Ahoj,
jsem v následující situaci: Postavili jsme příhradový stožár. Obec a stavební nám ho povolí na max. tři roky a ještě pro vydání kolaudačního souhlasu chtějí vyjádření hygieny. Hygiena chce po mě "nějaký" výpočet el-mag. záření, protože v sousedství bydlí paní, co tvrdí, že je senzibil a tohle jí zabíjí,... Na stožárku bude jen jeden AirFiber AF24 a čtyři Rockety,... Hygieně jsem přeposlal jejich prohlášení o shodě, ale stejně jim to nestačí,...
Myslím si, že na to nárok nemají a že požadavek je stejný, jako kdybych stavěl garáž a chtěli ke kolaudaci STK protokol auta a příslib, že budu jezdit předpisově,... Jenže potřebuji s nimi rozumně vyjít,... Máte někdo obdobnou zkušenost nebo konkrétní radu, jak na to?
Zkusím požádat UBNT o nějaké poklady, ale moc šancí tomu nedávám,...
Zkusím jim prostě převést dBi na Watty,....
Díky!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Požadavek úřadu na výpočet elektromagnetického záření
-
- Kontaktovat uživatele:
Mozna triochu oklikou by si mohl pani presvedcit, aby stahla svuj nesmyslny pozadavek. Treba ji postavis pred necekanou pravdu, ze jeji mobil u jejiho ucha ma nasobne silnejsi EM nez vysilac.
Protoze : Vysilac jeste nestoji, a ona je citliva na jeho zareni ? To bude ale z jineho zdroje, z existujicicho zdroje, na ktery je citliva.
Protoze : Vysilac jeste nestoji, a ona je citliva na jeho zareni ? To bude ale z jineho zdroje, z existujicicho zdroje, na ktery je citliva.
mr.onca píše:Ahoj,
jsem v následující situaci: Postavili jsme příhradový stožár. Obec a stavební nám ho povolí na max. tři roky a ještě pro vydání kolaudačního souhlasu chtějí vyjádření hygieny. Hygiena chce po mě "nějaký" výpočet el-mag. záření, protože v sousedství bydlí paní, co tvrdí, že je senzibil a tohle jí zabíjí,... Na stožárku bude jen jeden AirFiber AF24 a čtyři Rockety,... Hygieně jsem přeposlal jejich prohlášení o shodě, ale stejně jim to nestačí,...
Myslím si, že na to nárok nemají a že požadavek je stejný, jako kdybych stavěl garáž a chtěli ke kolaudaci STK protokol auta a příslib, že budu jezdit předpisově,... Jenže potřebuji s nimi rozumně vyjít,... Máte někdo obdobnou zkušenost nebo konkrétní radu, jak na to?
Díky!
0 x
To nefunguje
Jejich argumenty jsou neprůstřelné.
zubodravec píše:Mozna triochu oklikou by si mohl pani presvedcit, aby stahla svuj nesmyslny pozadavek. Treba ji postavis pred necekanou pravdu, ze jeji mobil u jejiho ucha ma nasobne silnejsi EM nez vysilac.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Bohužel paní se vysvětlit nedá nic. Stěžuje si roky na vše a teď se zaměřila na nás ,..... Úřady chtějí být krytý místo, aby zamítli nesmysl.
0 x
Oslovil bych někoho kdo dělá montaze pro mobilní operatory. Tam je to součástí ACRka
0 x
proč prostě em nevypočítáš? nebo ještě líp, proč ho neopíšeš z VO? jak u 5GHz tak 24GHz je napsaná hustota záření.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tak si zober zo sebou jeden roket, daj si na to pendreky, plny tx, chod k nej a poloz jej to na stol. Ked neskape tak neni o com....robim si srandu. Ale teraz vazne, akoze na zaklade jedneho jedineho cloveka budes ty blokovany a nemozes nic robit ? U nas som o takomto niecom nepocul. Stavali sme stoziar este pre predoslu firmu a maju tam 1 af24, 4x 17ghz, 9x 5ghz. Je to v strede dediny, okolo su baraky a ziadny problem nebol ani nic.
0 x
narazil jsem na dvě podobné situace
- situace první: na obecním úřadě dělala problémy skupinka důchodkyň a obecní úřad který měl dávat stanovisko z nich byl tak "připo......" že nám řekl, že raději nám budou házet klacky pod nohy tak dlouho, až nás to přestane bavit (interně jim šlo o to, aby babka nevykládala nesmysly po vesnici a starosta se pak nemusel obávat o své znovuzvolení)
- situace druhá: zapálená ekoložka měla podobné připomínky jako tazatel => nebyl problém, napsaly se frekvence, vyzařovací výkony, normy dle vor, dodaly se podklady od zařízení, celé se to poslalo na hygienu na posouzení. Ta sice koukala proč to po nich chceme, když jdeme dle norem, ale bez dalšího remcání vypracovala zprávu o nezávadnosti.
- situace první: na obecním úřadě dělala problémy skupinka důchodkyň a obecní úřad který měl dávat stanovisko z nich byl tak "připo......" že nám řekl, že raději nám budou házet klacky pod nohy tak dlouho, až nás to přestane bavit (interně jim šlo o to, aby babka nevykládala nesmysly po vesnici a starosta se pak nemusel obávat o své znovuzvolení)
- situace druhá: zapálená ekoložka měla podobné připomínky jako tazatel => nebyl problém, napsaly se frekvence, vyzařovací výkony, normy dle vor, dodaly se podklady od zařízení, celé se to poslalo na hygienu na posouzení. Ta sice koukala proč to po nich chceme, když jdeme dle norem, ale bez dalšího remcání vypracovala zprávu o nezávadnosti.
0 x
pgb píše:narazil jsem na dvě podobné situace
Neměl bys tu zprávu (žádost) hygieny někde "po ruce"?
0 x
mr.onca píše:Ahoj,
Zkusím jim prostě převést dBi na Watty,....
Díky!
jedna se o tzv.
"Hygienickou zprávu"
Kdy předmětem hygienické zprávy je výpočet hustoty zářivého toku rádiového mikrovlnného spoje......spojů.... typu .... a jeho porovnání s nejvyšší přípustnou hodnotou ozáření obyvatelstva v souladu s nařízením vlády č.1/2008Sb. o ochraně zdraví před neionizujícím zářením, které nabylo účinnosti od 30.4.2008..
kdysi sem si to nechaval spocitat, u odbornika za nejake drobne....jsou lidi co tit to spocitaj, ty si das zadost o udeleni souhlasu na hygienu, kterou pak das na stavebni ouřad... a budes mit klid ... a babkam kolem vysilace nebudou brnet ruce a pulka hlavy z nervů, ze bydlej kus od vysílače....
taky jsem meli jistou pani bydlici v 1.patre 15-ti poschodoveho panelaku, ktera zacala mit problemy s brnenim hlavy, kdyz jsem o 14 pater vyse postavili nejake sektory...
0 x
Sepište s vaším právníkem papír, že všechno vysílání probíhá v souladu s platným zákonem o telekomunikacích a příslušnými VOR a že k dalším vyjadřování hygieny a dalších úřadů tím pádem není důvod. Pokud to nebude stačit, tak že tedy zažádáte a to na její výslovnou podepsanou žádost. Pak náklady s přípravou a vyřízením spojené jdou logicky za ní a v případě kladného vyjádření je bude paní senzibilka cvakat. Ono se to hezky problémuje zadarmo, ale za peníze je to často přejde.
Jo a já tomu věřim, že je jim z toho blbě. Psychika dělá divy. U někoho dokáže uzdravit rakovinu a u hypochondrů vyvolá zas brnění hlavy. Akorát je třeba mít tu pseudopříčinu a že to dělá třeba mobil se jim moc nehodí, páč by si pak nezavolali. My měli jednoho, co mu vysílání nejdřív rušilo TV, pak dokonce dělalo alergii. Jak od nás dostal připojku za velmi výhodných podmínek, tak se mu na krátko ulevilo. Pak ale našel jiný velmi objektivní důvody a byl marod zase.
Jo a já tomu věřim, že je jim z toho blbě. Psychika dělá divy. U někoho dokáže uzdravit rakovinu a u hypochondrů vyvolá zas brnění hlavy. Akorát je třeba mít tu pseudopříčinu a že to dělá třeba mobil se jim moc nehodí, páč by si pak nezavolali. My měli jednoho, co mu vysílání nejdřív rušilo TV, pak dokonce dělalo alergii. Jak od nás dostal připojku za velmi výhodných podmínek, tak se mu na krátko ulevilo. Pak ale našel jiný velmi objektivní důvody a byl marod zase.
0 x
ano přesně tak postupovat jak píše pan hol a hlavně všude všechno mít podloženo paragrafama když někdo něco bude chtít a vyžadovat...
pokud má pani nějakou poruchu tak si musí zainvestovat a odstínit si barák, není možno aby jediněc si kladl podmínky....
pokud má pani nějakou poruchu tak si musí zainvestovat a odstínit si barák, není možno aby jediněc si kladl podmínky....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
At se hygiena obrátí na čtu my nejsme certifikovní k tomu to měřit a vypočet je jen teorie
jinak VO a musí jim to stačit
jinak VO a musí jim to stačit
0 x
napiš mi do SZ mejl, pošlu ti náš výpočet pro hygienu, sice pro 10g, ale to si upravíš
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Nechápu co tu všichni zbytečně vymýšlí té.
Prostě si kluci zaplatí projektanta kterém mu to spočítá a smitec. Není nic lehčího. Projektantovi dodas podklady od hw a je to.
Výpočet el.. Mág pole přece nemůžeš obhajovat paragra. nebo EN, to je absurdni. V žádných těchto podkladech ani od výrobce ti nedají stanovisko co potřebuješ protože nemuzou. To ti musí udělat projektant a obhlidkou daného mista, daných elevaci a azimutu antén kam budou namireny.
Týká se to zejména sektoru, ani ne tak p2p pojitek, jelikož jejich úzký vyzařovací paprsek nikoho netlaci. Nevidím vůbec žádný problém v tom že by třeba sektory namířené do paneláku byly v rozporu s higienou.
Vše je to o výkonu a směru zareni.
Je to jenom papír ze si to ne namontoval tak aby to někoho mohlo ohrozovat.
Selský rozum říká že je to blbost ale je to celkem normální kus papiru.
Resp.. Spkcitat si to můžeš i sam, poslat na hygienu a počkat si na vyjadreni. Je to vopruz ale u vysílačů v zahuštěné oblasti běžná praktika. Absurdní u stožáru v poli, tak jako požadavek lidi.
Prostě si kluci zaplatí projektanta kterém mu to spočítá a smitec. Není nic lehčího. Projektantovi dodas podklady od hw a je to.
Výpočet el.. Mág pole přece nemůžeš obhajovat paragra. nebo EN, to je absurdni. V žádných těchto podkladech ani od výrobce ti nedají stanovisko co potřebuješ protože nemuzou. To ti musí udělat projektant a obhlidkou daného mista, daných elevaci a azimutu antén kam budou namireny.
Týká se to zejména sektoru, ani ne tak p2p pojitek, jelikož jejich úzký vyzařovací paprsek nikoho netlaci. Nevidím vůbec žádný problém v tom že by třeba sektory namířené do paneláku byly v rozporu s higienou.
Vše je to o výkonu a směru zareni.
Je to jenom papír ze si to ne namontoval tak aby to někoho mohlo ohrozovat.
Selský rozum říká že je to blbost ale je to celkem normální kus papiru.
Resp.. Spkcitat si to můžeš i sam, poslat na hygienu a počkat si na vyjadreni. Je to vopruz ale u vysílačů v zahuštěné oblasti běžná praktika. Absurdní u stožáru v poli, tak jako požadavek lidi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.