❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problém ipv6

Návody a problémy s konfigurací.
disk

Re: problém ipv6

Příspěvekod disk » 6 years ago

0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 6 years ago

Co s tím mají společného privacy extensions? Notabene na androidu, když je řeč o prefix delegation a též o TPLINKách.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

dnes jsem narazil na zajímavou věc. máme zákazníka co má klasiku od nás mikrotik router na něm je zakončeno ipv6 jako všude jinde, zákazník má router od jablíčka jako svoji GW, problém je když zapnu naši klasickou konfiguraci ipv6:

Kód: Vybrat vše

/ipv6 dhcp-server
add address-pool=ipv6 interface=ether1 name=server1
/ipv6 address
add from-pool=ipv6 interface=ether1
/ipv6 dhcp-clientadd add-default-route=yes interface=pppoe-out1 pool-name=ipv6 pool-prefix-length=60 request=prefix
/ipv6 nd
set [ find default=yes ] disabled=yes
add advertise-dns=yes hop-limit=64 interface=ether1 other-configuration=yes ra-interval=10s-30s reachable-time=1m

internet mu přestane chodit respektive jde ale děsně špatně tzn zadá stránku do prohlížeče čeká půl munuty a potm se stránka načte, prostě jako by to chtělo jet po ipv6 potom to nejde a zovolí ipv4, nikde jinde to nepozoruji než u něj co má router od jablíčka, nevíte co s tím?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

zajdee

Příspěvekod zajdee » 6 years ago

Jak vypada traceroute z klientskeho pc na sestkovy cil?
Routery od jablicka jsou v podstate Applem opustena oblast. Sestku nejak umi, ale zadny zazrak. (Napr. PPPoE+DHCPv6 PD nerozjedete.)
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 6 years ago

V tomto případě dual stack nefunguje? Možná to bude bug v jabku.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

zajdee píše:Jak vypada traceroute z klientskeho pc na sestkovy cil?
Routery od jablicka jsou v podstate Applem opustena oblast. Sestku nejak umi, ale zadny zazrak. (Napr. PPPoE+DHCPv6 PD nerozjedete.)

ne pppoe tam neřeším řeším tam PD. jinak bohužel více informací nemám, musel jsem to vypnout a řešit až bude mít zákazník náladu, což ji ted moc právě potom nemá :)
jinak zákazník tvril, že si nepignul ani na 8.8.8.8 z jeho vnitřní sítě což mi připadá už hodně divné, ale fakt nevím jak se chová to jablečné routovací zařízení, mě jde spíše o to jestli mám konfiguraci dobře...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...