❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mordor

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Jezdec

Re: Mordor

Příspěvekod Jezdec » 6 years ago

Viktor Novotný píše:
Jezdec píše:Omg .. .snad ty kecy o statikovi nikdo nezerete :D

nevim kdo jsi, ale ty si to dovolis delat jinak ?

Staci jen prinat ze to je blbe ukotvene vzhledem k tomu cim to bylo ovesene a nepsat tady nesmysly o statikovi a prepoctech
0 x

inokent

Příspěvekod inokent » 6 years ago

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Beaufortova_stupnice doporucuji precist dvanacty radek ;)
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

inokent píše:https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Beaufortova_stupnice doporucuji precist dvanacty radek ;)

Ok, a tím míříš kam? Pokud to dobře čtu, tak tam vidím tlak na 1 m2 okolo 60 kg. Kde přišel pán na těch 500 kg? To by tam ta plocha musela být násobně vyšší a to není ani omylem. Jestli se to celé sunulo nebo převrátilo, to se snad dozvíme. Nebo je to myšleno jinak? mpcz, 2jan2019
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 6 years ago

Hlavní je, že to nesletělo komplet dolů ze střechy... Tuna železa ze 13. patra by už nebyla žádná sranda. Pro Viktora spousta starostí nejen tady, ale určitě to bude chtít "zrevidovat" i další lokality.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

Jezdec píše:
Viktor Novotný píše:
Jezdec píše:Omg .. .snad ty kecy o statikovi nikdo nezerete :D

Staci jen prinat ze to je blbe ukotvene vzhledem k tomu cim to bylo ovesene a nepsat tady nesmysly o statikovi a prepoctech

OK tak ja temto panum vzkazu :

daf.jpg
daf.jpg (58.75 KiB) Zobrazeno 4644 x

ze se na to maji vykaslat ze "Jezdec" na ispf rikal, ze je to blbost :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

mpcz

Já si nemyslím, že úřední posudek je k ničemu. Protože razítko mám, používám posudek vždy i když to není třeba z hlediska statiky, např. u drobných staveb. Pozitivní vliv to ale má při vyjednávání místa o umístění. I obyčejná malůvka podložená posudkem se lvíčkem má blahodárný vliv na souhlas nerozhodného majitele. A za druhé přináší pocit bezpečí, když se stane nějaký karambol, jako např. v tomto případě. Nepodceňoval bych to. mpcz, 2feb2019
0 x

Jezdec

Viktor Novotný píše:
Jezdec píše:
Viktor Novotný píše:

OK tak ja temto panum vzkazu :

daf.jpg

ze se na to maji vykaslat ze "Jezdec" na ispf rikal, ze je to blbost :-D

Ja sem nic takoveho nerekl a psal jsem o statikovi a prepoctech (mysleno kdyz clovek prida antenu).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

Jezdec píše:
Ja sem nic takoveho nerekl a psal jsem o statikovi a prepoctech (mysleno kdyz clovek prida antenu).

kdyz je treba pridat antenu a tim by se navrtrna plocha zvysila oproti uvazovane, necha se to prepocitat, kde je v tomto uvazovani problem ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Jezdec

Viktor Novotný píše:
Jezdec píše:

kdyz je treba pridat antenu a tim by se navrtrna plocha zvysila oproti uvazovane, necha se to prepocitat, kde je v tomto uvazovani problem ?

Jasne a proto vam to spadlo ze :D. Dyt to nemate ani poradne ukotvene a ohanite se tu statikem.

Ale vklidu nechme to byt.
0 x

Grul

Příspěvekod Grul » 6 years ago

já se přikláním k názoru že to sjelo- celá konstrukce...
Na převrácení měli výpočet, na posuv to určitě nikdo nepočítal.
1 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 6 years ago

Borci Jolanda by z vas měla radost :joy:😂😂
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 6 years ago

50905818_624137354692682_741333465781239808_n.png
50905818_624137354692682_741333465781239808_n.png (118.18 KiB) Zobrazeno 4547 x
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mpcz

Grul píše:já se přikláním k názoru že to sjelo- celá konstrukce...
Na převrácení měli výpočet, na posuv to určitě nikdo nepočítal.

Ano, to zní logicky. Je zvláštní, že tato důležitá věc ještě není jasná. Vlastně ani boční tlak větru, ke kterému se dopracoval projektant/statik. Když ale vezmu v úvahu moje čísla nebo tabulku od kolegy výše (+/- =) a odhaduji robustnost = váhu té konstrukce, tak se mi to moc nezdá. A snad právě proto je lepší podpořit stavbu tím posudkem, protože v odhadu se člověk může mýlit. mpcz, 2feb2019
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

tady je to asi jako u blbečků na dvorečku, píšou jasně že:

Kód: Vybrat vše

32,7 a více     118 a více     64 a více     66,6 a více     orkán         Ničivé účinky odnáší domy, pohybuje těžkými hmotami.     Vzduch plný pěny a vodní tříště. Moře zcela bílé. Dohlednost velmi snížena. Není výhled.

možná že kdyby tam nebyl ten stožár tak to vzalo střechu té strojovny...
1 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Viktor Novotný píše:
Jezdec píše:

A dá se tedy říct k čemu došlo? Jestli se to převrátilo nebo to díky velké návětrné ploše na spodku stožáru nejdříve sjelo z těch dlaždic?
0 x