KoZLiCeK píše:Gemb píše:Stale mas len kategoriu 5Ghz wifi + TDD spatlaniny ako mimosa b24 a mikrotik lhg60 alebo profi co je xnasobne drahe.
Kategoria FDD spojov o cene 1000-1500€ neexistuje.
Tak jinak.Pokud ja mam paterni spoj kde tece víc jak 100+ mbit/s tak uz davam profi spoj.Jak ses na to ty?Imho b24 je to same jako 5ka akorat preladene na 24ghz.
5ky pouzivame len minimalne ako spoje, napocitam to na prstoch jednej ruky a su velmi male APcka. Nemozem vsak vsade kupovat radia za 2500+ hlavne na kratke vzdialenosti. Zatial sa osvedcilo LHG60 na kratku vzdialenosti, cenovo tak isto ako 5ka s vacsou prepustnostou ale necakam utlra zazraky, ked to neda ani LHG tak pojde 80Ghz. Nam tecie na niektore apcka o 30 ludoch v spicke aj 150Mbit takze neviem kam by sme prisli keby mame tolko profi radii. Segment 1000-1500e mi proste chyba, hladam nieco lepsie ako hracka LHG ale zaroven nic profi. Mimosa do tohoto segmentu spada ale zatial ma funkcnost nepresvecila a dosah je tiez velmi otazny oproti LHG. Keby sa predava taky Ray2 s kapacitou do 200Mbit za 1200€ tak by som ho tam davno mal.