Ahoj,
můžete mi prosím poradit, kde dělám chybu. Nějak se mi nedaří vyexportovat všechny údaje do rsc souboru, neuloží mi to všechny data, nevíte v čem by mohl být problém ? Případně jak nejvíce jednoduše převést zálohy mezi tiky, podle žádného návodu se mi to nezdažilo.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik - Export dat
Příkaz export nyní v defaultu exportuje jen změny oproti výchozímu nastavení (dříve volba compact).
Pokud to nestačí, určitě tam bude volba pro úplný export (verbose).
Mirek
Pokud to nestačí, určitě tam bude volba pro úplný export (verbose).
Mirek
0 x
/system backup save name=zaloha_nastaveni
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.
Daxxim píše:/system backup save name=zaloha_nastaveni
Backup je, myslím, o dost citlivější na změnu HW.
0 x
mirek.k píše:Backup je, myslím, o dost citlivější na změnu HW.
Jo to je. A nelze jej editovat. Je to dobré maximálně tak na zálohy nastaveni emailem.
tak tedy /export file=zaloha verbose
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.
Právě, že jsem to vždy dělal přes Backup, ale jak se píše na MK dělat by se to nemělo, mezi různými typy to právě né vždy funguje, mělo by se to dělat přes export, ale i přes verbose to všechno nevyhodí. compact volba tam je taky a to je jen na část co jsem studoval
0 x
treba robit compact zalohu a tam je vsetko a rozdiel hw je v pohode len si treba davat bacha frim radsej novsi ako starsi tam kde sa to obnovuje..
0 x