Ahoj, klient využívá Mikrotik a službu Hotspot/Trial User, potřebuju připojit nový router do klientovi sítě, tak aby uživatelé nového routeru(pod sítě) nebyli omezeni hotspotem.
Osobně nemám s Mikrotik žádné zkušenosti, ale našel jsem nějaké návody na vyjímku pro zařízení dle MAC.
Zajímá mě pokud připojím nový wifi router za Mikrotik a nastavím:
- v IP Bindings vyjímku typu bypassed pro MAC adresu wifi routeru
zda budou poté do vyjímky započítáni všichni uživatele nového routeru (uživatelé podsítě) a nebudou mít omezení Hotspotu.
Děkuji za radu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Hotspot - vyjímka pro podsíť
my to robime tak ze default bezi hotspot a ked chceme pripojit ineho zakaznika mimo pravidla pouzijeme pppoe
0 x
Pokud ti uživatelé budou vystupovat pod MAC a IP toho bypassovaného routeru, tak budou mít stejné podmínky, jako ten router.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tu další "službu" dát třeba do VLANy, možná by tam potom ani nemusel být další router.
0 x