❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hardware pro NStream dual

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Ming-li

Hardware pro NStream dual

Příspěvekod Ming-li » 19 years ago

Zdravicko,
hledal jsem nejake sikovne reseni pro NStream Dual, protoze jak znamo, tak RB532 hardwareove nestaci na tuhle featuru. Procital jsem si i forum primo na mikrotik.com a nasel jsem tam zajimavej odkaz http://www.lippert-at.com/index.php?id=95
Tenhle stroj vypada opravdu velice pekne. Jeste jsem se dival na Via Epia, ale na anglickem foru jsem se docetl, ze tehle stroj zlobi s kartami Atheros a tudiz je to prakticky k nicemu. Kdybyste nekdo vedeli o nekom, kdo tohle dovazi, popripade byste meli zajem, aby nas bylo vic na objednavku primo z Nemecka, tak dejte vedet tady na foru...
0 x

Ming-li

Jeste jedna mala oprava, nikoli NStream ale NStreme :oops:
0 x

bob

Příspěvekod bob » 19 years ago

Vyzera to zaujimavo len sa neviem dopracovat k cene, o taketo nieco by som mal zaujem
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

souhlasím ... moc pěkné ... cena by mě taky zajímala .. :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Cena? :-)
0 x

Ming-li

No cena... To je problem, asi budu muset napsat mejl primo do te jejich firmy do Nemecka, jelikoz jsem ji na netu ani u jejich partneru nikde nenasel. Jedine co jsem nasel v zalozce Sales (prodej) tak byla jejich adresa a mejl :?
0 x

Ming-li

Tak prave jsem jim poslal do Nemecka mejla, tak uvidime :P
0 x

bob

tak to som zvedavy :shock:
0 x

Ming-li

Hi,

The single prices of the articles are:

805-0002-11 739,00 EURO
805-0002-10 699,00 EURO
805-0001-10 729,00 EURO
803-0003-10 459,00 EURO
903-0001-10 597,00 EURO

Please note, that you still have to add the price of a RAM modul to positions 1 - 3.

Regards,

-----------------------------------------------------------

Gerd Kraus

No, tak to je celkem maso, to asi nebude nic pro nas, mene majetne :(
Btw. jeste prikladam odkaz na stranky, kde jsou definovana ta cisla vyrobku http://www.lippert-at.com/index.php?id=252
0 x

bob

uff tak to je sila cakal som kadeco ale toto je podla mna dost brutus, ostava uz len epia ta ma proti tomuto rieseni bezkonkurencnu cenu len vybrat tu spravnu dosku :D
0 x

Ming-li

Tak jsem jeste trochu hledal a tohle taky nevypada zle:
http://www.mini-itx.com/store/?c=2#p1630
V podstate to same a navic od celkem dost znameho vyrobce motherboardu DFI... Cena 149liber = +- 6109
K tomu treba Intel Celeron M 360J 1,4GHz 1M 400MHz BOX za 2 722,- Kč
a jeste chladic a pameti, dejme tomu 1500,-Kc
A je tu nadherne reseni za mnohem privetivejsi cenu cca 10331Kc
No a kdo chce tak si tam muze dat treba Intel Pentium M 770 2,13GHz 2MB 533MHz BOX

To uz vypada lip, ne? :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Mě zatím připadá nejlepší microATX deska, cpu kolem 2Ghz, paměti za pakatel, to vše v elegantní elektrikářské krabici na venkovní použití :-)
0 x

megy

Příspěvekod megy » 19 years ago

EPIA ma shitovej chipset takze se seka.
Pentium-M zas strasne topi a zere.

Mame testovaci prototyp s vicemene standartni znackovou deskou,
cpu PIII podtaktovany na 664. Cely je to umisteny v hlinikovy krabici 30*25cm, chlazeni pasivne pres hlinikovej blok a jeste je to pres vodivou podlozku pripojeny k ty hlinikovy bedne. Momentalne se k tomu dodelava watchdog s atmelem a vystup na LCDcko aby to ukazovalo rozumnejsi informace nez dela mikrotik. Napaji se to po ethernetu a prumerna spotreba s jednou kartou je 14W.

propustnost s jednou kartou je krasnych 40Mbps hdx pri zatizeni do 25%.

Cely je to prozatim integrovano s 24dB parabolou s radomem( J&J ),
prechod na jinou antenu neni problem a dalsi planovanou antenou je plna parabola 60cm s limcema a povetrnostnim krytem.

Nstreme je perfektne provedeny outdoor protokol a proto s jednou kartou pri prenosu 15/15Mbps se latence drzi v prumeru do 5ms.

Zatim zbyva doladit watchdog , LCD display, otestovat provoz s dvema kartama+jednou antenou a provest testy v extremnejsich teplotnich podminkach.

Az to dokoncime a uspokojime svoji potrebu, budeme spoje nabizet i k prodeji. Orientacni cena je cca 35000,- za verzi s 1 kartou, +3-4000 za verzi s dve kartama ( +cena jedny karty a slucovace ). tot s 24dB antenama. Odhadem tak mesic,mesic a pul.

Je to cena za kompletni spoj.

Budeme to nabizet jako jednotlivy hardware, prestoze to bude slozeny, protoze prestoze je to z finalnich dilu, tak by na to jako celek musely byt atesty a to by jsme to radsi neprodavali vubec

Toto je spoj na 1km s jednou kartu, 24dB anteny, zregulovano asi vic nez je treba. 8)

http://81.31.37.74/spoj.JPG
0 x

Ming-li

No, tak to vypada zajimave. Predpokladam, ze asi nebudes chtit ukazat nejake fotky nebo neco, kdyz s tim miris do komercni sfery, co? :lol:
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 19 years ago

Leeonek píše:Mě zatím připadá nejlepší microATX deska, cpu kolem 2Ghz, paměti za pakatel, to vše v elegantní elektrikářské krabici na venkovní použití :-)
ak to mas na streche a tam nemas 220V priamo ako to prosim ta napajas?
0 x