❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NTP klient

Návody a problémy s konfigurací.
michal.siman

NTP klient

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

At tam nastavim jakykoliv server, tak se mi cas proste ne a ne aktualizovat. Je v tom nejaky figl? RB je pripojen do internetu, ale prijde mi jako kdyby NTP server na to nemel opravneni nebo neprosel na branu. Mam tam verzi 3.7 na RB333. Je v tom nejaka finta? BTW mam tu dva stejne a ani na jednom se mi to nedari. A serveru uz jsem vyzkousel az ouvej ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

asi mozna FW, jinak nevim, nikdy s tim problem nebyl.
0 x

michal.siman

basty píše:asi mozna FW, jinak nevim, nikdy s tim problem nebyl.
mel jsem tam pred tim 3.0.neco a taky to neslo. Spis bych to videl jako ze mam nekde chybu. Je to divne. No kdyby nekoho neco napadlo trebas tak bych uvital jakykoliv pokus.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 17 years ago

192.43.244.18
207.46.130.100

unicast

enable

tohle jede....
0 x

michal.siman

zkousel jsem uz opravdu hodne serveru, ale v tom to neni. stale mi to nejede. myslim ze problem je nekde jinde.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Ja pouzivam tik tak.cesnet mam to na routeru tak se mrkni na demo, je to v demech pod mym nickem.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

michal.siman píše:zkousel jsem uz opravdu hodne serveru, ale v tom to neni. stale mi to nejede. myslim ze problem je nekde jinde.

mozna bude lepsi dat demo, at se da podivat, jestli to mas opravdu spravne, nebo mas nejaky preklep, ktery ty nevidis
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

podle me to budes mit blokly ve Firewallu. Máš tam nějaký pravidla (zákazy)? Je potřeba tam mít průchozí port UDP 123 myslím
0 x

michal.siman

Ajfel píše:
michal.siman píše:zkousel jsem uz opravdu hodne serveru, ale v tom to neni. stale mi to nejede. myslim ze problem je nekde jinde.

mozna bude lepsi dat demo, at se da podivat, jestli to mas opravdu spravne, nebo mas nejaky preklep, ktery ty nevidis

no nejlepsi by to bylo, ale cekam kvalitnejsi pripojeni, momentalne nemam pevnou IP. Nebo to muzu nejak obejit?
0 x

michal.siman

honzam píše:podle me to budes mit blokly ve Firewallu. Máš tam nějaký pravidla (zákazy)? Je potřeba tam mít průchozí port UDP 123 myslím

Ve FW nemam zadna pravidla, zatim jsem do nej nesahnul. Nemusim to tam tedy naopak pridat? Neni to defaultne zakazane?
0 x

michal.siman

jeste me napada ze mam nastaveny NAT, nemuze byt problem tam? Maskaraduju vsechno z 10.0.0.0/8 (vsechny me podsite) na eth1.
0 x

Ajfel

Pokud mas verejnou IP, tak nemusi byt pevna
0 x

Ajfel

michal.siman píše:jeste me napada ze mam nastaveny NAT, nemuze byt problem tam? Maskaraduju vsechno z 10.0.0.0/8 (vsechny me podsite) na eth1.

to na to nema vliv
0 x

michal.siman

Ajfel píše:Pokud mas verejnou IP, tak nemusi byt pevna

ee, neverejnou. ale nejpozdeji zitra se ma situace zmenit.
0 x

Ajfel

michal.siman píše:
Ajfel píše:Pokud mas verejnou IP, tak nemusi byt pevna

ee, neverejnou. ale nejpozdeji zitra se ma situace zmenit.

Tak mi to pak posli do SZ, jestli to nechces verejne a ja se na to kuknu, me ntp funguje vsude.
0 x