, ze sa mi nepaci pouzivanie crackovaneho softveru a druha, preco neskusis nainstalovat demo MT? je to vazne tak zlozite?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

crack 2.9.27 je hodne v pohode verze jede na ni vse jako na 2.9.50 nevidim zadny zajimavy rozdil ve funkcnosti. XR kartu v 27 nemam takze nevim cm9 no problem i s Nstreme.
0 x

andreas4all

Maxik píše:crack 2.9.27 je hodne v pohode verze jede na ni vse jako na 2.9.50 nevidim zadny zajimavy rozdil ve funkcnosti. XR kartu v 27 nemam takze nevim cm9 no problem i s Nstreme.

ze by to boli ovladace?
0 x
Pripojenie na Slovensku.

mato1

andreas4all píše:jedna vec je, ze sa mi nepaci pouzivanie crackovaneho softveru a druha, preco neskusis nainstalovat demo MT? je to vazne tak zlozite?

mam na to svoje dovody :-) tych par sto korun ma nezabije urcite, ale ked to treba rychlo hodit do ostrej prevadzky, tak nemam co riesit... 2.9.27 bezi ale len s cm9. buduci tyzden nahodim 2.9.51 a uvidime co to spravi s xr5.
a nie... nie je to zlozite... instalacia je easy
0 x

mato1

andreas4all píše:ze by to boli ovladace?

na to som myslel aj ja... preto sa pytam ci to tu nema niekto odskusane...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

mato1 píše:ale ked to treba rychlo hodit do ostrej prevadzky, tak

tak přesně na to mám vždy 2 licence koupené dopředu v rezervě, přesně jak píšeš, těch pár stovek mě přece nezabije,
0 x

andreas4all

tak 3litre za kartu das v pohode, ale 700 za licenciu uz nie? cudne.
0 x
Pripojenie na Slovensku.

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

andreas4all píše:tak 3litre za kartu das v pohode, ale 700 za licenciu uz nie? cudne.

Karta nejde cracknout jinak by se už dnes žádné kart neprodávali.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!