❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Nepozorujete někdo že i s verzí 6.42.7 občas v logu je hláška:
router was rebooted without proper shutdown
Děje se to na více místech (více disc5AC) vždy s protokolem nv2. Napájení odpojeno není, děje se to spíš náhodně.
6.43rc jsem nezkoušel, řeší to něco?
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 6 years ago

mě se to děje u jedné antény taky ale je tam verze 6.42.2 a pojedu vyměnit HW....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

okoun píše:mě se to děje u jedné antény taky ale je tam verze 6.42.2 a pojedu vyměnit HW....

Mě se to děje minimálně na 3místech. Výměna antény už tam proběhla a nepomohlo to. Na jednom místě jsem teď dal poslední rc tak uvidíme
0 x

okoun

tak mám dát přístup do antény na mikrotik?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

okoun píše:tak mám dát přístup do antény na mikrotik?

Zkus, za to nic nedáš. A máš to v protokolu NV2? Mě přijde že to je ten problém...
0 x

okoun

ano mám, nv2 bohužel musíme mít všude kde je MK :(
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 6 years ago

Musíme?
0 x

okoun

všechno jede za prdy, když dám nstreme tak se často odpojuje s hláškou too many pools či jak se to píše :) a když dám 802.11 tak zase latence dost skáče dle zatížení... nv2 vychází nejlépe.
0 x

honzam

tak 6.43rc66 to řeší. Nyní uptime 1,5dne. Předtím maximálně pár hodin. Takže kdo máte NV2 tak upgradujte nebo počkejte na 6.43
0 x

okoun

dneska jsem vyměnil HW tak uvidím ale raději jsem nechal menší verzi...
jinak u nás se to dělo dost nepravidělně někdy třeba 2x za hodinu a nic potom zase druhý den....
0 x

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

od akej vzdialenosti pouzivate LHG 5 ?
SXT lite 5 - 700m priama viditelnost a ccq max80 a signal -79 ,
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 6 years ago

V podstatě kdekoliv, kde signál po dosměrování je na LHG -45 dBm nebo horší. :D Kdyby to mělo být -44 a výše, tak se dá SXT. Pokud máš na 700 metrů na SXT signál -79, tak to SXT míří někam do pr**le, rozhodně ne na AP, nebo na tom AP máš tu anténu slabou nebo mířící jinam.
1 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

coolerman1

Příspěvekod coolerman1 » 6 years ago

Myghael píše:V podstatě kdekoliv, kde signál po dosměrování je na LHG -45 dBm nebo horší. :D Kdyby to mělo být -44 a výše, tak se dá SXT. Pokud máš na 700 metrů na SXT signál -79, tak to SXT míří někam do pr**le, rozhodně ne na AP, nebo na tom AP máš tu anténu slabou nebo mířící jinam.

Presne je signal -79/-59 je tam rusenie konkurencie,ako pouzivas TX power na max ? :-D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

to používáš lhg a ne disky? Vlastně je to jedno když všechno stojí stejně a to i sxtsq.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 6 years ago

Máte někdo nějaké aktuální info o tom, jak jsou na tom teď nové Disc Lite AC se stabilitou na NV2? Moc dík.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..