❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD RB1000 zkušenosti
Re: RouterBOARD RB1000 zkušenosti
No neviem ako RB1000 ale mozem vam napisat ako ide SUPERMICRO 1U a XEON 2,4. Mam tam 2xLan. Ide cez to cca 70Mbit. Mam tam asi 1000 SQ. Z coho je asi 500 pridelovanych radiusom. CPU je okolo 40 percent. Pred tym sme tam mali PCcko s intel chipsetom, P4 2,4GHz bez radiusu a cca 1000SQ. CPU bolo na 80-90 percent.
0 x
Jojo ty serverove CPU nebo ty s velkou L2 budou zrejme pro beh ROS vyhodou, viz vysoke vytizeni P4 celeronu v porovnani se stejne taktovanym P4.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
dikobraz píše:SUPERMICRO 1U a XEON 2,4
děkuji
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
Tak mi ten poklad dnes dorazil, vcetne 12V 3A zdroje a epesni krabicky. Tak jsem vsechno poskladal sputil a..... nic. Sviti modra kontrolka, ventilator se toci, ale nic to nedela, na terminalu nic, nezapipa. Port se sice rozsviti, ale taky zadna odezva. Nemate nekdo obdobnou zkusenost ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
raven-il píše:Tak mi ten poklad dnes dorazil, vcetne 12V 3A zdroje a epesni krabicky. Tak jsem vsechno poskladal sputil a..... nic. Sviti modra kontrolka, ventilator se toci, ale nic to nedela, na terminalu nic, nezapipa. Port se sice rozsviti, ale taky zadna odezva. Nemate nekdo obdobnou zkusenost ?
podarilo sa ti to vyriesit? mas to v prevadzke uz? realne vysledky?
0 x
mato1 píše:raven-il píše:Tak mi ten poklad dnes dorazil, vcetne 12V 3A zdroje a epesni krabicky. Tak jsem vsechno poskladal sputil a..... nic. Sviti modra kontrolka, ventilator se toci, ale nic to nedela, na terminalu nic, nezapipa. Port se sice rozsviti, ale taky zadna odezva. Nemate nekdo obdobnou zkusenost ?
podarilo sa ti to vyriesit? mas to v prevadzke uz? realne vysledky?
Ne, zatim je to stale mrtve.
0 x
Josef Smola
mato1 píše:raven-il píše:Ne, zatim je to stale mrtve.
stale nic?
Slo to do RMA

0 x
Josef Smola
Tak mi vcera dorazil RB z reklamace, vsechna cest, byl to fofr.
Dnes jsem to nasadil do ostreho provozu, jede to v bridge mode, max 40 Mbit / 12 Mbit, sit s cca 800 aktivnimi zakazniky.
Pred zapnutim L7 filtrace CPU do 10% po zapnuti peaky 100% prumer 70% proste slabota
Dnes jsem to nasadil do ostreho provozu, jede to v bridge mode, max 40 Mbit / 12 Mbit, sit s cca 800 aktivnimi zakazniky.
Pred zapnutim L7 filtrace CPU do 10% po zapnuti peaky 100% prumer 70% proste slabota

0 x
Josef Smola
tak za tu cenu pokud chces pouzivat L7 ktera zere dost procesoroveho casu, nejlepe pouzit 2 nebo 4 jadro treba intel + ros 3.x a ten vykon je mnohem vyssi za rozumny peniz i kdyz chapu ze ne vsude lze dat PC.
0 x
raven-il píše:Tak mi vcera dorazil RB z reklamace, vsechna cest, byl to fofr.
pockat... ako si to myslel to PRED ZAPNUTIM L7? Ja L7 nepotrebujem... staci mi klasicke magnel (4 pravidla pre kazdeho usera) + QT a zhruba 50 pravidiel vo FW. Proste L7 vynecham... bude tade tiect 40 / 10 Mbit a zhruba 400-450 klientov.
Ako to asi pojde?
0 x
Maxik píše:tak za tu cenu pokud chces pouzivat L7 ktera zere dost procesoroveho casu, nejlepe pouzit 2 nebo 4 jadro treba intel + ros 3.x a ten vykon je mnohem vyssi za rozumny peniz i kdyz chapu ze ne vsude lze dat PC.
Intel CPU P4 1,6 GHz melo lepsi vysledky, bohuzel to padalo.
Po nocnim testovani ale muzu rict, ze tohle pada taky

0 x
Josef Smola
mato1 píše:raven-il píše:Tak mi vcera dorazil RB z reklamace, vsechna cest, byl to fofr.
pockat... ako si to myslel to PRED ZAPNUTIM L7? Ja L7 nepotrebujem... staci mi klasicke magnel (4 pravidla pre kazdeho usera) + QT a zhruba 50 pravidiel vo FW. Proste L7 vynecham... bude tade tiect 40 / 10 Mbit a zhruba 400-450 klientov.
Ako to asi pojde?
Uprime, nez jsem zapl cokoliv ve firewallu, tak ok, kdyz jsem zapl jedine pravidlo v mangle, vyskocilo to hned o cca 20%, mozna je to tim, ze to je v bridge, ale nevim.
0 x
Josef Smola
raven-il píše:Uprime, nez jsem zapl cokoliv ve firewallu, tak ok, kdyz jsem zapl jedine pravidlo v mangle, vyskocilo to hned o cca 20%, mozna je to tim, ze to je v bridge, ale nevim.
no fakt neviem... niekto tu na fore ukazoval ukazky grafov, kde pri trafficu 30 mbit + 50 pravidiel vo FW + 50 SQ pravidiel mu to chodilo do 10 %
Tak teda vazne neviem... mozno fakt ten bridge. Mne to dojde podla vsetkeho za dva dni a tak dam vediet...
0 x
bridge na RB alespon na tech s Mipsem je katastrofa - nepouzitelne s routingem to ma o hodne lepsi propustnost, na PC je to skoro jedno.
0 x