Ahoj možná někomu pomůže. Po upgrade na tento FW se mi po čase začal tvořit kroužek, info v logu bridge port received packet with own address as source address probably loop.
Pomohlo mi až odebrání všech bridge + port a znovu nastavení.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Upgrade na 6.43.4 - smyčka
To už mi taky dělalo dávno i ve starých vezích, ale nevím proč, jestli někde duplicita mac adresy, či co. Spíš se nám to v poslední době zasmičkovalo přes dva routery s touto verzí, těžko říct, kde je problém.
0 x
Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018
0 x
Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
0 x
mpcz píše:Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018
reseni je nepouzivat MK
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
mpcz píše:A to se stalo jak? mpcz, 25.11.2018
Nijak, byly to originál kusy objednaný z i4. Takže předpokládám, že chyba ve výrobě
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše: sub_zero má doslova stejnou hw mac.
Jestli je to fakt pravda, tak jsou v tom MKT úplní kokoti.
0 x
hapi píše:Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.
A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018
0 x
mpcz píše:hapi píše:Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018
Co je na odpovedi k predchozimu komentari nepochopitelne? Hapi predce odpovidal na: Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge.... a na to bylo odpovezeno.
0 x
Děkuji Advokátní kanceláři s.r.o. za "odpověď", ale ta moje otázka byla jasná. Protože to, že se běžně vyskytuje MAC duplicitně, jednoznačně neznamená v daném problému vlákna (smyčka) ani ano ani ne. Alespoň pro mě ne, tak jsem si dovolil se zeptat. Mám rád jasno, zvláště, když nejsem sám, kdo to dlouhodobě řeší. mpcz, 26.11.2018
0 x
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.