❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Switch 48 Portový s porty SFP+

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
whef

Switch 48 Portový s porty SFP+

Příspěvekod whef » 7 years ago

Chci teď pořizovat do nějaké firmy nové switche a už zvažuji o 10Gbit propojích. Máte někdo zkušenosti s těmito přepínači od Dellu ?? Cena je tam super, akorát dell v sítích není moc etablovaná firma, někdo to má skladem. Typ mne zaujal tento Switch Dell Networking X1052 cca 14 tis s DPH 52 Portů s toho 4 SFP+ od HP či Cisca SMB jsem nic v podobné kategorii nenašel.
0 x

cmgn

Příspěvekod cmgn » 7 years ago

Mám nasazeno v jedné firmě. Funguji v pohodě, web rozhraní trosku pomalejší, ale intuitivní.

Nicméně, s některými RB to dělá bordel. Nevím proč, ale spojení na ně na pár vteřin padá. Link je ok, ale chvíli to forwarduje, chvíli ne. STP taky vypnuto. Jinak ale chodí v pohodě. Mají i POE+ verze a ty utáhnou v pohodě i pár pojítek
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 7 years ago

Čau,
absolutně bych se toho nebál. Jako agregační používáme switche X4012, jen je potřeba myslet na správný SFP+. Z Alternetiva jsme trefili kompatibilní až na třetí pokus.Jen ten webksicht je trošku línější.
Máme kombinaci HP/ARUBA (doživotní záruka!) + DELL, cca 1500 PC, cca 150 VLAN, DHCP snooping, 802.1x. Všechny uplinky na 10Gbit + VMware farmy na 20Gbit,. Nevíme o tom.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

whef

Díky za info, možná tam dám nějaké HP-Aruby, přeci jen podpora je u nich lepší. Ty sfp by mne taky zajímalo, jaké to spolkne, na stávající d-linky jsme taky dávali něco z Alternativa. máte v tom SFP+ i nějaké klasické gigové SFP ? Na jednu stranu by se mi líbilo více fanless řešení, ale to bych musel sáhnout asi po nižší řadě.

sub_zero píše:Čau,
absolutně bych se toho nebál. Jako agregační používáme switche X4012, jen je potřeba myslet na správný SFP+. Z Alternetiva jsme trefili kompatibilní až na třetí pokus.Jen ten webksicht je trošku línější.
Máme kombinaci HP/ARUBA (doživotní záruka!) + DELL, cca 1500 PC, cca 150 VLAN, DHCP snooping, 802.1x. Všechny uplinky na 10Gbit + VMware farmy na 20Gbit,. Nevíme o tom.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 7 years ago

Myslím že všude používáme SFP+. Dneska je cena 10GBit sfpéčka skoro srovnatelná s gigabitem, tak není ani moc chuť to cpát na gigo. Switche uvnitř budov máme spojený MM a do ostatních budov v areálu jedeme SM.
Co se týká HP/Aruby tak z těch nových modelů (aruba) používáme 2530G a ze starých řad HP 2510/2530. Support funguje fakt výborně. Máš špatnej port na sw, zavoláš, nadiktuješ SN, do druhýho dne máš novej kousek kurýrem u sebe (jednou v neděli to přivezl dokonce taxík) a po týdnu si pošlou kurýrem pro ten vadnej kus. Tak funguje i support od DELLu (klasickej NBD).
Jinak ty fany tam nejsou nějaký extrémní, ale samozřejmě to není k nasazení někam do kanclu. 24 portová verze se tuším dělá i fanless
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

whef

JJ díky za info, právě jsem našel podrobnosti na stránkách Dellu, ale je to boj se k tomu prokousat. Jinak HP různé řady máme nasazeny pár let a ještě nikdy jsme nic nereklamovali. Většinou jde spíš stejně o morální zastaralost. Jinak od HP uvažuju v gigu o 1920S, který jsme už taky dávali, sice se na něm nedá moc nastavit, ale není ani moc třeba. Nebo pak ta 2530 to je lepší kafe. Toho Dellu se trochu bojím a na druhou stranu by jsme museli dát stejně asi 24 portový s SFP klasickým, tam ty větráky vadí, bohužel to není technická mísnost. Cenu SFP/SFP+ modulů neřeším ta je fakt zanedbatelná, pokud člověk nekupuje originály. Většinu máme ve DWM-ku.

sub_zero píše:Myslím že všude používáme SFP+. Dneska je cena 10GBit sfpéčka skoro srovnatelná s gigabitem, tak není ani moc chuť to cpát na gigo. Switche uvnitř budov máme spojený MM a do ostatních budov v areálu jedeme SM.
Co se týká HP/Aruby tak z těch nových modelů (aruba) používáme 2530G a ze starých řad HP 2510/2530. Support funguje fakt výborně. Máš špatnej port na sw, zavoláš, nadiktuješ SN, do druhýho dne máš novej kousek kurýrem u sebe (jednou v neděli to přivezl dokonce taxík) a po týdnu si pošlou kurýrem pro ten vadnej kus. Tak funguje i support od DELLu (klasickej NBD).
Jinak ty fany tam nejsou nějaký extrémní, ale samozřejmě to není k nasazení někam do kanclu. 24 portová verze se tuším dělá i fanless
0 x