❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Malý nástěnný datový rozvaděč do bytu nad dveře
Re: Malý nástěnný datový rozvaděč do bytu nad dveře
Asi tak. Ja mám několik skříní v kotelně a tam ať si to straší jak chce. V chodbě mít klasickej rack na stěně je prostě hnus. To ať si každej říká co chce včetně chytrýho hapyho
0 x
ještě mi ani jeden z vás kašparů neodpověděl na otázku kam si v paneláku dát datovej rozvaděč.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Určitě bych si ho dal někam, kde se na něj nebudu muset koukat při každým vstupu do bytu. Toť můj názor. Ideálně to řešit před rekonstrukcí a nějak to šikovně zakomponovat. Tímto zdravím kašpara hapyho
0 x
hapi píše:ještě mi ani jeden z vás kašparů neodpověděl na otázku kam si v paneláku dát datovej rozvaděč.
mno hele odpovím zas ocáskou, naco kurwa potřebuješ v panelákovym bytě datovaj rozvaděč? Jako ve 3+1 60m2 to je pro mě docela záhada. Tam máš v každý 15m2 místnosti 5 datovejch zasuvek a dva wifiroutery, bo co?
0 x
Nemam 3+1, mame 5+1 a neni to fuk? Kam dam nasku, switch atd... ? Fakt se tu zase resi kraviny. Jaka jina krabice tohle resi aby nevypadala totalne priserne. Seru na to.
Prosim admina o 14 denni ban. Dik.
0 x
OK, měj si to kde chceš, ale né každej touží mít v chodbě nevzhlednou šedou pixlu. Dneska se hodně řeší design a u klasickýho racku v interiéru bytu jaksi pokulhává.
Už by snad vypadala líp klasická bílá plechová montážní skříň co občas používáme na AP nebo na STA rozvody. Dělá se kupa rozměrů . . .
Už by snad vypadala líp klasická bílá plechová montážní skříň co občas používáme na AP nebo na STA rozvody. Dělá se kupa rozměrů . . .
0 x
Tenhle problém teď také řeším. Ale dát rack nad dveře by mě teda opravdu nenapadlo. Mám dvě varianty - buď dát rack dovnitř vestavěné skříně na chodbě nebo do police v obýváku. Jiné rozumné řešení nevidím. Současný stav je problém - ONT pod botníkem napájené prodlužkou, switch kdesi za skříní ... jen ten wifi router pověšený uprostřed bytu na skříni dává aspoň trochu smysl
0 x
hapi píše:Nemam 3+1, mame 5+1 a neni to fuk? Kam dam nasku, switch atd... ? Fakt se tu zase resi kraviny. Jaka jina krabice tohle resi aby nevypadala totalne priserne. Seru na to.
ok, hele já mám v paneláku v podhledu jeden HEX POE .. jeden wifi hned vedle (CAP), druhej v druhy pulce bytu (airport extreme) .. a nas? ten mám přece v síti ..
P.S. dělali sme si statistiku, u lidí, co jako musej doma mít HAP ac2, protože potřebujou přece kabelový zásuvky, protože co kdyby do nich něco někdy chtěli zapojit kabelem žejo ... a můžete si tipnout, kolik % z těch routerů nemělo nikdy jinej kabel než uplink....
jako dneska, v době kdy všechno je přenosný a všechno napojený přes wifi, jako mít doma switch? jako kurwa proč?
0 x
proč? protože po bytě mám 2 stolní pc, jednu tv a jinde AP. To už jsou 4 využitý kabely. Já sem ISPík, ne normální BFU. Vše co stojí na stole má kabel. Navíc nějak tahle vaše logika nekoresponduje s jinými tématy ohledně paneláku a wifi. Jo když se to aktuálně nehodí do krámu tak změníme názor. V jiných příspěvcích samozřejmě totálně opovrhujeme použití only wifi a nutíme zákazníky na kabely. Tady v tom ne.
A jako co tady furt řešíte? Otázka zněla rack nad vchodový dveře. Odpověď tu je a líbí se mu. Lock.
A jako co tady furt řešíte? Otázka zněla rack nad vchodový dveře. Odpověď tu je a líbí se mu. Lock.
3 x
hapi píše:proč? protože po bytě mám 2 stolní pc, jednu tv a jinde AP. To už jsou 4 využitý kabely. Já sem ISPík, ne normální BFU. Vše co stojí na stole má kabel. Navíc nějak tahle vaše logika nekoresponduje s jinými tématy ohledně paneláku a wifi. Jo když se to aktuálně nehodí do krámu tak změníme názor. V jiných příspěvcích samozřejmě totálně opovrhujeme použití only wifi a nutíme zákazníky na kabely. Tady v tom ne.
to je jen tak, ze sportu .. chápeš .. internetová hospoda večer u piva .. kecy o ničem... jen takový tlachání .. nikdo tě nenutí si to sundat, klidně si tam dej druhej a do něj nacpi email server, ftpko pro kámoše a starý PC co ti bude dělat DNS servery .. tvoje věc..
heh no nevím já bych asi ISP co by mi na 4 kable narval domu rack, do něj router, switch, patchpanel a další nesmysly asi vyhodil na 4 kable stačí ten malej HEX POE .. má to 5 zdířek a jedno SFP, když budeš šikovnej, dostaneš do toho 6 kabelů..
na kabely nutíme lidi aby si dali routry .. ale v paneláku? jako myslím že to mám celkem předimenz, když mám dva dvoupásmový .. a ty sou samosebou kabelem .. ale onanie s rackem mě fakt nenapadla...
0 x
a kde máš NAS?
0 x
hapi píše:a kde máš NAS?
sem ISP ne BFU .. mám NAS v serverovně v racku .. je to 2U s 12bay .. nejsem BFU abych si kupoval "jakože NAS" s procesorem z hodinek a dvěma HDD....
0 x
Ja mám v bytě kupu datovek a normálně je používám. V obýváku je kabelem připojená TV a u ní HTPC a v pracovně stolní PC. V kotelně, kde jsou rozvaděče na vše, mám NAS, MK HEX s 8 port Gbit switchem, SDS Macro a kabel na chodbu s Unifi. Takže kabely v dnešní době rozhodně ano. Ve velkejch sídlištích je to pro dosažení lepších rychlostí a stability dokonce nezbytnost.
2 x
hapi píše:Fers píše:hapi: přesně o takový zvažuji, poslal by jsi prosím fotku jak to vypadá "v prostoru"? Díky.
to zavěšený je zvonek, ignoruj ho. Za tím je rozvaděč s jističi.
hapi: nějak jsem nestihl kouknout na tu fotku co jsi tam asi dával a pak smazal.. můžeš je tam prosím ještě vrátit?.. hodně by mi to pomohlo.. rýpalů si nevšímej..
0 x