❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 7 years ago

Asi nejsem spravny clovek pro zodpovezeni dotazu, protoze jinak byste me uz davno zeptal. Ale kdybyste stal o muj nazor jak nas vidim vedle konkurence, potreboval bych vedet vice o vasi siti, zda je bezdratova, opticka, zda mate zkusenosti s multicastem, jaka je vase zakaznicka baze(kolik lidi), jaka zarizeni vyuzivaji vasi klienti, zda sluzbu nabizite jen jako neco navic, cili jen typicky web, nebo ji prodavate jako hlavni TV do obyvaciho pokoje. Pak bych Vam dokazal odpovedet v cem jsme jini, nebo naopak ze pro Vas nic lepsiho nemame. Velka cast dojmu je take o subjektivnim pocitu z nasich aplikaci, toho jak to cele vypada. Nekomu se to libi jinemu ne. To ze nam nekdy neco nejde, to potka nas i sledovani i kuki. Tim to nechci nuc zlehcovat, jen se snazim byt nad veci.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Sice nejsem původním tazatelem, ale přesto se přidám. Řekněme, že jsem nyní spokojeným uživatelem více než jedné IPTV platformy současně, čistě z důvodu, že některým zákazníkům se extrémně nelíbila jedna a jiným zase druhá. Službu nabízíme jako doplňkovou (web) k internetu jako "něco navíc" k některým tarifům, s tím, že nabízíme i vyšší verze (jako "hlavní TV do obýváku"), tedy balíčkujeme služby podobně jako jiní operátoři podobné nebo větší velikosti. Máme optiku, na které pustíme cokoliv a neřešíme, protože to prostě jede, takže klidně multicast, vesnickou "takyoptiku" z levnějších prvků, která taky jede, jednu bezdrátovou síť na mikrotiku, jednu na ubnt, prostě snad cokoliv. Toliko k síti. Ti co si to platí extra chtějí set-top-box málokdy, pro "běžné" TV jako Samsung (které doporučujeme třeba pro SledovaniTV.cz, protože SledovaniTV.cz + Samsung SmartTV je jedna z našich osvědčených spolehlivých kombinací) to opravdu chce aplikaci. Nabídku vašich konkurentů (jmenovitě SledovaniTV.cz nebo Kuki) jistě znáte, proč bych za této situace měl chtít 4network.tv? Jestli to chcete odpovědět spíše soukromě, není problém, ale myslím, že nějaká obecnější odpověď by jistě byla přínosná zde, veřejně. Neodkazujte na váš web, ten mám samozřejmě prolezený tam i zpět. Moc mě nezajímá co připravujete, zajímá mě jen to, co můžete nabídnout dnes.

Tedy především:
- sledování na webu, v mobilní aplikaci, přes set-top-box, aplikaci pro SmartTV, AppleTV
- ideálně možnost nějakého propojení, tedy například z Android/iOS aplikace kromě sledování, nahrávání etc. ovládat i aplikaci/zařízení u hlavní TV
- přinejmenším nejběžnější kanály dostupné ve FullHD
- možnost operátora navolit si své balíčky TV služeb pro zákazníky (jestli si je zákazník objednává přes web providera napojený na nějaké vaše API nebo přes váš web je lhostejno, ale v tom druhém případě by tam měl být určitě i nějaký "supervisor" login pro ISP)
- spolehlivost fungování (nebavím-li se o problémech způsobených problémy sítě ISP) - lidi jsou na záseky/výpadky TV značně alergičtí a je jedno, jestli ji mají "zadarmo".
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Btw. porad u 4net plati, ze STB je povinny, tzn. ze legalne nejde dat zakaznikovi sluzbu bez neho?
0 x

dkulda

To Myghauel: ted nevim zda je to na me abych odpovedel nebo vas koment je reakce na muj ci tazateliv dotaz... kdyzt tak dejte vedet.... popisu co mam nemam s tim problem...
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Ano, to je na vás, přidávám se tím k tomuto (dosud nezodpovězenému) dotazu:
thanui.linux píše:Nemám s 4networkem, žádnou praktickou zkušenost, ale podle toho co tu řešíte to asi nebude etalon kvality. Můžeme mi někdo znalý říct jakou mají výhodu oproti SledováníTV ( s ním mám praktickou a velmi kladnou zkušenost ). Neberte to jako flame, ale jako realný dotaz někoho, kdo vybírá platformu.

Možná jsem se více rozepsal o svých požadavcích/očekáváních, ale v zásadě mě zajímá to samé, jen jsem to mířil přímo. Odpovědi na původní dotaz by mě zajímaly také.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 7 years ago

dkulda píše:Asi nejsem spravny clovek pro zodpovezeni dotazu, protoze jinak byste me uz davno zeptal. Ale kdybyste stal o muj nazor jak nas vidim vedle konkurence, potreboval bych vedet vice o vasi siti, zda je bezdratova, opticka, zda mate zkusenosti s multicastem, jaka je vase zakaznicka baze(kolik lidi), jaka zarizeni vyuzivaji vasi klienti, zda sluzbu nabizite jen jako neco navic, cili jen typicky web, nebo ji prodavate jako hlavni TV do obyvaciho pokoje. Pak bych Vam dokazal odpovedet v cem jsme jini, nebo naopak ze pro Vas nic lepsiho nemame. Velka cast dojmu je take o subjektivnim pocitu z nasich aplikaci, toho jak to cele vypada. Nekomu se to libi jinemu ne. To ze nam nekdy neco nejde, to potka nas i sledovani i kuki. Tim to nechci nuc zlehcovat, jen se snazim byt nad veci.

Bohužel mi Vaše odpověď příjde velmi vágní. Čekal bych něco jako ... máme menší datový tok, více programů, mnohem lepší ceny. Ale zatim mi to přijde: chystáme H265 / oni mají, chystáme HTML 5 / oni mají, chystáme API / oni mají, chystáme ISP rozhraní / oni mají. Systém vykecej na svou síť co můžeš a mi ti řeknem jestli ti možná něco nabídnem mi přijde minimálně nešťastná. Od obchodního ředitele bych čekal víc.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

dkulda

Tak jste me jen nepochopil, to se stava...:innocent:. ptate se na to v jsme lepsi, ale ja nevim co je pro vas dulezite, nebudu Vam jmenovat multicast, kdyz ho nebudete moct nasadit, nebudu Vam jmenovat adaptabilni bitrate, kdyz ho zatim nemame atd. Necim co je pro Vas dulezite a co vnimate jako hlavni plus. Nekdo to ze umime brand, nekomu se libi nase apky atd. Ale jak koukal informace a nazor mate tak nevim jestli o nejaka fakta stojite... asi si spis poradne prectete toto vlakno, sluzbu si muzete take vzkouset a pro porovnani si prectete vlakno sledovanitv, pak se zamyslete kolik z toho co tam kdo pise se tyklo vas a to je asi vypovidajici hodnota fora a pak si odvodite kolik z toho co se pise v nasem vlakne muze byt i vase realna zkusenost. Nebo Vam tu treba nekdo odpovi tak jak potrebujete..aniz byste musel neco vykecavat...
0 x

thanui.linux

Příspěvekod thanui.linux » 7 years ago

Mohu Vás ujistit, že velkou část vlákna jsem pročetl. Nabyl jsem dojmu, že Vaše odpovědi zpravidla ostatní nechápou, věčně něco chystáte a Vy víte co je pro ISP - respektive jejich klienty - lepší. Váš přístup mě zkrátka přesvědčil, že Vaše služby skutečně NE.

Vypovídající hodnota fóra není v dotazech Vašich potenciálních klientů nebo Vašich stávajích ne/spokojených zákazníků. Vypovídající hodnotu mají Vaše reakce.
1 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí

dkulda

A to vlákno jste přečetl před nebo po mém komentáři? S Vaším názorem jste přišel do našeho vlákna, nebo jste si ho udělal až po té😇? A skutečně jste stál o nějaké relevatní zkušenosti? Ono dost našich a i spokojených zákazníků toto forum nepoužívá, ale pokud mate jasno není co rešit. Já Vám chtěl podat skutečně relevatní odpověď, ale vy o to nestojíte. Přeji vše dobré a hodně úspěchů.:thumbsup:
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 7 years ago

Tak já teda odpovím, proč jsme zvolili 4net v roce 2014. Tehda se zdál 4net technologicky dále, než Sledování.tv. Sledování chtělo, aby se hradilo minimálně 50 přípojek za měsíc, i když bychom jich tehdy měli aktivních jen pár. Později se ještě u Sledování přidaly problémy s vyřazením Novy a obecně problémy s fungováním streamů....takže celkově se to zdálo jako dobrá volba.

Čas ale pokročil, s Novou už problémy nejsou, Sledování technologicky předběhlo 4net a stále více utíká a jak je to aktuálně s cenovou nabídkou u Sledování nevím. My u 4net zůstáváme ze setrvačnosti a stále čekám, že se u 4net stane zázrak a aspoň Sledování dožene, ať neprodáváme horší službu než naše konkurence.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

DarkLogic píše:Tak já teda odpovím, proč jsme zvolili 4net v roce 2014. Tehda se zdál 4net technologicky dále, než Sledování.tv. Sledování chtělo, aby se hradilo minimálně 50 přípojek za měsíc, i když bychom jich tehdy měli aktivních jen pár. Později se ještě u Sledování přidaly problémy s vyřazením Novy a obecně problémy s fungováním streamů....takže celkově se to zdálo jako dobrá volba.

Čas ale pokročil, s Novou už problémy nejsou, Sledování technologicky předběhlo 4net a stále více utíká a jak je to aktuálně s cenovou nabídkou u Sledování nevím. My u 4net zůstáváme ze setrvačnosti a stále čekám, že se u 4net stane zázrak a aspoň Sledování dožene, ať neprodáváme horší službu než naše konkurence.

Musim souhlasit a jeste bych pridal branding, ktery ale taky meli blbe poresen ...
0 x

dkulda

Blbe? co na nem bylo blbe? Myslite ze nebyl brandovany box? HM to uz jsme tu probirali... ale jinak k vyse uvedenym komentarum nemam co rict...hold jsme nemeli kliku na lidi... ale nebojte zazraky se deji. Jen doufam ze nekdo kdo sem obcas, nebo furt pise, se objevi na Skalskem dvore a pak sem napise co skutecne videl...ze se k nekolika malym zazrakum schyluje... NA druhou stranu, to jak tu nekdo pozitivne komentuje Sledovani.. kdyz se kouknu do jejich vlakna, prijd emi ze resi vesmes to same, tuhle nekomu neco nejde, pak nejde stream atd. tak nevim na kolik jsou ty komentare objektivni. Jeslti je informace od kolegy spravne, od vcerejska by se mela dat stahnout appka snad ve vsech samsungach, ale nevidel jsem to, tak dokud to neuvidim, neni oficialni stanovisko.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

ale nekekeee .. apka ktera prece vubec neni potreba :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

dkulda

Ale joooo, a další podobné budou následovat... LG😉. BTW Android TV už je taky na světe (0. verze ale funguje a ovládá se DO)🤓
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

dkulda píše:Blbe? co na nem bylo blbe? Myslite ze nebyl brandovany box? HM to uz jsme tu probirali... ale jinak k vyse uvedenym komentarum nemam co rict...hold jsme nemeli kliku na lidi... ale nebojte zazraky se deji.

No asi tak, ja si to objednal a na BOXu jsem to mel po par letech, ale celou dobu platil plnou cenu ... Informace ze to na unicast boxu nebude, byla zatajena ... A hlavni duvod proc jsem to tehda chtel, byl prave box!
Beru to jako nefer z Vasi strany. To same ohledne teletextu.
0 x