Petr Bačina píše:
Vyzkoušeno na několika routerech a zatím to funguje víceméně jak píše zajdee. Například 840N si vezme náhodnou /64 z delegovaného /56 a dává jenom adresy z té /64. Zmíněné RT-N66U si vezme normálně celou /56 a buď dává zase jenom náhodnou /64, nebo můžeš zapnout DHCP-PD a posílá dál.
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Seminář IPv6
-
TTcko
Re: Seminář IPv6
mám to v celé síti ... 2000+ TPLINKů a můžu svědomitě prohlásit, že to nefunguje na valné většině z nich.. takže jestli to s IPv6 myslíte vážně, tak doporučuju TPLINKy vynechat. Ideálně nasadit MIKROTIKy, ty fungují celkem ok.
0 x
-
Petr Bačina
- Kontaktovat uživatele:
-
hocimin1
na konferenci zaznelo, ze to nikdo jeste poradne nerozbehal na ubnt v rezimu Router s NAT.
Mate to nekdo nasazene ?
Ja jsem to dneska otestoval se starou verzi 6.1.2 a vypada to, ze to v pohode slape
Mate to nekdo nasazene ?
Ja jsem to dneska otestoval se starou verzi 6.1.2 a vypada to, ze to v pohode slape
0 x
-
pgb
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Pro ty co nemohli jsme udělali záznam workshopu, snad někomu pomůže při rozhodování či implementaci:
https://www.youtube.com/watch?v=l7tLkn-g-BA&
https://www.youtube.com/watch?v=l7tLkn-g-BA&
Naposledy upravil(a) stepan.benes dne 18 Aug 2019 09:14, celkem upraveno 1 x.
2 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
- okoun
- antispam: Ano
tak jsem to konečně dokoukal a řekl bych že dobré, pokud to každý dokouká tak je schopen kvalitně ipv6 nasadit, ten kdo má pppoe tak nemusí dělat ani adresní plán 
jinak velmi by célé ipv6 pomohlo a urychlilo nasazení kdyby provozovatele služeb začali ipv6 upřednostnovat a zvýhodnovat, plácnu třeba kdyby ulozto dalo pro ipv6 ve free režimu vyšší rychlost než 300 KB/s a podobně
potom by zákazníci ipv6 více žádali u ISP, mno možná by sačila podobná kampaň jakou dělá ČT o DVB-T 2
jen to dostat do podvědomí zkazníků, nic víc....
ipv6 nasazujeme povině všem, smutné je ale že od takzvaných IT odborníků ve firmách a podobně často slýcháme že IPv6 vysloveně nechtějí a že ji na svém routeru vypnou....
jinak velmi by célé ipv6 pomohlo a urychlilo nasazení kdyby provozovatele služeb začali ipv6 upřednostnovat a zvýhodnovat, plácnu třeba kdyby ulozto dalo pro ipv6 ve free režimu vyšší rychlost než 300 KB/s a podobně
potom by zákazníci ipv6 více žádali u ISP, mno možná by sačila podobná kampaň jakou dělá ČT o DVB-T 2
ipv6 nasazujeme povině všem, smutné je ale že od takzvaných IT odborníků ve firmách a podobně často slýcháme že IPv6 vysloveně nechtějí a že ji na svém routeru vypnou....
2 x
-
TTcko
zákazníkům, je dle mého soudu naprosto buřt, jestli to je IPv4 nebo IPv6 nebo IPv8.. chtěj internet
Tobě už to tak moc jedno být nemůže, protože IPv4 = peníze navíc .. a bude hůř...
1 x
- Myghael
- okoun
Myghael píše:Tak u nás ani nic neříkají, prostě IPv6 = disable a tím to hasne.
takový přístup jak již bylo řečeno na semináři je špatnej
0 x
-
zajdee
Oni si povetsinou nerikaji ani o verejnou IPv4 adresu. Chteji mit proste pristup k Internetu.
0 x
- hapi
asi tak, lidem je úplně jedno čim to komunikuje a prakticky ve světě cloudu neni potřeba ani IPv4 veřejka.
0 x
- okoun
je jim to jedno dokud google neukáže chybu "z vaší ip adresy bylo odesláno nadstandardní množství požadavků" 
já plně souhlasím s tím že když nění u zákazníka ipv6 tak už dnes nemá plnohodnotný internet...
já plně souhlasím s tím že když nění u zákazníka ipv6 tak už dnes nemá plnohodnotný internet...
2 x
-
basty
- Kontaktovat uživatele:
- hapi
ukáže se mu to i na solo IP adrese... bohužel tohle není argument kterej by ospravedlňoval srát se s IPv6
0 x