❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Směrování veřejné IP do vnitřní (privátní) sítě
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Tak prostudoval tuto větev a budu bohužel duplicitni s jiným mým dotazujícím příspěvkem.
Na vstupním MT je 2.8.28 a za druhým s 2.9.13 potřebuju mít smtp server, a ten jak sem pochopil, smtp server potřebuje veřejnou IP. Teoreticky ho můžu dát už za první MT, ale pořád tam nedostanu tu veřejnou IP podle těchto návodů. Jinak mi odesílá, ale není na něj přístup z venku. Máte prosím Vás nějaký postup i pro mě?
Na vstupním MT je 2.8.28 a za druhým s 2.9.13 potřebuju mít smtp server, a ten jak sem pochopil, smtp server potřebuje veřejnou IP. Teoreticky ho můžu dát už za první MT, ale pořád tam nedostanu tu veřejnou IP podle těchto návodů. Jinak mi odesílá, ale není na něj přístup z venku. Máte prosím Vás nějaký postup i pro mě?
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Karel Půček píše:Tak prostudoval tuto větev a budu bohužel duplicitni s jiným mým dotazujícím příspěvkem.
Tipujem, ze na prvom routri je verejna ip a za druhym routrom, kde je smtp server, je trasa ok. Potom by malo stacit dstnat z verejnej ip prveho MT priamo na lokalnu ip toho smtp servera..
0 x
UW.Phoenix píše:oggo píše:LaSolitaire píše:Tak nevim, co porad resis.
Nastav na MT jednu verejnou IP z toho rozsahu a je to.
Mas to pak hotovy a nemusis nic natovat.
Veskere routy se ti udelaji samy.
Hele, asi jsem natvrdlej a děkuji ti že si se mnou povídáš, ale já prostě nevím co je "nastav na MT veřejnou IP...". To jako že mám na tom interface do té firmy nastavit tu veřejnou IP? To přece nemůže fungovat....
Ahoj, taky bych se chtěl zapojit do této debaty a svou otázkou trochu přispět k objasnění problému.
Také mám od svého ISP přiděleno několik veřejných adres a chtěl bych na Mikrotiku dosáhnout stejného efektu jakým přiděluje veřejné adresy můj ISP - to znamená, že můj ethernetový wan port, který je spojený se zařízením poskytovatele má přímo natvrdo nastavenou veřejnou adresu a port na straně poskytovale (jeho brána ke mě) má také veřejnou IP v rozsahu té mojí. Já potřebuju dosáhnout toho, aby počítač někde hodně "hluboko" zaroutovaný v mé (topologicky velmi členité) síti si na své rozhraní nastavil přímo veřejnou adresu, ne adresu z vnitřního rozsaku, které se jen jako veřejná NATuje. Co je k tomu potřeba?
Osobně si myslím že by to mělo být takhe, pokud se pletu, tak mě, prosím, někdo opravte:
Cílovému počítači, který má mít ve výsledku veřejnou adresu, přidělím jednu veřejnou adresu z adres, které jsem dostal. Na ethernetovém rozhraní v Mikrotiku, které je s tímto PC spojeno je nastavena další z veřejných adres (aby vůbec tyto dvě rozhraní mohla navázat komunikaci) a ta je už klasickým způsobem routována skrz sí. Takhle provedené routování aktivní veřejné IP by podle mě mělo fungovat, pokud se pletu tak křičte...
PS: pokud by rozhraní na Mikrotiku bylo WiFi AP s nastavenou veřejnou IP, tak je potřeba aby všichni klienti tohoto AP měli každý svou veřejnou IP, jinak se nepřipojí, mám pravdu? Nebo to přece jen nějak jde?
Ocením vaše připomínky a opravy ;o)
Tento popis vysie je presny. Potrebujem vediet ako to vyriesit, ale v celej tejto vetve to nie je nikde jasne vysvetlene ako pridelit priamo na sietovom rozhrani uzivatela hlboko v sietovej topologii verejnu IP adresu.
Dik sa pomoc.
0 x