Velmi Vas prosim popiste nam skusenosti s minipci kartami na B-cko pod mikrotikom. Aka karta chodi lepsie, horsie. Co pouzivate? Nejake postrehy. Zatial pouzivame ORINOCO so STAR-OSOM. Funguju skvele. Ale chceme zmenit OS a pod starosom nam nechodil na B-cku dobre atheros. Uz sme kupili 2xrouterboard len nevieme aku kartu na B-cko do nich.
Prosim, prosim, velmi prosim o vycerpavajuce odpovede.
Dopredu dakujem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MINIPCI karta na 802.11b
skuste :
proctete si i i toto vlakno na tuto kartu
jinak Atheros CM9tka v modu AP pod mikrotikem v "Bčku" jede v pohode , v starOS byly velke problemy ...
jako klient to bylo OK ...
Kód: Vybrat vše
http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1633&it=9378
proctete si i i toto vlakno na tuto kartu
Kód: Vybrat vše
http://forum.promedia.cz/routeros.cz/viewtopic.php?t=164
jinak Atheros CM9tka v modu AP pod mikrotikem v "Bčku" jede v pohode , v starOS byly velke problemy ...
jako klient to bylo OK ...
0 x
dikobraz píše:Vdaka za odpoved. Dnes som skusal dat do wrapu ten TPLINK minipci z I4. Mam verziu 2.9.6 a vobec mi ju mikrotk nenajde. CM9viatku najde ihned. Co stym moze byt?
Jo, tyhle karty jsme zkouseli take a nejak se mi to nepodarilo zprovoznit. Testovano jak ve WRAPu, tak v RB532. Bud je to nenajde vubec a musi se provest SW reboot (pak je to nekdy najde), a kdyz us je to najde, tak i kdyz treba nejaky AP nascanuji, nelze se na to prihlasit. A i kdyz srovnam nascanovane urovne, ty karty vykazuji nizsi citlivost.
Posilal jsem dotaz na I4 a po dvou urgencich mi odpovedeli, ze "Vami popsany problem jsme nezaznamenali"....
Tyhle karty uz mi proste nesmi do braku.... Zlate CM9.....
0 x
Těcho karet jsem omylem objednal 10ks a už mi nesmí do domu
.
Zlatá CM9. Stručně. TP link jede jen pokud je umístněná v RB přímo ve slotu na záklaní desce. Pokud ji dáte do nádstavby RB502 - tak se sice bude tvářit, že jede, ale vysílací výkon bude tak nízký, že to přes externí anténu prostě nepojede. Co mi to dalo práce, než jsem na to přišel
. Nepomáhají ani silnější napájecí zdroje. Karta sice scanuje okolí, vše se tváří OK, ale nevysílá. Pokud je umístněná přímo na RB532, tak jede. Zdá se mi ale, že je poněkud pomalejší v připojování bezdrátových klientů. CM9 je registruje podstatně rychleji. Dal jsem je na body, kde není velký počet WiFi klientů a tam jedou celkem v pohodě.

Zlatá CM9. Stručně. TP link jede jen pokud je umístněná v RB přímo ve slotu na záklaní desce. Pokud ji dáte do nádstavby RB502 - tak se sice bude tvářit, že jede, ale vysílací výkon bude tak nízký, že to přes externí anténu prostě nepojede. Co mi to dalo práce, než jsem na to přišel

0 x
-
Po vyborne zkusenosti s Mikrotikem predelavam veskere patere PC, RB532, CM9 v pasmu 5GHz. To bezi vyborně!!! Narazil jsem na problem u Apecka ve 2,4GHz b. Napr. mam nasazene na vsesmere AP WH-2204A (http://wifihw.cz/show_produkt.php?kat=p ... 1129885765) pro 10-15 lidi. Pri zamene za RB532+CM9 (Mikrotik 2.9.11) nastal problem se signalem u klientů. Mikritik mi ukazoval u poloviny -95 a druhou polovinu vubec nevidel. Pokud jsem opet zapojil AP WH-2204A vse jede bezproblemu. Mate s tim nekdo zkusenost? Ja bych to prikladal horsi citlivosti CM9... Existuje citlivejsi karta 2,4GHz becko pro Mikrotik? Diky
0 x
romanmarik2 píše:Po vyborne zkusenosti s Mikrotikem predelavam veskere patere PC, RB532, CM9 v pasmu 5GHz. To bezi vyborně!!! Narazil jsem na problem u Apecka ve 2,4GHz b. Napr. mam nasazene na vsesmere AP WH-2204A (http://wifihw.cz/show_produkt.php?kat=p ... 1129885765) pro 10-15 lidi. Pri zamene za RB532+CM9 (Mikrotik 2.9.11) nastal problem se signalem u klientů. Mikritik mi ukazoval u poloviny -95 a druhou polovinu vubec nevidel. Pokud jsem opet zapojil AP WH-2204A vse jede bezproblemu. Mate s tim nekdo zkusenost? Ja bych to prikladal horsi citlivosti CM9... Existuje citlivejsi karta 2,4GHz becko pro Mikrotik? Diky
Těch -95 to ukazuje, dokud klient nazačne komunikovat. Pak to vyskočí na správnou hodnotu.
0 x
romanmarik2 píše:Po vyborne zkusenosti s Mikrotikem predelavam veskere patere PC, RB532, CM9 v pasmu 5GHz. To bezi vyborně!!! Narazil jsem na problem u Apecka ve 2,4GHz b. Napr. mam nasazene na vsesmere AP WH-2204A (http://wifihw.cz/show_produkt.php?kat=p ... 1129885765) pro 10-15 lidi. Pri zamene za RB532+CM9 (Mikrotik 2.9.11) nastal problem se signalem u klientů. Mikritik mi ukazoval u poloviny -95 a druhou polovinu vubec nevidel. Pokud jsem opet zapojil AP WH-2204A vse jede bezproblemu. Mate s tim nekdo zkusenost? Ja bych to prikladal horsi citlivosti CM9... Existuje citlivejsi karta 2,4GHz becko pro Mikrotik? Diky
Na který konektor CM9 jsi nasadil anténu? CM9 má konektor blíž k okraji karty jako A když ho nastavuješ u MK
0 x
-
Jardas píše:Původní originál CM9 mají konektor A blíže ke středu, nová revize karet CM9 Alfa (prodává např. Satca) má ale konektor A na kraji!
Pouzivam konektor blize ke kraji karty a v MK mam nasteveno A. Zkousel jsem snad vse, ale porad problem... V jedne vesnici mam tuto kombinaci nasazenou uz dva mesice a obcas se stava, ze zakaznik, ktery je od anteny 100m (12dBi antena) ma problem se signalem. Vetsinou pomuze nastavit 5,5mb na wireless klientu... V te vesnici je ticho, takze ruseni nepripada v uvahu. Napada me, jestli nedelam nekde chybu v nastaveni MK. Nasel by se nekdo, kdo uverejni nastaveni MK v rezimu AP 2,4GHz b? dik
0 x
Coman píše:Těcho karet jsem omylem objednal 10ks a už mi nesmí do domu.
Zlatá CM9. Stručně. TP link jede jen pokud je umístněná v RB přímo ve slotu na záklaní desce. Pokud ji dáte do nádstavby RB502 - tak se sice bude tvářit, že jede, ale vysílací výkon bude tak nízký, že to přes externí anténu prostě nepojede. Co mi to dalo práce, než jsem na to přišel. Nepomáhají ani silnější napájecí zdroje. Karta sice scanuje okolí, vše se tváří OK, ale nevysílá. Pokud je umístněná přímo na RB532, tak jede. Zdá se mi ale, že je poněkud pomalejší v připojování bezdrátových klientů. CM9 je registruje podstatně rychleji. Dal jsem je na body, kde není velký počet WiFi klientů a tam jedou celkem v pohodě.
Plne podpisujem tento citat. Na RB502 karta vysiela ale ked pripojim antenu, tak pred antenou nic nechytim.
0 x
dikobraz píše:Coman píše:Těcho karet jsem omylem objednal 10ks a už mi nesmí do domu.
Zlatá CM9. Stručně. TP link jede jen pokud je umístněná v RB přímo ve slotu na záklaní desce. Pokud ji dáte do nádstavby RB502 - tak se sice bude tvářit, že jede, ale vysílací výkon bude tak nízký, že to přes externí anténu prostě nepojede. Co mi to dalo práce, než jsem na to přišel. Nepomáhají ani silnější napájecí zdroje. Karta sice scanuje okolí, vše se tváří OK, ale nevysílá. Pokud je umístněná přímo na RB532, tak jede. Zdá se mi ale, že je poněkud pomalejší v připojování bezdrátových klientů. CM9 je registruje podstatně rychleji. Dal jsem je na body, kde není velký počet WiFi klientů a tam jedou celkem v pohodě.
Plne podpisujem tento citat. Na RB502 karta vysiela ale ked pripojim antenu, tak pred antenou nic nechytim.
Me se toto taky stalo, z niceho nic to vubec nenaslo klienty s horsim signalem... Stalo se to ve stejny den na 2 stejnych mistech taky asi cca. po 2 mesicich bezprob. provozu.. Vymenil jsem je za ZCOMY, ale neni to ono... Take vubec nevim, cim to muze byt, skousel jsem uplne vsechno, ale bez uspechu...
0 x