❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Simple Queue Priority

Návody a problémy s konfigurací.
mirek.k

Simple Queue Priority

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

Je mi jasné, že mne většina odkáže na QT, ale zkusím to:
Je možné použít priority v SQ? Nedaří se mi to nastavit.
Mám jednoduchou úlohu. V lokální síti jsou kancelářská PC a kamerový systém.
Mám je rozdělené IP adresami, takže provoz vidím odděleně, ale priorita nefunguje.
Potřebuji upřednostnit PC před kamerami - ty jsou důležité hlavně v noci, kdy zase PC nekomunikují.
Díky za rady
Mirek
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 7 years ago

Ano, je možné použiť prioritu aj pri SQ
vytvor si parenta s celkový konekt a podradené queue s jednotlivými zariadeniami (rozsahmi) limit-at (koľko mu minimálne garantuješ a max-limit koľko môže ísť maximálne) queue type- pcq down a pcq up. Priorita 1 pre PC a priorita 8 pre kamery. Viac toho netreba
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

mirek.k

Díky za tip.
Nějak tak to mám a nefunguje.
Rozdíl vidím jen v tom, že nemám limit-at.
Každopádně vyzkouším a dám vědět.
Mirek
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 7 years ago

na základe limit-at to pod parentom funguje
parent - celková konektivita: napr-10/5M
Q-PC- limit at 6/4M - tzn vždy aj keby išli na plno kamery dostane skupina PC túto rýchlosť. MAX limit by som dal celkový konekt 10/5M priorita 1.

Q-CAM - limit at 2/1M - takže aj keď pôjdu na plno PC zostane pre kamery tento konekt. MAX limit opäť môže byť celý konekt 10/5M priorita 8.

limit at Q pod parentom musí byť maximálne rovný celkovému garantovanému konektu parenta, nikdy viac! ináč to nebude fungovať.
Ako náhle sa naplní max limit jednotlivých Q tak sa pozrie či je ešte nejaká zvyšná rýchlosť z parenta. Ak je - tak sa rozdeľuje už podľa nastavenej priority. 1. najvyššia - 8. najnižšia
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

Rosak

Příspěvekod Rosak » 7 years ago

Ahoj Míro, co znamená "nefunguje"? Můžeš to popsat?
0 x

mirek.k

Rosak píše:Ahoj Míro, co znamená "nefunguje"? Můžeš to popsat?

Určitě. Trvalý tok kamer se nesníží, i když pustím BT z PC, které má vyšší prioritu.
Toho bych chtěl dosáhnout.
Mirek
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 7 years ago

Jestli se i bez ohledu na nastavení priority dělí o konektivitu půl na půl, nastav ještě prioritu na záložce “total”.
0 x