❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Oslavany.NET x itself

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
marvoun

Re: Oslavany.NET x itself

Příspěvekod marvoun » 6 years ago

okoun píše:tak jistě že se bojím protože v ČR mají lumpové vždy cestu otevřenou a i u toho soudu si to krásně odůvodní asi tak jako když máte na někoho odposlech který potom nejde použít že....
to že to někdo nevidí jak to mlátí do očí co se tu děje s těma spolkama to je věc další.... ono to není jen v ISP oboru....
No jistě. :stuck_out_tongue: To je tak když si někdo plete své vlastní dojmy s právními pojmy. A podle toho to pak dopadá :joy: Vyraž radši do putyky. Tam je podobných expertů plnej lokál :grinning: Určitě mezi ně rychle zapadneš :innocent:
1 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

ale ale zákon jasně říká že spolek je nezisková organizace a že činností spolku nesmí být podnikání, jistě budeš se snažit že to je jeho vedlejší činnost ale prostě všem je jasné že není a jak píšu nebudu se divit že někdo by soud přesvědčil že to tak je.... a jestli někdo tvrdí že nepodniká a na webu nabízí několik tarifů s připojením na internet tak to má být jako co? nějaká charita?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

marvoun

okoun píše:ale ale zákon jasně říká že spolek je nezisková organizace a že činností spolku nesmí být podnikání, jistě budeš se snažit že to je jeho vedlejší činnost ale prostě všem je jasné že není a jak píšu nebudu se divit že někdo by soud přesvědčil že to tak je.... a jestli někdo tvrdí že nepodniká a na webu nabízí několik tarifů s připojením na internet tak to má být jako co? nějaká charita?

Tak ještě jednou a pomalejc, některé pomazané hlavičky žabiček s prasečím rypáčkem některé věci mají problém chápat...
Ústava ČR, článek 2:
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Ústava ČR, článek 90:
Soudy jsou povolány především k tomu, aby zákonem stanoveným způsobem poskytovaly ochranu právům. Jen soud rozhoduje o vině a trestu za trestné činy.

Ústava ČR, článek 112:(1) Ústavní pořádek České republiky tvoří tato Ústava, Listina základních práv a svobod...

Listina základních práv a svobod, článek 40
(1) Jen soud rozhoduje o vině a trestu za trestné činy.
(2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.

Rozhodnutí soudu v jednom konkrétním případě nevytváří automatický závěr, že všichni všude porušují zákon.

Mimo to není ani pravdou, že by spolek nemohl podnikat. Pozornosti doporučuji například již § 217 zákona 89/2012 Sb, kde se mimo jiné dosti jasně praví, že:
Vedle hlavní činnosti může spolek vyvíjet též vedlejší hospodářskou činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti, je-li její účel v podpoře hlavní činnosti nebo v hospodárném využití spolkového majetku.

O tom, co je či není vedlejší činnost rozhodují výlučně stanovy spolku, nikoliv práva neznalý internetový diskutér a jeho dojmy. Žádný zákon neurčuje, jaká činnost má být hlavní a jako vedlejší. A samozřejmě platí ustanovení ústavy ad výše. Dokonce nikde není ani stanoveno, že finanční příjmy z činnosti vedlejší musí být nižší než příjmy z činností hlavní. To jsou zase jen nějaké popletené dojmy. Podstatný je způsob využití získaných prostředků.

Nejvtipnější je, že proti spolkům vystupují především ti jedinci, kteří sami spolkové činnosti schopni nejsou. Solitéři, co o všem chtějí rozhodovat sami. Jedinci, co znají akorát tu svoji pravdu. Neschopni připustit pravdu kohokoliv jiného. Jakmile není něco po jejich vůli, hned se čertí. Tato debata jest skvělým důkazem :grinning:
1 x

hol

Příspěvekod hol » 6 years ago

domnívám se, že problém je jinde a to v tom uznání, že platby za internet nejsou členské příspěvky, ale podnikání. Pokud to bude jak píšeš, tzn. internet bude vedlejší činnost, zaplatí spolek DPH, tak je to asi cajk. Ale evidentně se do toho spolkům moc nechce (usuzuju z reakcí zde diskutujících). BTW ono je to nakonec jedno, protože to DPH budou spolky platit tak jako tak dle nové zákonné úpravy. Uvidíme za 2 roky, kolik jich zbyde a kolik jich to najednou přestane bavit, když už nebudou mít oproti firmám tu hlavní výhodu.
0 x

okoun

mjoula píše:
okoun píše:ale ale zákon jasně říká že spolek je nezisková organizace a že činností spolku nesmí být podnikání, jistě budeš se snažit že to je jeho vedlejší činnost ale prostě všem je jasné že není a jak píšu nebudu se divit že někdo by soud přesvědčil že to tak je.... a jestli někdo tvrdí že nepodniká a na webu nabízí několik tarifů s připojením na internet tak to má být jako co? nějaká charita?

Tak ještě jednou a pomalejc, některé pomazané hlavičky žabiček s prasečím rypáčkem některé věci mají problém chápat...
Ústava ČR, článek 2:
(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Ústava ČR, článek 90:
Soudy jsou povolány především k tomu, aby zákonem stanoveným způsobem poskytovaly ochranu právům. Jen soud rozhoduje o vině a trestu za trestné činy.

Ústava ČR, článek 112:(1) Ústavní pořádek České republiky tvoří tato Ústava, Listina základních práv a svobod...

Listina základních práv a svobod, článek 40
(1) Jen soud rozhoduje o vině a trestu za trestné činy.
(2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.

Rozhodnutí soudu v jednom konkrétním případě nevytváří automatický závěr, že všichni všude porušují zákon.

Mimo to není ani pravdou, že by spolek nemohl podnikat. Pozornosti doporučuji například již § 217 zákona 89/2012 Sb, kde se mimo jiné dosti jasně praví, že:
Vedle hlavní činnosti může spolek vyvíjet též vedlejší hospodářskou činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti, je-li její účel v podpoře hlavní činnosti nebo v hospodárném využití spolkového majetku.

O tom, co je či není vedlejší činnost rozhodují výlučně stanovy spolku, nikoliv práva neznalý internetový diskutér a jeho dojmy. Žádný zákon neurčuje, jaká činnost má být hlavní a jako vedlejší. A samozřejmě platí ustanovení ústavy ad výše. Dokonce nikde není ani stanoveno, že finanční příjmy z činnosti vedlejší musí být nižší než příjmy z činností hlavní. To jsou zase jen nějaké popletené dojmy. Podstatný je způsob využití získaných prostředků.

Nejvtipnější je, že proti spolkům vystupují především ti jedinci, kteří sami spolkové činnosti schopni nejsou. Solitéři, co o všem chtějí rozhodovat sami. Jedinci, co znají akorát tu svoji pravdu. Neschopni připustit pravdu kohokoliv jiného. Jakmile není něco po jejich vůli, hned se čertí. Tato debata jest skvělým důkazem :grinning:

ale může podnikat ve vedlejší činnosti ale to je jak u zabedněnejch tohle, to je snad vedlejší činnost???
stanovy se mají řídit zákonem, pokud se někdo snaží obcházet zákon že si upraví stanovy tak jsou samozřejmě neplatné.
jistě tohle je přesně to o čem takzvané čecháčkovství ala když vás zastaví policista a řekne "pane víte, že jste jel v obci 80 Kh/hod" a pan řidič mu odpoví "a máte to pane natočené? nemáte tak naschledanou..."
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 6 years ago

Teď sis pěkně naběhl ... stanovy nejsou zákonem nijak extra omezeny, ani určeny. To je totiž přesně princip nezávislosti spolku, proto jsou hodně volné, je to naschvál.
Ale jinak ano, jak u zabedněnejch: když mi tohle policajt řekne, tak samozřejmě požaduji důkaz.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun

no vidíš jak je tu špatná morálka, když vyjedeš za hranice tak třeba zjistíš ze za diskusi o přestupku dostaneš ještě 2x tolik navíc :)
jistě že nejsou extra omezeny, psal jsem to snad? já píšu že nesmí jít proti zákonu, což v tomto případě jednoznačně jdou.
mě už takhle diskuse nebaví protože prostě nechápu proč tu mám obhajovat normální věci vůči různým konspiracím a podobně, prostě podnikání je podnikání a hotovo. jsou tu nástroje proto jak normálně legálně podnikat, takže výmluvy na nějaké spolky a různé ohýbání stanov jsou prostě mimo. halt dnes jsou normální věci považovány za nenormální a černá možná není zas tak černá.
0 x

marvoun

okoun píše:ale může podnikat ve vedlejší činnosti ale to je jak u zabedněnejch tohle, to je snad vedlejší činnost???
Milý právní "experte", můžete zde s námi prosím nasdílet legislativu, která by jakkoliv upravovala, co smí či nesmí být vedlejší činností? Jsem moc zvědav, co nalezneš :laughing:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 6 years ago

Proti kterému paragrafu?
okoun píše:jistě že nejsou extra omezeny, psal jsem to snad? já píšu že nesmí jít proti zákonu, což v tomto případě jednoznačně jdou.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun

právě proti tomu § 217 kde se píše o vedlejší hospodářské činnosti, potom je třeba, aby jednalo v patřičných kontrolních orgánech a zjistilo se jak je to fakticky co je hlavní a co vedlejší činnost spolku, za mě já mám v tom jasno a myslím že i lidi z finančáků také...
0 x

marvoun

okoun píše:právě proti tomu § 217 kde se píše o vedlejší hospodářské činnosti, potom je třeba, aby jednalo v patřičných kontrolních orgánech a zjistilo se jak je to fakticky co je hlavní a co vedlejší činnost spolku, za mě já mám v tom jasno a myslím že i lidi z finančáků také...
Příjem z vedlejší hospodářské činnosti je předmětem daně z příjmů právnických osob. Při obratu nad milion rovněž vždy předmětem daně z přidané hodnoty. Takže finanční úřad s vedlejší hospodářskou činností spolku rozhodně žádné problémy mít nebude. Ba právě naopak. Takže co to tu pořád dokola meleš za nesmysly? :joy: Když tomu sám houby rozumíš, tak radši mlč :grinning:

Víš ty vůbec, jaká zákonná kriteria jsou skutečně stanovena pro hlavní a pro vedlejší činnost? :wink: Nebo tu pořád jen mumláš ty svoje ničím nepodložené nesmysly? :stuck_out_tongue: Nikoliv ty náš právní borče, tebou stokrát opakovaná lež se pravdou rozhodně nestane :stuck_out_tongue_winking_eye:
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 6 years ago

mjoula píše:Příjem z vedlejší hospodářské činnosti je předmětem daně z příjmů právnických osob. Při obratu nad milion rovněž vždy předmětem daně z přidané hodnoty. Takže finanční úřad s vedlejší hospodářskou činností spolku rozhodně žádné problémy mít nebude. Ba právě naopak. Takže co to tu pořád dokola meleš za nesmysly? :joy: Když tomu sám houby rozumíš, tak radši mlč :grinning:

Víš ty vůbec, jaká zákonná kriteria jsou skutečně stanovena pro hlavní a pro vedlejší činnost? :wink: Nebo tu pořád jen mumláš ty svoje ničím nepodložené nesmysly? :stuck_out_tongue: Nikoliv ty náš právní borče, tebou stokrát opakovaná lež se pravdou rozhodně nestane :stuck_out_tongue_winking_eye:

a tady milé obecenstvo vidíte pána, co je zvyklý provozovat spolkovou činnost. Takhle to spolkování končí .. takovým tím .. drž hubu debile, nerozumíš tomu.. Já sem nejchytřejší na celém širém světě a jen já mám právo na to říkat svoje názory.. soudruh předseda spolku, neomezený to vládce..
1 x

marvoun

TTcko píše:a tady milé obecenstvo vidíte pána, co je zvyklý provozovat spolkovou činnost. Takhle to spolkování končí .. takovým tím .. drž hubu debile, nerozumíš tomu.. Já sem nejchytřejší na celém širém světě a jen já mám právo na to říkat svoje názory.. soudruh předseda spolku, neomezený to vládce..
Tak jistěže. Pokuď sám nedokážeš přinést věcné a fakty podložené argumenty, tak je lepší držet hubu :joy:
Koule na to jít k soudu a předložit tam skutečné argumenty nemá nikdo z vás tady. Místo toho se jen na něco vymlouváte a fňukáte :yum: Chlap nefňuká, chlap jedná. Ale vy jste fňukny, žejo :grinning:
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 6 years ago

mjoula píše:
TTcko píše:a tady milé obecenstvo vidíte pána, co je zvyklý provozovat spolkovou činnost. Takhle to spolkování končí .. takovým tím .. drž hubu debile, nerozumíš tomu.. Já sem nejchytřejší na celém širém světě a jen já mám právo na to říkat svoje názory.. soudruh předseda spolku, neomezený to vládce..
Tak jistěže. Pokuď sám nedokážeš přinést věcné a fakty podložené argumenty, tak je lepší držet hubu :joy:
Koule na to jít k soudu a předložit tam skutečné argumenty nemá nikdo z vás tady. Místo toho se jen na něco vymlouváte a fňukáte :yum: Chlap nefňuká, chlap jedná. Ale vy jste fňukny, žejo :grinning:

Silná a poměrně hloupá slova.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

TTcko

Příspěvekod TTcko » 6 years ago

mjoula píše:Tak jistěže. Pokuď sám nedokážeš přinést věcné a fakty podložené argumenty, tak je lepší držet hubu :joy:

hahaha,
..asi tak před 5ti příspěvkama ses tu oháněl ústavou, a listinou základních práv a svobod.... klidně si okoun může říkat co chce a tobě je do toho celkem houbelajs..
....trochu bizár je číst tyhle silácký kecy od někoho, kdo se schovává za anonymní nick, a když ho pár lidí vyzvalo aby vystoupil z anonymity, tak stáhnul ocásek a dělal jakože nevidí a neslyší
1 x