❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

O2 tv všude.

Problematika videa na IP sítích.
Gemb

Re: O2 tv všude.

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

KoZLiCeK píše:
Robotvor píše:Satelit, sral pes na IPTV sračky.

Presne tak.V dnesni dobe byt zavislí na jedné službě je špatně.To že vypadne net a tím IPTV není neobvyklé narozdíl od satelitu.

Satelit je v pohode ako technologia len vdaka vselijakym dotovanym instalaciam sa to robi nekvalitne a potom to vela ludi vnima zlu telku...riesia vysledny efekt.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

okoun píše:teď tu řeším takovou kuriozitku, pán přechází k nám od o2 adsl, měl i jejich TV, takže chtěl i logicky od nás TV, pán má 4k televizi, no dal jsem mu to co děláme u všech wifi přípojek tedy 3,5Mb HD kvalita, obraz je prý nekoukatelný na 4K, tak jsem mu řekl fajn zkusíme full HD 6Mb, opět obraz je špatný, tak jsem mu řekl promiňte více prostě sledovanitv.cz nemá, pán se jako hrozně diví jak je to možné a že tedy chce doporučit něco jiného, no já fakt nevím co mám s těma lidma dělat :D

bohužel má pravdu. Pokud srovnáš O2TV se sledováníTV tak je to rozdíl jako přítomnost a středověk. Pokud má větší TV tak je to pro sledovanitv smrt. Ale i přes to bych se podíval jestli ten box vůbec posílá obraz v nějakým rozumným rozlišení. Osobně když vidím na větší televizích ty iptv tak je to na průstřel hlavy. Teda ne u všech. DigiTV vypadala hezky, O2TV taky. SledováníTV hezky nevypadá a když to vidím u zákazníka tak prchám abych se na to nemusel dívat a zodpovídat nějaký dotazy na kvalitu. Těžko něco argumentovat když youtube 1080p vypadá prostě výborně v porovnání s iptv ve stejnym bitrate.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

livenet

Příspěvekod livenet » 6 years ago

Souhlasím.
Zákazník chtěl u od nás TV aby o proti TV od T-Mobile ušetřil jenže si stěžoval na kvalitu tak jsme to na dvou stejných TV srovnávaly vedle sebe SledovaniTV a T-mobile . Oboje dvoje STB Arris
Nedalo se nic dělat než jen souhlasit. Byla to hrůza.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 6 years ago

No a co se s tím dá dělat? Teda co my, jako ISP s tím můžeme dělat? Sledovanitv asi jen tak nepustí lepší stream . . .
0 x

Gemb

Kolko by potom mal byt optimalny bitrate na 1080p resp 1080i ? Satelit dostupny pre SK/CZ - teda hlavne Skylink a Digi su na tom neni nijak svetoborne. Vacsina kanalova na SL ma bitrate 4,8Mbit v 1080i. Niektore kanaly ako je napr TA3 HD ma byt rate miestami 3Mbit. Nasa slovenska STV1 ma zas naopak 7-8Mbit. Digi je na tom obdobne a upc freesat je mazanica sama o sebe.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 6 years ago

Doma jedu Skylink a obraz je stále lepší jak sledovanitv/kuki/4net. Pro satelit je taky plus jeho stabilita . . .
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

Gemb píše:
KoZLiCeK píše:
Robotvor píše:Satelit, sral pes na IPTV sračky.

Presne tak.V dnesni dobe byt zavislí na jedné službě je špatně.To že vypadne net a tím IPTV není neobvyklé narozdíl od satelitu.

Satelit je v pohode ako technologia len vdaka vselijakym dotovanym instalaciam sa to robi nekvalitne a potom to vela ludi vnima zlu telku...riesia vysledny efekt.

Pri dotovanom skylinku si vies zarobit aj 50e bokom za instalaciu ( vonajsi kabel za 1e/m .lepsi konvertor , konzola) a uz je instalacia kvalitnejsia a zakaznik si vie vybrat prijimac aky chce.
0 x

Gemb

coolerman1 píše:
Gemb píše:
KoZLiCeK píše:Presne tak.V dnesni dobe byt zavislí na jedné službě je špatně.To že vypadne net a tím IPTV není neobvyklé narozdíl od satelitu.

Pri dotovanom skylinku si vies zarobit aj 50e bokom za instalaciu ( vonajsi kabel za 1e/m .lepsi konvertor , konzola) a uz je instalacia kvalitnejsia a zakaznik si vie vybrat prijimac aky chce.

95% ludi ktori si taku instalaciu objednaju su neni ochotni zaplatit navyse nic, takze dostanu najlacnejsi hnoj. Primac si nemozu vybrat iny, su len urcene modely a pri dotovanych je to jedno....hnoj ako hnoj.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

sledovanitv argumentuje s malym tokem, jenže co když mám někde kabelový internet a chci pustit pořádnou kvalitu? hmm tak to mám smůlu asi....
každopádně doma mám full hd TV a mám sledovani tv také full HD a je to naprosto OK, problém je že 4k stále není vhodné používat na nic :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 6 years ago

okoun píše:sledovanitv argumentuje s malym tokem, jenže co když mám někde kabelový internet a chci pustit pořádnou kvalitu? hmm tak to mám smůlu asi....
každopádně doma mám full hd TV a mám sledovani tv také full HD a je to naprosto OK, problém je že 4k stále není vhodné používat na nic :)

Uz nevim kde, ale sledovanitv psalo, ze behem ledna zvetsi kvalitu u vsech streamu o cca 30% nebo tak nejak, bez toho aniz by se navysil tok. Vi o tom nekdo vic?
0 x

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

okoun píše:teď tu řeším takovou kuriozitku, pán přechází k nám od o2 adsl, měl i jejich TV, takže chtěl i logicky od nás TV, pán má 4k televizi, no dal jsem mu to co děláme u všech wifi přípojek tedy 3,5Mb HD kvalita, obraz je prý nekoukatelný na 4K, tak jsem mu řekl fajn zkusíme full HD 6Mb, opět obraz je špatný, tak jsem mu řekl promiňte více prostě sledovanitv.cz nemá, pán se jako hrozně diví jak je to možné a že tedy chce doporučit něco jiného, no já fakt nevím co mám s těma lidma dělat :D

No a co jim třeba neprodávat "parodii na TV" (což podle mě sledovani.tv i 4net na unicastu je) ale službu srovnatelnou s opravdovou kabelovkou = nepřekódovanou. Ano, toto se dá prodávat jen na optice a takto to taky děláme - TV máme jen na optice, teče k nám po privátním propoji (=žere to jen něco málo na 10GE okruhu, net to nežere), na bezdrátu na TV kašlem.
Když si koupí někdo jinou televizi na optice, tak je mě to celkem jedno - konektivity máme víc než potřebujeme (velkou složkou ceny je 10GE okruh, konektivitu na něm každoročně navyšujeme se zachováním ceny, ke snižování ceny se operátor většinou moc nemá). Když si ji někdo koupí na bezdrátu tak mě je celkem jedno jestli se mu to seká - když to chce řešit tak mu vysvětlím že je to technický nesmysl (a především plýtvání pásmem) a když takhle pár lidí odejde, tak na tom vlastně ještě vydělám.

Ano, bohužel je to tak že jsme (skoro všichni) před mnoha lety nastavili parametry/ceny/smlouvy tak, že neodrážejí současnou situaci - na sdílený bezdrát je prostě potřeba nastavit nějaké přenosové limity nebo zpoplatnit používání streamovaného videa apod. Kdo tvrdí, že to zvládá vykrýt vylepšováním sítě a investicemi tak OK, ale všeho dočasu. Dá se to rozumně zvládnout pokud mám 10% zákazníků s televizí na APčku, pokud by ji chtěli všichni tak to prostě není kam dát.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 6 years ago

rsaf píše:

No a co jim třeba neprodávat "parodii na TV" (což podle mě sledovani.tv i 4net na unicastu je) ale službu srovnatelnou s opravdovou kabelovkou = nepřekódovanou. Ano, toto se dá prodávat jen na optice a takto to taky děláme - TV máme jen na optice, teče k nám po privátním propoji (=žere to jen něco málo na 10GE okruhu, net to nežere), na bezdrátu na TV kašlem.
Když si koupí někdo jinou televizi na optice, tak je mě to celkem jedno - konektivity máme víc než potřebujeme (velkou složkou ceny je 10GE okruh, konektivitu na něm každoročně navyšujeme se zachováním ceny, ke snižování ceny se operátor většinou moc nemá). Když si ji někdo koupí na bezdrátu tak mě je celkem jedno jestli se mu to seká - když to chce řešit tak mu vysvětlím že je to technický nesmysl (a především plýtvání pásmem) a když takhle pár lidí odejde, tak na tom vlastně ještě vydělám.

Ano, bohužel je to tak že jsme (skoro všichni) před mnoha lety nastavili parametry/ceny/smlouvy tak, že neodrážejí současnou situaci - na sdílený bezdrát je prostě potřeba nastavit nějaké přenosové limity nebo zpoplatnit používání streamovaného videa apod. Kdo tvrdí, že to zvládá vykrýt vylepšováním sítě a investicemi tak OK, ale všeho dočasu. Dá se to rozumně zvládnout pokud mám 10% zákazníků s televizí na APčku, pokud by ji chtěli všichni tak to prostě není kam dát.

No ale nezaznělo zde co dělá za operátora službu nepřekodovanou ? Ano asi Kuki na multicastu co máme vypadá že má kvalitnější obraz,ale nic víc netuším.
Také jsme řešili 2 případy kde maji velke TV a tam na unicastu s Lepší TV a také s Kuki na unicastu nás vyhodili kvůli kvalitě . No jsou na optice pořídili si O2
TV , provozuji to přes naš internet a maji to už pul roku . A nevysvětlíš to těm lidem že chtěj za malo hodně služby.
0 x

coolerman1

Gemb píše:
coolerman1 píše:
Gemb píše:

95% ludi ktori si taku instalaciu objednaju su neni ochotni zaplatit navyse nic, takze dostanu najlacnejsi hnoj. Primac si nemozu vybrat iny, su len urcene modely a pri dotovanych je to jedno....hnoj ako hnoj.

ved zakaznik ma ny vyber z 12-tich prijimacov a skylink ti to preplati v provizii
0 x

thunder.m

Příspěvekod thunder.m » 6 years ago

Sledovanitv bude navysovat kvalitu v rozsahu 30-50%, v tuto chvili se vysila v nove kvalite Prima Cool a TV Seznam, sbiraji se reakce, tak testujte...
0 x

coolerman1

thunder.m píše:Sledovanitv bude navysovat kvalitu v rozsahu 30-50%, v tuto chvili se vysila v nove kvalite Prima Cool a TV Seznam, sbiraji se reakce, tak testujte...

ale stale satelit je satelit kvalita omnoho lepsia
0 x