❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
akubicek
Kontaktovat uživatele:

Re: 4network.tv

Příspěvekod akubicek » 6 years ago

Ano, musim si precist vlakno zde, abych se dozvedel odpovedi. Pokud mate cas byt aktivni tady, dala by se energie prelit do vlastniho fora, ktere muze mit strukturu. Dobra, Vas nazor je, ze na to nemate cas, beru to, i pres to, ze na mem nazoru to nic nemeni.

Newsletter? Ktery? Zadny jsem nedostal. Od roku 2016, kolik jich bylo? Proc nejsou na cloudu?

STB VIP 1113 - kolik verzi FW vyslo od roku 2016? Co se ve FW zmenilo? Jake jsou known issues, kdy se opravi? Proc se o tom nedozvime? Proc nebyly release notes, ktere u kazdeho SW jsou?

Stale nechapete, kam moje prispevky miri? Mame spolu obchodni vztah, ktery je zalozen na tom, ze vasi sluzbu predavame na nasi siti. Jiste uznate, ze IPTV neni vec na nejake velke bohatnuti z pohledu ISP. Je to doplnek, nutny doplnek k udrzeni konkurenceschopnosti a nabidnuti atraktivni sluzby. Cela sit je touto sluzbou vice zatizena, pri planovani site se musi pocitat s temito toky, coz neco stoji. To je samozrejme potreba u kazde takove sluzby. Odmenou za to, ze my poskytneme vasi sluzbu nasim zakaznikum, delame jim technickou podporu, investujeme do dotovanych STB apod., je nam to, ze ani nevime, jakym smerem se sluzba hodla vyvijet, co se ve sluzbe meni ve spojitosti s novymi verzemi apod.

Dobra, nevychazi Vam terminy, to se pri vyvoji stava. Tak ted namisto, abyste roadmapu prepracovali a vydali mezi zakaniky, tak radsi mlcite a vsichni cekaji, kdy a co se vlastne stane. A tomu rikate zmena. Myslim, ze vetsina lidi zde na foru, by byla rada alespon za to, kdybyste klidne 10x do roka roadmapu aktualizovali, alespon by vedeli, nejaky stav.

Veskere moje prispevky miri na to, ze my jako platici zakaznici, kteri z vasi sluzby (resp ITPV obecne ) v podstate maji minimalni financni prospech, maji navrch vice starosti a financni zateze, jsou postaveni na druhou kolej a nemaji ani spetku jakychkoliv informaci. Ano, pokud si zakazniky budete obsluhovat naprimo, muze byt stavajici stav, rekneme, vyhovujici. Ale v momente, kdy s koncovym zakaznikem nejste v kontaktu a resite pres sveho partnera (nas), je potreba informaci ponekud vice.

Pokud Vas ani vyse uvedene neprivedlo na to, kam me dotazy smeruji, zrejme nemam dostatek literarnich schopnosti k tomu, abych oslovil Vas zpusob premysleni.
2 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 6 years ago

Nechci se moc zapojovat do této diskuze, zatím IPTV od 4network nemam, ale to, co pise pan akubicek, dava smysl. Dle meho to jsou jasne dane otazky, na ktere musi existovat jasna odpoved, aspon tedy na to, co pise na zacatku:

Newsletter? Ktery? Zadny jsem nedostal. Od roku 2016, kolik jich bylo? Proc nejsou na cloudu?

STB VIP 1113 - kolik verzi FW vyslo od roku 2016? Co se ve FW zmenilo? Jake jsou known issues, kdy se opravi? Proc se o tom nedozvime? Proc nebyly release notes, ktere u kazdeho SW jsou?

akubicek píše:Ano, musim si precist vlakno zde, abych se dozvedel odpovedi. Pokud mate cas byt aktivni tady, dala by se energie prelit do vlastniho fora, ktere muze mit strukturu. Dobra, Vas nazor je, ze na to nemate cas, beru to, i pres to, ze na mem nazoru to nic nemeni.

Stale nechapete, kam moje prispevky miri? Mame spolu obchodni vztah, ktery je zalozen na tom, ze vasi sluzbu predavame na nasi siti. Jiste uznate, ze IPTV neni vec na nejake velke bohatnuti z pohledu ISP. Je to doplnek, nutny doplnek k udrzeni konkurenceschopnosti a nabidnuti atraktivni sluzby. Cela sit je touto sluzbou vice zatizena, pri planovani site se musi pocitat s temito toky, coz neco stoji. To je samozrejme potreba u kazde takove sluzby. Odmenou za to, ze my poskytneme vasi sluzbu nasim zakaznikum, delame jim technickou podporu, investujeme do dotovanych STB apod., je nam to, ze ani nevime, jakym smerem se sluzba hodla vyvijet, co se ve sluzbe meni ve spojitosti s novymi verzemi apod.

Dobra, nevychazi Vam terminy, to se pri vyvoji stava. Tak ted namisto, abyste roadmapu prepracovali a vydali mezi zakaniky, tak radsi mlcite a vsichni cekaji, kdy a co se vlastne stane. A tomu rikate zmena. Myslim, ze vetsina lidi zde na foru, by byla rada alespon za to, kdybyste klidne 10x do roka roadmapu aktualizovali, alespon by vedeli, nejaky stav.

Veskere moje prispevky miri na to, ze my jako platici zakaznici, kteri z vasi sluzby (resp ITPV obecne ) v podstate maji minimalni financni prospech, maji navrch vice starosti a financni zateze, jsou postaveni na druhou kolej a nemaji ani spetku jakychkoliv informaci. Ano, pokud si zakazniky budete obsluhovat naprimo, muze byt stavajici stav, rekneme, vyhovujici. Ale v momente, kdy s koncovym zakaznikem nejste v kontaktu a resite pres sveho partnera (nas), je potreba informaci ponekud vice.

Pokud Vas ani vyse uvedene neprivedlo na to, kam me dotazy smeruji, zrejme nemam dostatek literarnich schopnosti k tomu, abych oslovil Vas zpusob premysleni.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

Taky se přidám. Pan akubicek to píše smysluplně. Chybí nám více informací, emaily které nám chodí poslední dobou poměrně často jsou ohlášené výpadky z důvodu "nějakých" upgradů. To beru jako pozitivum že o tom víme. Ale co ty další věci o kterých psal akubicek?
1 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 6 years ago

Tak se taky pridam. A podnety jsem Davidovi nekolikrat daval a nic se z toho nestalo ...

1. Kdyz byla testovaci HTML verze, byla zde ostra a beta verze. Pak se preslo na HTML a obe verze byli stejne ... Bohuzel se stalo, ze byla nekolikrat vypustena (a clovek nema moznost to odmitnout) verze, ktera velmi zhorsila funkcnost.

2. Ticketovaci system. Tez nekolikrat probirano ode me, jak zde, tak osobne i s Tomasem (ten me aspon vice pochopil).
Resim problem a pul dne hledam, zda nahodou nejake zasekavani neni zpusobeno problemem na wifi ... Misto toho, ze se podivam do ticketu a pokud to tam uz nekdo resil, jen se pridam, ze mam stejny problem. A ne jen ze poslu email, ktery je treba po mesici jen uzavren bez jedine reakce, reseni atd. ...

3. Treba nove chovani pri prehravani ze zaznamu. Kdy se neprejde na dalsi porad, ale zive vysilani ... Tohle vyuzivala hromada lidi, ale 4net to zmenil, aby si usetril trosku vykonu. Proboha, zakaznik si to plati a je na nem, zda chce zive ci archiv. Proc mu to zhorsujete ...

4. On by clovek, co se stara o emaily a reakce na ne, mel cas resit tickety a forum (usetril by cas pri psani hromady odpovedi ...).
2 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 6 years ago

Ten skok na zive vysilani namisto nasledujiciho poradu proklinam nekolikrat kazdy den. Kdyz dcerce poustim pohadky z Tuty TV a musim kazdych 15 minut (delka jednoho dilu serialu) letet k ovladaci a snazit se stihnou kliknou na Dalsi porad, nez se to automaticky zrusi. Za tohle bych opravdu nekomu nafackoval...takhle zkazit jinak uzitecnou funkci.
1 x

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

DarkLogic píše:Ten skok na zive vysilani namisto nasledujiciho poradu proklinam nekolikrat kazdy den. Kdyz dcerce poustim pohadky z Tuty TV a musim kazdych 15 minut (delka jednoho dilu serialu) letet k ovladaci a snazit se stihnou kliknou na Dalsi porad, nez se to automaticky zrusi. Za tohle bych opravdu nekomu nafackoval...takhle zkazit jinak uzitecnou funkci.

Souhlas. Zajímalo by mě na čí je to žádost? Kdo si to takhle přál? Je to úplně nelogické...
0 x

iTomB

honzam píše:
DarkLogic píše:Ten skok na zive vysilani namisto nasledujiciho poradu proklinam nekolikrat kazdy den. Kdyz dcerce poustim pohadky z Tuty TV a musim kazdych 15 minut (delka jednoho dilu serialu) letet k ovladaci a snazit se stihnou kliknou na Dalsi porad, nez se to automaticky zrusi. Za tohle bych opravdu nekomu nafackoval...takhle zkazit jinak uzitecnou funkci.

Souhlas. Zajímalo by mě na čí je to žádost? Kdo si to takhle přál? Je to úplně nelogické...

Jednoduche ..., ten kdo ma multicast usetri na datech, ale pro nas vsechny ostatni je to OPET MINUS uz po nekolikate.
0 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 6 years ago

Ty kvanta mailů o výpadcích jsou bezva :joy:😂😂 divím se, že to google ještě nepovažuje za spam :-D
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 6 years ago

Za mě je to takhle logické. Dříve se to useklo na konci pořadu bez jakéhokoliv upozornění. Když byl program časově hodně ujetý od EPG, tak jsi neviděl konec detektivky z archivu což fakt nas... Teď si můžeš v klidu potvrdit že chceš pokračovat pokud u toho nechrápeš. Naopak když tam byla chyba že se to nijak nepřerušilo tak se stávalo, že to jelo třeba půl dne z archivu aniž by si toho někdo všiml.
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 6 years ago

Robotvor píše:Ty kvanta mailů o výpadcích jsou bezva :joy:😂😂 divím se, že to google ještě nepovažuje za spam :-D

Tak pokud je to ohlášené v tyhle hodiny tak za mě ať makají. Aspoň je vidět nějaký progress.
1 x

Robotvor
antispam: Ano

Příspěvekod Robotvor » 6 years ago

lvacek píše:
Robotvor píše:Ty kvanta mailů o výpadcích jsou bezva :joy:😂😂 divím se, že to google ještě nepovažuje za spam :-D

Tak pokud je to ohlášené v tyhle hodiny tak za mě ať makají. Aspoň je vidět nějaký progress.

Největší progress by byl kdyby celá IPTV šla do hajz.. to by se nám všem ulevilo.
0 x

DarkLogic

lvacek píše:Za mě je to takhle logické. Dříve se to useklo na konci pořadu bez jakéhokoliv upozornění. Když byl program časově hodně ujetý od EPG, tak jsi neviděl konec detektivky z archivu což fakt nas... Teď si můžeš v klidu potvrdit že chceš pokračovat pokud u toho nechrápeš. Naopak když tam byla chyba že se to nijak nepřerušilo tak se stávalo, že to jelo třeba půl dne z archivu aniž by si toho někdo všiml.

Vím, co bylo dříve. Proto jsem psal, že je to užitečná vlastnost, ale s blbě vymyšlenou logikou. Pokud u toho někdo chrápe, tak se mu po třech hodinách stejně vypne STB, takže to rozhodně nejede půl dne.
0 x

iTomB

Vyhledavani:
Uz jsem se tu prakrat ptal, jak vlastne funguje vyhledavani (hodne casto dava nerelevantni vysledky).

"Jennifer, poslední drakobijec"
Zadam "jennifer drakobi" a mam tam hromadu poradu. Skoncil jsem u 140, dal se mi nechtelo listovat, ale jako "griffinov", "pratele", "dva a pul chlapa" a hromada dalsich firmu.
Pri zadani "drakobi" to nenajde nic.

Logicky, pokud hledam porad, tak hledam dle jeho nazvu (malo kdy dle obsahu) a ne, ze mi to bude hledat milion kravin, protoze to bere bud jedno slovo, ci druhe. Melo by to hledat soubezne (logicky AND). A jeste to hleda i dle popisu, hercu, reziseru atd. ...

Skoda, ze pred nekteryma funkcema se malo premyslelo ...

Krasny priklad "Dva v tom". Dle vasi logiky, by to nalezlo stovky dilu "dva a pul chlapa", "tom a jerry", ... Fakt bych mel dost velky problem, najit dany film.
1 x

iTomB

Presouvani v poradu a nahled. Neni opet posunut o 20s? Muzete to nekdo overit?

Tom
0 x

DarkLogic

Ano, nahledove obrazky jsou moc posunute.
0 x