❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

anteny

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
reset

Re: anteny

Příspěvekod reset » 17 years ago

soooc píše:Dcom 27dBi - spoj 3,5km, neni problem, paralelne k nemu mam jeste spoj na 24dBi PAR24 a taky np, na jedne strasne desne husto (17 spoj na jednom stozaru) na druhe cisto. Jen k tem dcomum si prikup ten druhy drzak, lip se to s nim smeruje ;)

8)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

imation

Příspěvekod imation » 17 years ago

Lze udělat 5 ghz spoj na 20 km propustnost by stačila 6 Mb nebo je to blbost?
Díky
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

pokud je tam perfektni viditelnost a pokud mozno ne moc zaruseno, tak s kartickama UBNT SR a poradnejma antenama to musi jet, kolik to prenese si netroufam rict.
0 x

imation

Vidět je tam perfektně díval jsem se na tohle http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=353 ale nevím nevím asi to budu muset otestovat a uvidíme.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

imation píše:Lze udělat 5 ghz spoj na 20 km propustnost by stačila 6 Mb nebo je to blbost?
Díky

Doporucuju tohle http://www.patrokolos.cz/index.php?article=3 ,ale je to trosku drazsi, ale zase to ma ty paramtry, co se uvadi.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

imation

To vypada docela zajímavě už jste je někdy testoval?
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 17 years ago

reset píše:zdravim,
pidim se po kvalitnich antenach pro paterni spoje p2p na kratsi vzdalenosti (do 1km), ktery by hlavne na stozaru zabiraly co nejmene mista. Samozrejme co nejmensi vyzarovaci uhel.
Mate nejake tipy?

A co si myslite o teto antene, ma nekdo nejake zkusenosti? http://www.wifi-shop.cz/obchod/parabolicka-antena-15dbi-pro-pasmo-54-57ghz
0 x

reset

tu samtou nevim, ale zkousel jsem na 800m:
http://www.wifi-shop.cz/obchod/smerova-antena-uni-17-515-5875-ghz/
kontretne koupeno v http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=346
a muzu rici, ze je to peknej shit. Antena je trochu jinaci, ale uvnirt snad stejna.
Na 800m p2p spoj , spoj se obcasne rozpada, wifi rate 24-36 pri jakymkoliv plnym vykonu.
Nedal bych to ani pro klienty.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

ta anténa je ok, jen je laděná hodně do spodního pásma, nejlíp je na tom bohužel na 5180 což není moc ok, na 5700 už má o dost slabší signál. S kvalitníma kabelama a při perfektně čisté fresnelce na 2,6km mám rate 36/36 při frekvenci 5500. To že ty to máš tak blbě ještě neznamená že ta anténa je shit. Jinak mám ještě jeden pár na přeskoku asi 450m 54/54mbit link quality 100/100.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

Leeonek píše:Jinak mám ještě jeden pár na přeskoku asi 450m 54/54mbit link quality 100/100.

SR. za trosku OT - ale jak dosahnout co mozna nejlepsiho CCQ (link quality)?? at zkousim jak zkousim (frekvence, polarizaci, anteny) vzdy mam na jedne strane vetsi nez na druhe... a co tak pozoruju tak ne signal, ale prave CCQ je velice dulezite zvlaste pro propustnost celeho spoje....
dik za odpoved
0 x
Jan Ptáček

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Leeonek píše:ta anténa je ok, jen je laděná hodně do spodního pásma, nejlíp je na tom bohužel na 5180 což není moc ok, na 5700 už má o dost slabší signál. S kvalitníma kabelama a při perfektně čisté fresnelce na 2,6km mám rate 36/36 při frekvenci 5500. To že ty to máš tak blbě ještě neznamená že ta anténa je shit. Jinak mám ještě jeden pár na přeskoku asi 450m 54/54mbit link quality 100/100.

Tenhle antenam extremne vadi, kdyz na nic sedi snih / signal jde do haje.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 17 years ago

Leeonek píše:ta anténa je ok, jen je laděná hodně do spodního pásma, nejlíp je na tom bohužel na 5180 což není moc ok, na 5700 už má o dost slabší signál. S kvalitníma kabelama a při perfektně čisté fresnelce na 2,6km mám rate 36/36 při frekvenci 5500. To že ty to máš tak blbě ještě neznamená že ta anténa je shit. Jinak mám ještě jeden pár na přeskoku asi 450m 54/54mbit link quality 100/100.

jj, pravda, taky jsem to zjistil, kdyz jsem delal novej spoj, hodil jsem ho do indor pasma a vecer pri preladeni do outdoor jsem zaregistroval pokles signalu o vic nez -10 dBm!
0 x

reset

pokud tedy tvrdis, ze tyto anteny jsou ok, tak ti budu verit a zkusim najit problem u me.
Hledam "kvalitni" anteny na kratke spoje, aby zabirali na stozaru co nejmene mista (0-10-20cm) a zatim jsem jich zrovna moc nenasel.
0 x

reset

WAVEANT: WA14-24P 14 dBi parab. anténa (2,4 GHz)

co si myslite o techto antenach?
Jsou vhodne do zaruzenych oblasti?
0 x

reset

co na tento antenach mas za karty ?
0 x