❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mordor
Hromosvod na tohle? To radši risknu že do toho švihne jednou blesk. Komponenty vyškřábne někde ze skladu, otázka 2-3 tisíc?
0 x
Myslim, ze je to este v pohode ked su to len dajake 5Ghz a neake poecko apod. Konkurencii vyhorel cely stoziar, rack aj el. pripojka v dlzke asi 200m. Zastavilo sa to az pri istici. Okrem zhoretych 5Ghz padol nejaky cloud core router, siae 13ghz a tak 
0 x
Gemb píše:Myslim, ze je to este v pohode ked su to len dajake 5Ghz a neake poecko apod. Konkurencii vyhorel cely stoziar, rack aj el. pripojka v dlzke asi 200m. Zastavilo sa to az pri istici. Okrem zhoretych 5Ghz padol nejaky cloud core router, siae 13ghz a tak
Jak to měl řešené že to odešlo celé? Máš foto?
0 x
basty píše:Gemb píše:Myslim, ze je to este v pohode ked su to len dajake 5Ghz a neake poecko apod. Konkurencii vyhorel cely stoziar, rack aj el. pripojka v dlzke asi 200m. Zastavilo sa to az pri istici. Okrem zhoretych 5Ghz padol nejaky cloud core router, siae 13ghz a tak
Jak to měl řešené že to odešlo celé? Máš foto?
Foto nemam, ale viem si to predstavit. Kedze na vsetkych sajtoch co som videl ignoruju pouzitie zltozeleneho kabla a inych ochrannych prvkov tak mi je to viac menej jasne
0 x
Když na to tak koukám, tak by nepomohl ani nějakej extra žlutozelenej, nebo hromosvod. By se to i tak svezlo po tý technologií . . .
0 x
O tom sa mozeme uz len dohadovat
K siae dostavas vzdy 1m 16mm2 zltozeleny + 2x ocko. Ked si ho tam nedas tak je to vlastna blbost...potom ten kabel mas polozeny dakde na stole...Zaloha elektriky je u nich zaujimava, maju tu celkom velke body tak 8 sektorov, nejake uplinky....krmi to 5 dedin a zalohovane to neni. Elektrika vypadava min 4x do roka 
0 x
Když vezmu btsky který jsou na vysokých místech a v ČR tak 15000 cca. , Že by jim nějak odchazely po bource... To minimálně.
0 x
U nás se to vyřádilo před týdnem .V jedné vesnici nam to udělalo škodu za 10 litru,3 blízké vysílací body- byl někde blízký zasah blesku, v jine vesnici nam to jen vyresetovalo uplně všechny zařízení na vysílači ,ale po nastavení jedou dál.
Co nám ale udělalo asi největší škodu byl Summit QAM v Rakovníku a také UPS se změnila v začouzenou černou bednu , zatím je odesláno výrobci na zjištění škody.
Odhad škody 100 litrů podle mě , jsem zvědav co pojištovna,ale ze zkušenosti toho moc neuhrajeme.
Co se týká uzemění tak vše bylo spojeno s hromosvodem original 10 FE drátem, bez přepětovek.Přepětovky dáváme jen na důležitá místa ,ale byly i takové že to nijak nepomohlo před rokem.
Co nám ale udělalo asi největší škodu byl Summit QAM v Rakovníku a také UPS se změnila v začouzenou černou bednu , zatím je odesláno výrobci na zjištění škody.
Odhad škody 100 litrů podle mě , jsem zvědav co pojištovna,ale ze zkušenosti toho moc neuhrajeme.
Co se týká uzemění tak vše bylo spojeno s hromosvodem original 10 FE drátem, bez přepětovek.Přepětovky dáváme jen na důležitá místa ,ale byly i takové že to nijak nepomohlo před rokem.
0 x
Tohle je mini převaděč pro cca 8 chalupářů, snažil jsem se o minimální náklady i tak ta elektro přípojka stála dost, je svedená z toho sloupu v pozadí podvrt pod silnicí + vlastní sloupek s měřením. Paradoxně je to v údolí, kopce s lesy okolo...
0 x
To musel být blesk od zlé konkurence. Paradoxně si vybral dřevěný sloup, (alespoň to tvrdíš), když o pár metrů dál je krásně "uzemněné" dlouhé vedení 400V. Vždycky jsem říkal, že cesty blesku jsou nevyzpytatelné. mpcz, 10.jun.2018
0 x
Pintero píše:Tohle je mini převaděč pro cca 8 chalupářů, snažil jsem se o minimální náklady i tak ta elektro přípojka stála dost, je svedená z toho sloupu v pozadí podvrt pod silnicí + vlastní sloupek s měřením. Paradoxně je to v údolí, kopce s lesy okolo...
Nic proti ale ja bych tam dal hromosvodovy drat a zemnici tyc,(stoji to par korun)alespon by tam neco bylo co by ten blesk co primo neuhodi svede vyboj do zeme.myslim ze kdyby to byl primi zasach tak by ten sloup vypadal jinak.
1 x