Ano v 6.44 to opravili. Není potřeba nic nastavovat a linkuje to na gigu samo
Četli jste to vůbec?
* ) rb4011 - improved SFP+ interface linking to 1Gbps;
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rb4011
Robotvor píše:Neprovozujete někdo tenhle krám jako domácí Wifi router ? Je to vubec rozumné na takové použití ? Potřebuju něco na gigabitovou linku do bytu.
Jo, provozuji. Problém s Wi-Fi nemůžu potvrdit, mám rackovou verzi. V SFP+ šachtě mám 10 Gbit propoj do switche, v ethernetech mám dvě konektivity (jedna gigabit, druhá ažDSL 50 Mbit), konfigurace až na pár VPN, VLAN a podobných kravin odpovídá SOHO nasazení. Není problém tahat gigabit, aniž by se router opravdu pořádně zapotil - rozuměj při speedtestu to ukazuje gigabit jak má a zatížení CPU je pod 50%. Původně jsem chtěl koupit tu wifi verzi, dát jí rackové packy a antény vyvést ven z racku, nakonec jsem to vyřešil wAPem ac napájeným z portu 10.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
akurat sme menili 3011 za 4011
3011 isla na 21%
4011 ide na 1% takze zhruba o 20% lepsi vykon...
3011 isla na 21%
4011 ide na 1% takze zhruba o 20% lepsi vykon...
0 x
aha tak takhle se počítaji procenta
7 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Po večerech si pak mícham dvě 52% slivovice dohromady a ta výsledná 104% má teprve grády.
5 x
jak to zatím vypadá u těch co přes to tahaji na SFP+ kolem 1Gbit uplinku? Nemá to problém jako RB3011 a podobně?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ne, taky se mi stalo že se mi jedno jádro zacyklilo - u úplně nového kusu (žádný vir). Reboot, update a klid. Asi tam nějaký jednovláknový proces přetekl.
0 x
Já mám na síti 3011 kde je špičkové 50-60%cpu dam vědět až to prohodim co to bude říkat s cpu usage...
4011 už je nachystana.
4011 už je nachystana.
0 x
basty píše:Je tohle normalni chovani? To CPU2?
Diky
Jaký FW? stalo se nám to na 1100AHx4 - reboot pomohl. a zrovna jsme to hodili na poslední verzi a od té doby ok.
0 x
-
-
S tím souhlasím,
pokud by to řešila poslední verze, jdu do toho.
Zatím nevím, zda by to pomohlo.
K novým verzím jsem vždy poněkud skeptický, pokud nejsou časem prověřeny.
pokud by to řešila poslední verze, jdu do toho.
Zatím nevím, zda by to pomohlo.
K novým verzím jsem vždy poněkud skeptický, pokud nejsou časem prověřeny.
0 x