❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

hotový Dual Nstreme spoj

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Peyrak

Re: hotový Dual Nstreme spoj

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

pcwifi píše:jake cpu jsou v tech Dellech ? koukam po cpu co by to utahlo a male spotrebe...trefuji na old zelezo amd k6/2 - 500,pak mi tu lezi o neco vic zrave P2-233...desky na ne obe maji PCI 2.1,coz je nutno pro chod redukce miniPCI > PCI...k tomu AMD..deska ma na sobe ALI chipset,to nikdy nebyli rychlici,ale stacit by to mohlo... intel mam LX440...

Myslím že obojí zkoušet bude ztráta času, starý AMD bych ani nezkoušel a v LX440 se mi nikdy Atheros kartu nepovedlo rozjet, vždy zatuhlo celý PC. Já mám Delly a Compaqy s P4 1GHz, dobrý rock stable stroje, daj se koupit za pár šušní
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 17 years ago

Takze konkretne:

Spoj:
na jedne srane dell, frekvence cpu podle mikrotika 1992 (tusim 2GHz stroj) max cpu 11% prumer 5%, kompletne intell chipet, max peaky podle grafu 14 mbit jednim 5 Mbit druhym smerem.

druha strana stavene kompitko, MSI chipset VIA, AMD sempron, 1800 MHz, slo hlavne o malou spotrebu stroje, propustnost stejna jen obracene (UP je DOWN atd...) CPU max 7% prumerne 3% jako bonus napajeni realizovane pico zdrojem 12V na 25m kabelu.

Spoj v tuto chvili bezi na 5,4 bez turba fixnuta rate na 36 mbit zatlumeny do normy. Karty r52.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Petr Vlašic píše:
raven-il píše:Mam natestovane nstreme2 v turbo modu 80 mbit UDP jednim smerem, vzhledem k tomu, ze pres to pojede mimo jine iptv, vyhovuje.

Já jen, že udávat propustnost v Mbps a pak se ještě podle toho řídit je blbost (teda alespoň dle mého skromného názoru), záleží prostě na typu trafficu.
BTW: Pokud se takto ženete za co největšími Mbps, doporučuji mrknout na Bonding...pokud s NS2 dáte 80Mbps, tak s Bondingem dáte 160Mbps(ale HD).

To je castecne pravda, duvod, proc pouzivam nstreme2 je framing, coz zvysuje propustnost na malych packetech celkem vyrazne. A pri pouziti bondingu sice udelam max 160 mbit, ale jen na velkych packetech a zaseru 4 kanaly, takhle to postavim asymetricky a zaflakam jen 3 z toho 2 na 5,8....
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

raven-il
Kontaktovat uživatele:

raven-il píše:Takze konkretne:

Spoj:
na jedne srane dell, frekvence cpu podle mikrotika 1992 (tusim 2GHz stroj) max cpu 11% prumer 5%, kompletne intell chipet, max peaky podle grafu 14 mbit jednim 5 Mbit druhym smerem.

druha strana stavene kompitko, MSI chipset VIA, AMD sempron, 1800 MHz, slo hlavne o malou spotrebu stroje, propustnost stejna jen obracene (UP je DOWN atd...) CPU max 7% prumerne 3% jako bonus napajeni realizovane pico zdrojem 12V na 25m kabelu.

Spoj v tuto chvili bezi na 5,4 bez turba fixnuta rate na 36 mbit zatlumeny do normy. Karty r52.

edit: zapomel jsem podotknout, ze se jedna o trnasparentni bridge rezim, zadny routy
0 x
Josef Smola

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

raven-il píše:To je castecne pravda, duvod, proc pouzivam nstreme2 je framing, coz zvysuje propustnost na malych packetech celkem vyrazne.

Kolik to dovede dát třeba při MTU 20b? Plnou linku?
raven-il píše: A pri pouziti bondingu sice udelam max 160 mbit, ale jen na velkych packetech a zaseru 4 kanaly, takhle to postavim asymetricky a zaflakam jen 3 z toho 2 na 5,8....

Mohl by jste prosím trochu rozvést?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Petr Vlašic píše:
raven-il píše:To je castecne pravda, duvod, proc pouzivam nstreme2 je framing, coz zvysuje propustnost na malych packetech celkem vyrazne.

Kolik to dovede dát třeba při MTU 20b? Plnou linku?
raven-il píše: A pri pouziti bondingu sice udelam max 160 mbit, ale jen na velkych packetech a zaseru 4 kanaly, takhle to postavim asymetricky a zaflakam jen 3 z toho 2 na 5,8....

Mohl by jste prosím trochu rozvést?

Pri 32b packetech to da 20/20 mbit (na stavajicim spoji) se zapnutym best fit a deaktivaci CSMA, mensi jsem netestoval.

Pri zakoupeni CFS rozsireni je mozne pouzit superchannel mod - turbo, jen v jednom smeru a tim dosahnout vyssi propustnosti jen v jednom smeru. Takze jednim smerem jedete ve dvou kanalech a druhym smerem v jednom.
0 x
Josef Smola

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

ale porad to neresi sirku pasma pri turbu a CTU
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

velkeprdy píše:ale porad to neresi sirku pasma pri turbu a CTU

O 4 prispevky vyse pisu, ze to venku pojede v turbu na 5,8 GHz a na kratkou vzdalenost, takze v limitu.
0 x
Josef Smola

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

raven-il píše:

O 4 prispevky vyse pisu, ze to venku pojede v turbu na 5,8 GHz a na kratkou vzdalenost, takze v limitu.

jak v limitu, kdy neni venkovni turbo v CR povoleno ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

raven-il
Kontaktovat uživatele:

reset píše:
raven-il píše:

jak v limitu, kdy neni venkovni turbo v CR povoleno ?

V pasmu 5,8 GHz je omezeny vyzareny vykon na 14 dbi ale neni omezena sirka pasma ani spektralni hustota.
0 x
Josef Smola

reset

raven-il píše:V pasmu 5,8 GHz je omezeny vyzareny vykon na 14 dbi ale neni omezena sirka pasma ani spektralni hustota.

mas na mysli pasmo 5725-5825MHz ?
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

5250 - 5350 - hustota 10mW / 1 Mhz - max vykon 100mW - pouze vnitrni pouziti
5470 - 5725 - hustota neni uvedena - max vykon 1W nebo 0,5 W bez automatické regulace
5725 - 5850 - hustota neni uvedena - max vykon 0,01W

tuto tabulku na povolene vykony mam uz od roku 2006 (zdroj byl CTU), doufam ze je to dobre, pokud ne prosim o odkaz nekam, idealne na WEB CTU kde je toto uvedeno.
0 x

reset

* Evropa (ETSI) 5.47GHz~5.725GHz
* USA (FCC) 5.18GHz~5.35GHz; 5.725GHz~5.825GHz
* Čína 5.725GHz~5.85GHz
* Japonsko 5.15GHz~5.25GHz
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

belmorfeus píše:5250 - 5350 - hustota 10mW / 1 Mhz - max vykon 100mW - pouze vnitrni pouziti
5470 - 5725 - hustota neni uvedena - max vykon 1W nebo 0,5 W bez automatické regulace
5725 - 5850 - hustota neni uvedena - max vykon 0,01W

tuto tabulku na povolene vykony mam uz od roku 2006 (zdroj byl CTU), doufam ze je to dobre, pokud ne prosim o odkaz nekam, idealne na WEB CTU kde je toto uvedeno.

Mas to spravne, v pasmu 5,7 - 5,8 muzes jet v turbu np, musis dodrzet 14dB.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

ale ja nemam v pasmu 5470 az 5725 zadnou hustotu uvedenou taky, to by znamenalo ze tam by melo jit turbo taky, nebo mi tam chyby nejaka info ?
0 x