❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Při teplotě nad 25°C se na wlan snižije signál až úpně na 0

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
teo

Při teplotě nad 25°C se na wlan snižije signál až úpně na 0

Příspěvekod teo » 17 years ago

Mám takový kuriózní problém, řekl bych...

Mám na jednom routerboardu na PC architektuře, wlanku (R52) v 5GHz jako bridge, a jak v půdním prostoru začně být odpoledne vedro začne se postupně snižovat úrověn signálu z -62dBm až na hraničních -90dBm a pak signál úplně ztratí. Když jsem tam otevřel okna do průvanů a poklesa teplota - vše bylo zase ok na -62dBm.

Proto jsem to zkusil ještě jednou a skutečně při teplotě 25° se začíná ztrácet s rostoucí teplotou signál až je úplně ztracen.

Nikde jinde mi to nedělá.

Setkali jste se s tímto už někde?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Nesetkal a ze je na pudach v lete sakra teplo, zkusil jsi vymenit tu kartu nejspis neni uplne ok.
0 x

fcc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fcc » 17 years ago

Asi úplně nefunguje u zesilovače nastaveni pracovního bodu. Ten se obvykle posouvá s s teplotou a vniřní mechanizmy ho stabilizují. Kartu hodit do koše, prdnout tam novou a musí to jet...
0 x

teo

ok děkuji vám za rady, zkusím to
0 x

teo

Ty jo, tak sem vyměnil za druhou R52 ADĚLÁ TO SAMÉ!!! :(
0 x

fcc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fcc » 17 years ago

Problém může být ještě v kabelu, anténě nebo konektoru. Prostě v něčem co mění své parametry v závislosti na teplotě (smršťování, roztahování). Máš v tom PC ještě nějakou wkratičku ?
0 x

teo

fcc píše:Problém může být ještě v kabelu, anténě nebo konektoru. Prostě v něčem co mění své parametry v závislosti na teplotě (smršťování, roztahování). Máš v tom PC ještě nějakou wkratičku ?

jo jo jsou tam celkem 4 karty a problém je jen na jedné
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 17 years ago

zkusel jsi prohodit jeji pozici? nemuze to byt treba spatnym napajenim slotu na desce??
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

tak tak pripadne vymena RB
0 x

teo

Blurcak píše:zkusel jsi prohodit jeji pozici? nemuze to byt treba spatnym napajenim slotu na desce??

Ano zkoušel..
0 x