❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
komenski
antispam: Ano

Re: AP 60ghz

Příspěvekod komenski » 7 years ago

Insider píše:Stávající největší problém u wAP vidím ve stabilitě při provozu PtMP, kdy se jednotlivé klientské jednotky periodicky odpojují na cca 2-3 vteřiny.. Je to problém který se táhne od RC 6.43.19 a zatím není vyřešeny.. Má někdo podobné zkušenosti ?

Situace se mi zdá lepší, pokud se u klientů zadá Frequency, TX-sector a TX-power napevno, max 1 rozpojení denně.
0 x

pedro4444

Příspěvekod pedro4444 » 7 years ago

nemate niekto nahodou na signal tepmplate do zabbixu?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 7 years ago

komenski píše:
Insider píše:Stávající největší problém u wAP vidím ve stabilitě při provozu PtMP, kdy se jednotlivé klientské jednotky periodicky odpojují na cca 2-3 vteřiny.. Je to problém který se táhne od RC 6.43.19 a zatím není vyřešeny.. Má někdo podobné zkušenosti ?

Situace se mi zdá lepší, pokud se u klientů zadá Frequency, TX-sector a TX-power napevno, max 1 rozpojení denně.

OK, to je hint, který jsme jeste nezkoumali..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

loopie

Příspěvekod loopie » 7 years ago

Hezký den,
mám multipoint se dvěma klienty. Včera jsem nahrál 6.42.6 a od té doby je to více než 24 hodin bez jediného odpojení. Před tím na 6.42.5 10-20 odpojení klienta za den.

Jarda
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 7 years ago

loopie píše:Hezký den,
mám multipoint se dvěma klienty. Včera jsem nahrál 6.42.6 a od té doby je to více než 24 hodin bez jediného odpojení. Před tím na 6.42.5 10-20 odpojení klienta za den.

Jarda

Jj, tam už se určitý zlepšení udělaly, ale po čase to některé instalace začnou zase dělat.

V Pondělí bude další release
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Insider píše:
loopie píše:Hezký den,

Jarda

Jj, tam už se určitý zlepšení udělaly, ale po čase to některé instalace začnou zase dělat.

V Pondělí bude další release

Zmena freq v multipointe nespravi zmenu ? Nam to v PtP vyriesilo kratkodobe rozpojovanie. Spoj sa rozpojil na asi 2 sek a potom znova pripojil. Takto sa to opakovalo par krat. Robilo to na freq 58GHz, po preladeni na 62GHz to nerobi.
0 x

hol

Příspěvekod hol » 7 years ago

na dotaz posílám OID:

W60_MCS;.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.8.1.7.1
W60_SIGNAL;.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.8.1.8.1
W60_RSSI;.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.8.1.12.1

RSSI je až v posledních rc verzích.
Naposledy upravil(a) hol dne 21 Jul 2018 15:43, celkem upraveno 1 x.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

Lze tedy 60GHz zarizeni pouzivat pro venek nebo to nelze. Jde mi o to, kdyz se tu zastavi na kafe CTU , zmeri si co potrebuje a proste aby jsme pak nemuseli to vracet zpet a mit z toho navic pruser i s pokutou.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

nelze
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Gemb

reset píše:Lze tedy 60GHz zarizeni pouzivat pro venek nebo to nelze. Jde mi o to, kdyz se tu zastavi na kafe CTU , zmeri si co potrebuje a proste aby jsme pak nemuseli to vracet zpet a mit z toho navic pruser i s pokutou.

Schovaj to do nejakej krabice, sprav dole prechodky, nejake fake kable a hotovo :D Nebudu ani vediet, ze tam cosi mas.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 7 years ago

Než to zavřeš do hociaké krabice, zeptej se pana Štourače jak dlouho hledal co nejvíce transparentní plast pro pásmo 60Ghz :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

a čemu to jako pomůže? oni to přece naměří. Vypnutý zařízení na střeše ničemu nevadí. Provoz vadí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

hapi píše:a čemu to jako pomůže? oni to přece naměří. Vypnutý zařízení na střeše ničemu nevadí. Provoz vadí.

Zatím nemají čím. Ale to se může změnit...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 7 years ago

tak kdy budou veřejné ty ceny pro licenci na to LHG60?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Gemb

Vsak ale ked je to krabica, ja budu vediet ze to daco vysiela ? Hej a cim to budu merat, musia prist k tomu, zo zeme to asi nenaskenuju ked to bude dobre zasite.
0 x