❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ping z routeru
ping z routeru
ahoj, mám takový problem nejde mi ping s routeru na klienti přímo na jejich ap v rečimu klient jsi vubec nepingu nechapu proč jsou ve stejnem rosahu, mate nekdo nakej napad a nebo řešení ? díky moc zdenek
0 x
zdenekr píše:ahoj, mám takový problem nejde mi ping s routeru na klienti přímo na jejich ap v rečimu klient jsi vubec nepingu nechapu proč jsou ve stejnem rosahu, mate nekdo nakej napad a nebo řešení ? díky moc zdenek
Co mají ti klienti za zařízení?
Nemáš v inputu mikrotiku nějaké zahazovací pravidlo?
0 x
klienti maji ovislinki 5460 a alfy 603 a nekde zcomax a wrt-312 dam demo na router nemam tam žadne pravidlo , ip je 213.180.63.227 jmeno je demo a heslo demo díky zdenek
0 x
pravě že mam ale proste neprojde a pritom ping na linux server jde to jsem ted skoušel .
0 x
Maxik píše:no a mas na tech klientech nastavene brany na jejich krabickach ?
No bránou to asi nebude když psal že je to v jednom rozsahu
0 x
zdenekr píše:pravě že mam ale proste neprojde a pritom ping na linux server jde to jsem ted skoušel .
Co ty rozsahy, nemáš na krabičkách nastaveno masku 255.255.255.0?
0 x
rosach mam 10.193.64.96/27 to je na wlan2 a 1é.193.64.162/27 je wlan1 a na ether1 mam 10.193.64.65/27 , ping mezi tema rozhraní jde to jsem skousel jde i na linux server jak na branu tam i na dns , ale pin k tem klintu nejde a ted mi začaly volat že že jim opcav vypadáva internet musí dat opravit apotom to funguje, vubec to nechapu proč to takle zlobí . díky za radu zdenek
0 x
takže u klientů a u jejich AP máš masky 255.255.255.224?
ten "linux server" je co? Je to tvoje brána do netu nebo je to nějaký server co máš na tom ethernetu nebo visí někde na wlaně
ten "linux server" je co? Je to tvoje brána do netu nebo je to nějaký server co máš na tom ethernetu nebo visí někde na wlaně
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 16 Apr 2008 09:14, celkem upraveno 2 x.
0 x
presně tak u klientu mam masku 255.255.255.224 a ten linux server je brana do netu a email server dns www server a htb na orez , tady je info o tom stroji http://www.jirikovczf.org/phpsysinfo/
0 x
máš v wireless/registration celkem 3 položky. Log plný záznamů že se neustále odpojuje jeden klient (víc jich v logu nejde vidět), tak pokud ti volal on že mu nechodí net tak to není jeden a ten samý problém co tu řešíš. Ty apčka pokud jsou v bridge módu a jsou nastavené a připojené, můžou mít klidně uplně jinou ip adresu a v podstatě když do nich nepotřebuješ hrabat je uplně jedno jakou.
Takže klient za apčkem de dopingne ven bez problémů? Co ping od klienta na APčko (pokud jsou v bridge módu)?
Takže klient za apčkem de dopingne ven bez problémů? Co ping od klienta na APčko (pokud jsou v bridge módu)?
0 x
vsechny ap jsou bridge módu ,ale ping na ap nejde vubec ale prito m když jse da do prohlížeče ip apčka tak tam skočí stranka microtiku , ale ping není zakazaní , fakt nevím co to muže dělat
0 x
zdenekr píše:pritom když jse da do prohlížeče ip apčka tak tam skočí stranka microtiku
To je ale trošku blbě, ne? když zadáš ip adresu klientského apčka (např. Ovis) a skočí ti tam web mikrotiku :) já bych řekl že ses uklepl s těma rozsahama a nebo tam máš nějakou haluz. Jestli chceš, napiš mi do SZ přesně rozsahy a ip adresy klientů, apček. pořešíme to
Taky jsem tam nikde nanašel maškarádu (není nutná) a další věc žes nenapsal ze kterého rozhraní když se snažíš nabrnknout web klientského Apčka tak se ti zobrazí stránka mk
0 x
jo napsal jsem to špatne když zadam ip klienta tak jse odtanu na jeho ap, ale musím bejt připojenej na tom ap fyzicky jinak mi to nejde s druhe pulky síte to nejde ale pritom ping na na tika jde uplne v pohode s druhe site
0 x