❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
hotový Dual Nstreme spoj
Re: hotový Dual Nstreme spoj
nevim na co narazis, ale NSTREME2 funguje uz delsi dobu. A vlastnimi silami to ze silnejsiho pc postavit tak za polovicku (i pod).
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
pcwifi píše:kde je to kouzlo ze to facha jak to facha,resp.ze jedna wifinka jede RX,druha TX ... v nastaveni mikrotiku urcite, ja si fakt nemuzu pomoci,pokud je toto zname uz delsi cas,proc s tim nekdo nevyrukoval ?
Reseni od i4 je mozna drahe ale dle ohlasu jede a jede dobre.
Vytahnete se nejaci znalci MK a dejte navodika na poladeni stavajiciho MK s 2 kartickama...a nebo bude setrvala situace...jen pro sebe,jinym nic ?![]()
![]()
No ja dal 60Mbit TCP jednim radiem vzdalenost 800 metru prima viditelnost. Dual se takhle nepodarilo nakonfigurovat z duvodu zaruseni. A hlavni dodatek, neni to na stole ale venku

0 x
nenarazim na nic...jen nejak postradam navod jak jej vytvorit s vlastnim mikrotikem (RB) ci beznym PC s 2 kartickama...coz mne mrzi...k chodu neni potreba nejaky extremni vykon ci snad jo ?

reset píše:nevim na co narazis, ale NSTREME2 funguje uz delsi dobu. A vlastnimi silami to ze silnejsiho pc postavit tak za polovicku (i pod).
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tak nam taky dorazil jeden spoj. Moje postrehy:
- oba kusy nefunkcni, jeden mel blbe zasazenou pamet, druhy "ozil" az po pul dni vyndavani a zandavani periferii, proc, to nikdo netusi, mohli by to za ty penize alespon pustit, dobraci
- chybi CFS licence, jak mam udelat tech slibovanych 70 Mbit ... ?
- oba kusy nefunkcni, jeden mel blbe zasazenou pamet, druhy "ozil" az po pul dni vyndavani a zandavani periferii, proc, to nikdo netusi, mohli by to za ty penize alespon pustit, dobraci
- chybi CFS licence, jak mam udelat tech slibovanych 70 Mbit ... ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
pcwifi píše:nenarazim na nic...jen nejak postradam navod jak jej vytvorit s vlastnim mikrotikem (RB) ci beznym PC s 2 kartickama...coz mne mrzi...k chodu neni potreba nejaky extremni vykon ci snad jo ?
reset píše:nevim na co narazis, ale NSTREME2 funguje uz delsi dobu. A vlastnimi silami to ze silnejsiho pc postavit tak za polovicku (i pod).
Osobne to stavim na repasovanych dellech, jediny problem tohoto reseni je jeho velikost, cena je srovnatelna, spolehlivost vyssi.
0 x
Josef Smola
a spotreba vyssi
, a jak upravujes MK aby fachal Nstreme...?

raven-il píše:pcwifi píše:nenarazim na nic...jen nejak postradam navod jak jej vytvorit s vlastnim mikrotikem (RB) ci beznym PC s 2 kartickama...coz mne mrzi...k chodu neni potreba nejaky extremni vykon ci snad jo ?
Osobne to stavim na repasovanych dellech, jediny problem tohoto reseni je jeho velikost, cena je srovnatelna, spolehlivost vyssi.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
psal spolehlivost, ne spotreba
ale ta bude taky nepatrne vyssi, protoze pc zdroj.
A jak se to stavi? ... jednoduse, klasicky pc.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

reset píše:psal spolehlivost, ne spotreba
0 x
to je popsaný v manuálu, jak to nastavit.
Přidáš NS2 do interface, v něm nastavíš MAC protějšího NS2 a která karta bude jaká, kanály a pak u každý karty nahodíš mód NS2 slaave a jedeš.
Přidáš NS2 do interface, v něm nastavíš MAC protějšího NS2 a která karta bude jaká, kanály a pak u každý karty nahodíš mód NS2 slaave a jedeš.
0 x
jaj,pokud je to az takove na oko snadne tak to pak jo
, ozkusame jak budou finance...diky

Peyrak píše:to je popsaný v manuálu, jak to nastavit.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:jen nejak postradam navod jak jej vytvorit s vlastnim mikrotikem (RB) ci beznym PC s 2 kartickama
Ten je zde.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
-
- Kontaktovat uživatele:
raven-il píše:jak mam udelat tech slibovanych 70 Mbit ... ?
To je snad vtip...
0 x
Petr Vlašic píše:raven-il píše:jak mam udelat tech slibovanych 70 Mbit ... ?
To je snad vtip...
Mam natestovane nstreme2 v turbo modu 80 mbit UDP jednim smerem, vzhledem k tomu, ze pres to pojede mimo jine iptv, vyhovuje.
Nez zacne nekdo flamewar, venku to pojede na cca 300m na 5,8 GHz
0 x
Josef Smola
jake cpu jsou v tech Dellech ? koukam po cpu co by to utahlo a male spotrebe...trefuji na old zelezo amd k6/2 - 500,pak mi tu lezi o neco vic zrave P2-233...desky na ne obe maji PCI 2.1,coz je nutno pro chod redukce miniPCI > PCI...k tomu AMD..deska ma na sobe ALI chipset,to nikdy nebyli rychlici,ale stacit by to mohlo... intel mam LX440...
raven-il píše:pcwifi píše:nenarazim na nic...jen nejak postradam navod jak jej vytvorit s vlastnim mikrotikem (RB) ci beznym PC s 2 kartickama...coz mne mrzi...k chodu neni potreba nejaky extremni vykon ci snad jo ?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
raven-il píše:Mam natestovane nstreme2 v turbo modu 80 mbit UDP jednim smerem, vzhledem k tomu, ze pres to pojede mimo jine iptv, vyhovuje.
Já jen, že udávat propustnost v Mbps a pak se ještě podle toho řídit je blbost (teda alespoň dle mého skromného názoru), záleží prostě na typu trafficu.
BTW: Pokud se takto ženete za co největšími Mbps, doporučuji mrknout na Bonding...pokud s NS2 dáte 80Mbps, tak s Bondingem dáte 160Mbps(ale HD).
0 x