❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AP 60ghz
Re: AP 60ghz
mira125 neumí ovládat mikrotik a bude tu čerpat vědomosti? Hezky si sedni k netu a hledej informace. Ty tvoje problémečky... všechno základní znalosti mikrotiku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:mira125 neumí ovládat mikrotik a bude tu čerpat vědomosti? Hezky si sedni k netu a hledej informace. Ty tvoje problémečky... všechno základní znalosti mikrotiku.
To se právě tady snažím.....
0 x
tobě děkuji, že jsi odepsal a nekritizoval jsi mě za mé dotazypgb píše:No já nevím. Mi to dělá ten gigabit. Stačí měřit z jiných zařízení.
0 x
mira125 píše:píšu, že tam mám 6.43.14 a vyšší verzi 6.44.x tam nemůžu dostat, neprovede se upgrade
ked sa neprovede upgrade tka ho tam musis dostat
uz preco ti tma nejde novsi si musis poriesit je milion sposobov ako urobit upgrade tak treba sa pohrat...
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
mira125 píše:píšu, že tam mám 6.43.14 a vyšší verzi 6.44.x tam nemůžu dostat, neprovede se upgrade
Když provádíš upgrade tak si zvol jinej "channel" než long term
0 x
Bývalý ISP...
Mě první dny na FW 6.44.1 spoj fungoval normálně, pak se to začalo sypat a skákal mi rate co vteřinu. Zkoušel jsem ještě doladit antény, ale lépe už to nejde. Zkusil jsem upgradovat na FW 6.44.2, ale bylo to pořád stejné. Všiml jsem si, že přibyl nový kanál, tak jsem to zkusil nahodit a od té doby to běží. Nerozumím tomu.
0 x
Zjevně nejseš v daném místě sám, kdo využívá pásmo 60GHz a nemusí to být jen uTiky LHG/WAP60g, ale i od jiných výrobců, které třeba ani při prohledávání pásma nenajdeš,že...
Druhý problém tak trochu souvisí s vyzařovacím diagramem LHG (který dodnes není znám-pohříchu) a který bude zcela jistě i silně frekvenčně závislý a bude mít mnohé postranní laloky. Pak může vzniknout kuriozní situace, že se díky překážkám, které ač nejsou už ve Fresnelově zóně, rušíš sám, vlastním odraženým signálem. Třeba si uvědomit, že útlum a odrazivost v tomto pásmu jsou velké . Situaci by mohl polepšit nějaký radomový kryt s límcem, ale zde je zas problém s několika dB útlumem na každé straně.
Jinak pevně věřím, že je mezi námi min. jeden profesionální subjekt, který disponuje patřičnou erudicí a výbavou a mohl by provést měření vyzařovacího diagramu LHG60g, uTik se určitě zlobit nebude
Druhý problém tak trochu souvisí s vyzařovacím diagramem LHG (který dodnes není znám-pohříchu) a který bude zcela jistě i silně frekvenčně závislý a bude mít mnohé postranní laloky. Pak může vzniknout kuriozní situace, že se díky překážkám, které ač nejsou už ve Fresnelově zóně, rušíš sám, vlastním odraženým signálem. Třeba si uvědomit, že útlum a odrazivost v tomto pásmu jsou velké . Situaci by mohl polepšit nějaký radomový kryt s límcem, ale zde je zas problém s několika dB útlumem na každé straně.
Jinak pevně věřím, že je mezi námi min. jeden profesionální subjekt, který disponuje patřičnou erudicí a výbavou a mohl by provést měření vyzařovacího diagramu LHG60g, uTik se určitě zlobit nebude
0 x
komenski píše:Zjevně nejseš v daném místě sám, kdo využívá pásmo 60GHz a nemusí to být jen uTiky LHG/WAP60g, ale i od jiných výrobců, které třeba ani při prohledávání pásma nenajdeš,že...
LHG je TDD, jak se může rušit samo? Prostš tam máš rušák, nebo máš vadnej kus..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Například tak, že klient přijímá signály dva - jeden přímý a druhý z téhož zdroje, odražený a tedy mírně zpožděný.
Samozřejmě, že rušení cizím zdrojem či vadou samotného zařízení je asi pravděpodobnější.
Samozřejmě, že rušení cizím zdrojem či vadou samotného zařízení je asi pravděpodobnější.
0 x
No já si říkám, jestli mi to nerušil druhý LHGG na stejném sajtu. Původně jsem neměl moc možností jaký kanál zvolit, tudíž jedno LHGG kanál 2 a druhý kanál 3. Ovšem první spoj funguje bezvadně. Ale pokud vím, tak ty kanály se frekvenčně nepřekrývají, jsou však přímo na sobě. Je možný, aby se rušili LHGG navzájem i když mají kanály hned za sebou?
0 x
redmax píše:No já si říkám, jestli mi to nerušil druhý LHGG na stejném sajtu. Původně jsem neměl moc možností jaký kanál zvolit, tudíž jedno LHGG kanál 2 a druhý kanál 3. Ovšem první spoj funguje bezvadně. Ale pokud vím, tak ty kanály se frekvenčně nepřekrývají, jsou však přímo na sobě. Je možný, aby se rušili LHGG navzájem i když mají kanály hned za sebou?
Rusit sa nerusia pokial su na vedlajsich kanaloch. Mam sajt kde je 5x LHG a pouzivame len 3 freq, zvysok poriesia steny a vhodne umiestnenia. Funguje to tak uz viac ako pol roka. Teraz nam konkurencia v rovnakom smere postavila LHG tiez, rozdiel je tam asi 3 stupne a nic.
0 x