❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Export/import konfigurace mikrotiku

Návody a problémy s konfigurací.
Maxik
Kontaktovat uživatele:

Export/import konfigurace mikrotiku

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Zajima me jak se da zalohovat nastaveni MK pro pripad krachu disku ne vsude mam CFkarty, teda jak cistou instalaci uvest do podoby pred defektem hdd.
0 x

rowen

Příspěvekod rowen » 18 years ago

V polozce Files je tlacitko Backup. Po jeho stisku se ti vygeneruje konfiguracni soubor. Ten si pomoci drag and drop pretahnes k sobe do PC a zalohujes. Pri obnove provedes opacny postup. Pretahnes soubor do polozky Files a kliknes na tl. Restore.
Snad Ti to pomuze ;-)
0 x

Standa

Příspěvekod Standa » 18 years ago

Zní to jednoduše, ale mě se to tímto způsobem ješte nepovedlo. Proto se přidávám k dotazu. Mám nakonfigurovanej Mikrotik na staré verzi 2.7.14 a potřebuju jí dostat do verze 2.9.34. Bohužel výše uvedeným postupem se mi to nepovedlo. Něco fungovalo a spoustu pravidel ne. Po importu jsem pojmenoval síovky, IP adresy přiřadil správným síovkám. Tak jako na původním Mikrotiku. Jak mám správně konfiguraci převést? Díky Standa
0 x

matrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod matrix » 18 years ago

ked spravis export z korenoveho adresara MK tak ti to spravy export nastaveni celeho MK a tam to funguje aj ked nacitavas zalohu zo starsej verzie.Pri backupe to moc dobre nefunguje ked mas zalohu z inej verzie ako je verzia do ktorej backup nacitavas. Takze lepsie robit zalohy cez export.
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod homi » 17 years ago

Export je super ale jak to tam dorvu naspatek... jde to tam nejak naimportovat?? fakt by mi to hodně pomohlo
0 x

ef

Příspěvekod ef » 17 years ago

Máš víc možností, podle toho jak ten export provedeš. Pokud zajedeš třeba do firewalu (přes terminál samozřejmě) a dáš export vyjede ti nastavení na obrazovce. Pokud celý výstup ozačíš a klikneš pravým myšítkem dáš copy. No a stačí dát v novém MK v terminálu po kliknutím pravým myšítkem paste. Nebo dáš export file=jmenosouboru a ve winboxu v položce files nahoře tlačítko zkopírovat do schránky a přeneseš do nového MK do files a v terminalu dáš import file=jmenosouboru. Nebo soubor uložíš do PC a otevřeš v poznámkovém bloku, označíš co chceš nebo všechno a opět v novém mk v terminálu dáš přes pravé myšítko paste. Tím jsem asi vyčerpal možnosti.
0 x

homi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod homi » 17 years ago

Díkes moc, už jsem to vyzkoušel a funguji všechny popsané způsoby dík moc R :D :lol:
0 x