Dobrý den,
prosím o radu. Mám mikrotik rb2011 a k němu je připojený 2x WAN od 2 různých ISP.
1. ISP 20Mbit a 2. ISP 10Mbit. Teď to mám rozdělený tak, že půlka rozsahu mi jde přes 1. ISP a druhá půlka mi jde 2. ISP (mangle a routes).
Jak to jde udělat, aby měl dohromady 30Mbit (spojením 2 přípojek)? Teď se mi stává, že jedna linka (1. rozsah) jede na 90% a 2. linka jede na 20%. S rozsahem nelze hnout.
Viděl jsem nějaký návody na youtube na merge 2 WAN, ale každý video je ukazuje něco jiného.
Jaký je nejjednodušší řešení problému.
Děkuji za rady.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
2 WAN na mikrotiku
Aby to šlo spojit, museli by se ti dva dohodnout 
Čili si musíš udělat vlastního ISP. Nějaký server na místě, kam mají oba ISP rozumnou konektivitu. Tam navázat tunely a "spojit" si ty. Ale spojovat dvě různé linky, s různou latencí a nejspíš i kvalitou obecně je prostě skoro neřešitelné. To jsem nikdy naštěstí neměl potřebu řešit.
Čili si musíš udělat vlastního ISP. Nějaký server na místě, kam mají oba ISP rozumnou konektivitu. Tam navázat tunely a "spojit" si ty. Ale spojovat dvě různé linky, s různou latencí a nejspíš i kvalitou obecně je prostě skoro neřešitelné. To jsem nikdy naštěstí neměl potřebu řešit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
to je rada nad zlato
myslíš že člověk co má dva konekty s kapacitou do 30Mbit a neví jak je spojit má BGP a bude řešit BGP a že ten kdo mu dodává konekt bude řešit BGP? Jak BGP vyřeší využívání obou konektivit rovnoměrně přes různý ISPíky?
Ta funkce kterou hledá je v mikrotiku PCC. Dál ať se s tim popasuje už sám.
Ta funkce kterou hledá je v mikrotiku PCC. Dál ať se s tim popasuje už sám.
Naposledy upravil(a) hapi dne 22 Dec 2018 21:08, celkem upraveno 1 x.
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-