❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Upgrade na 6.43.4 - smyčka

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
cesarek

Upgrade na 6.43.4 - smyčka

Příspěvekod cesarek » 6 years ago

Ahoj možná někomu pomůže. Po upgrade na tento FW se mi po čase začal tvořit kroužek, info v logu bridge port received packet with own address as source address probably loop.
Pomohlo mi až odebrání všech bridge + port a znovu nastavení.
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 6 years ago

Tohle se u nás taky objevuje a nevíme proč.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 6 years ago

To už mi taky dělalo dávno i ve starých vezích, ale nevím proč, jestli někde duplicita mac adresy, či co. Spíš se nám to v poslední době zasmičkovalo přes dva routery s touto verzí, těžko říct, kde je problém.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 6 years ago

Já v pátek objevil stejnou MAC na eth1 RB1100x4 a eth1 hEX PoE - takže tak.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

mpcz

A to se stalo jak? mpcz, 25.11.2018
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 6 years ago

Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 6 years ago

mpcz píše:Také se hlásím do klubu, dělá mi to na několika bodech už léta, změna verzí nepomáhá, řešení jsem zatím nenašel. Chtělo by to asi nějakou diagnostiku nebo cílený pracovní postup, jak to hledat. mpcz, 25.11.2018

reseni je nepouzivat MK :-)
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 6 years ago

mpcz píše:A to se stalo jak? mpcz, 25.11.2018

Nijak, byly to originál kusy objednaný z i4. Takže předpokládám, že chyba ve výrobě
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....

to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rsaf

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

hapi píše: sub_zero má doslova stejnou hw mac.

Jestli je to fakt pravda, tak jsou v tom MKT úplní kokoti.
0 x

mpcz

hapi píše:
Robotvor píše:Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge....

to je přece normální ne? bridge si bere mac z prvního iface v bridge. sub_zero má doslova stejnou hw mac.

A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 6 years ago

mpcz píše:
hapi píše:

A jako obvykle, té větě nerozumím, krom toho, že je to běžné, což je. Má to nějakou souvislost s tím loopem, co nás tady některé trápí? Děkuji, mpcz, 26.11.2018

Co je na odpovedi k predchozimu komentari nepochopitelne? Hapi predce odpovidal na: Já si na jednom zařízení co to dělá všiml stejné MAC na eth a bridge.... a na to bylo odpovezeno.
0 x

mpcz

Děkuji Advokátní kanceláři s.r.o. za "odpověď", ale ta moje otázka byla jasná. Protože to, že se běžně vyskytuje MAC duplicitně, jednoznačně neznamená v daném problému vlákna (smyčka) ani ano ani ne. Alespoň pro mě ne, tak jsem si dovolil se zeptat. Mám rád jasno, zvláště, když nejsem sám, kdo to dlouhodobě řeší. mpcz, 26.11.2018
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 6 years ago

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.