❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.3

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
honzam

Re: Verze 3.3

Příspěvekod honzam » 17 years ago

thunder.m píše:Hmm, tak to stále neřeší můj problém, po upgradu na RB 133 se najednou zasekávají ethernetové karty, je to velmi náhodný děj, někdy se to stane 1x za den, jindy 5x za den, nemáte někdo podobné problémy? Dělá mi to verze 3.1,3.2,3.3 starší jsem nezkoušel.

a dělá to i jinej kus? Osobně zkouším vždy všechny nové 3kové verze na domácím RB133 a nikdy se ethernet nesekl
0 x

thunder.m

Příspěvekod thunder.m » 17 years ago

honzam píše:
thunder.m píše:Hmm, tak to stále neřeší můj problém, po upgradu na RB 133 se najednou zasekávají ethernetové karty, je to velmi náhodný děj, někdy se to stane 1x za den, jindy 5x za den, nemáte někdo podobné problémy? Dělá mi to verze 3.1,3.2,3.3 starší jsem nezkoušel.

a dělá to i jinej kus? Osobně zkouším vždy všechny nové 3kové verze na domácím RB133 a nikdy se ethernet nesekl

Ano, dělají to dva kusy, přitom jsem verzi 3.3 nasadil jen na tyto dva, dalších 6 RB jsem nechal s verzí 2.9.5X
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 17 years ago

Někde jsem tu už psal, že jsem měl problém se sekáním lan portů na rb133/133c a přitom ty desky neměly vůbec nic společného. Různé karty, rúzný trafa, 133 i 133c. Někde jsem četl, že toto může způsobit nějaký herní protokol, ale nemám to ověřeno, takž eto může být i souhra náhod.
0 x

thunder.m

hafieror píše:Někde jsem tu už psal, že jsem měl problém se sekáním lan portů na rb133/133c a přitom ty desky neměly vůbec nic společného. Různé karty, rúzný trafa, 133 i 133c. Někde jsem četl, že toto může způsobit nějaký herní protokol, ale nemám to ověřeno, takž eto může být i souhra náhod.

A vyřešil jsi to nějak? Mě se totiž s firmwarem 2.9.XX nesekají :?
0 x

hafieror

No mě právě takto vytuhovali na 2.9, ale úplně nepředpokládaně. Verzi 3.x jsem zkusil na 133 kdysi a od tý doby jsem to radši nezkoušel, protože se to chovalo hrozně.
0 x

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 17 years ago

pouzivam i RB133C s 3.3 jako klienty a muzu rict ze o nich nevim, jede to slusne a kdyz merim rychlost treba na dsl.cz tak pres tu 133C namerim kolem 8mbit, coz si myslim je docela slusny.
Mozna ty RC verze dobre nefungovali, ale 3.2 a 3.3 mi jede naprosto bez problemu.
0 x

hafieror

Já měl problém, když jsem nasadil 133/133c s 3.x proti 2.9 AP, že byl problém že byl procák pořád na 100 procentech a jeden směr byl nehorázně pomalej. Je možný že teď to je už jiné.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

u 133c jsem tez FTP pri routovani neudelal z wlan-lan vic nez 8mbit cpu 100% ale pocitej ze torrentu 3Mbity a bude tez 100%
0 x

thunder.m

thunder.m píše:
honzam píše:

Ano, dělají to dva kusy, přitom jsem verzi 3.3 nasadil jen na tyto dva, dalších 6 RB jsem nechal s verzí 2.9.5X

Takže jsem zkusil upgrade biosu z verze 2.5 na 2.12 příkazem: system routerboard upgrade a teď budu takticky vyčkávat jestli se budou LAN karty na RB 133 stále zasekávat.
0 x

thunder.m

Takže se po cca 30 minutách opět zasekávají, jdu tam tedy vrátit V 2.9.50
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 17 years ago

Ja dal verzi 3.3 na RB133, kterou mam jako klienta (pseudobridge) a byla to celkem hruza. Upload max 512kbps, pingy ve stovkach ms :-(. Vratil jsem tam 3.0beta5, ta mi na tom jede.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

Taky si na verzi 3.3 nemuzu stezovat. zatim jsem ji musel sesadit jenom z jednoho železa, jinak jede bez problémů...
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

narazil sem na dasli prolem u 3.3. Z 3rc9 se to nestalo ani jednou, ale z 3.3 se mi stava 4x za tejden ze se nemuzu pripojit na MK pres winbox (x86 platforma), napiše to conection refused a je potreba se pripojit pres telnet a restarovat potom to je OK.
0 x

kubisek

Příspěvekod kubisek » 17 years ago

Poradíte mi někdo prosím...?
Mam problém po nainstalování verze3.3 na RB112. Ve Winboxu MK vidim, ale už se k němu nepřipojim, to samé přes hyperterminál... Po zalogování se během pěti minut zrestartuje.. Je to tim, že prostě ta 112 nestíhá 3.3 verzy?
Díky za pomoc, ahoj Jakub
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

to bylo nerozumne na 112 cpat 3.0 take jsem na 1ks mam 3beta5 a jede ale uz se na to neprihlasim winboxem, zkus tam pres FTP nahrat 2.9.50 a prihlasit se pres telnet a pokud je v konzoli moznost downgrade mas vyhrano.
0 x