to Jenya: posílám foto úpravy RB750 na POE OUT/IN a IN-GROUP. POE-IN-GROUP nastavíš pomocí malých diod cca 2 Kč na horní ploše PCB. Fotka zachycuje stav, kdy je POE-GROUP na portech 5 a 4.
POE OUT-IN (obousměrné) se "nastavuje" na spodní straně PCB proletováním pinu, kde POE je, na "kolemjdoucí" spoje. Spoj je samozřejmě nutné oškrábnout od zelené masky v délce cca 2 mm, aby cín pěkně na měď chytl. Další úkon je zkratování diody dle foto. Bez tohoto zkratování je to pouze POE-IN na portu č. 1. Tak lze nastavit všechny RJ-ka jako POE-OUT-IN = obousměrné.
Připomínám napájením jen 24V, jinak je proud při napájení více zařízení na pinech konektorů ETH vyšší, než je povoleno! Je to samozřejmě garážová úprava, ale roky funguje a řeší spoustu problémů. Pokud by Sergej více myslel na naše potřeby, nemuseli bychom s takovým bastlením ztrácet čas, že ... Takto máme router, POE-IN i POE-OUT, jen těch 5 dírek je někdy málo. mpcz, 15.may.2018
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
kure05 píše:To je strašný, nauč se pájet
kure05 píše: Mě zas úplně udivuje, jak zdejší přispěvatelé dokážou vše zkritizovat a jen hanit a rovnou od stolu vymyslet to nejlepší řešení. Ve výsledku to vypadá "všichni maj všechno blbě a já to mám nejlíp".
Vyřídím to technikovi, ať to příště pošle tobě k úpravě a pak vyfotí. Kolega si psal o know-how a to jsem mu poskytl. mpcz, 15.may.2018
1 x
Nejak nechapem naco by mal niekto preletovavat RB750, ked existuje uz par rokov RB750UP alebo po novom Hex poe lite. Dalsi je potom Hex poe kde mas uz gigove porty s poe. Tak naco bastle ?
Vstup od viacerych ludi vyriesis diodami.
Vstup od viacerych ludi vyriesis diodami.
0 x
kure05 píše: Mě zas úplně udivuje, jak zdejší přispěvatelé dokážou vše zkritizovat a jen hanit a rovnou od stolu vymyslet to nejlepší řešení. Ve výsledku to vypadá "všichni maj všechno blbě a já to mám nejlíp".
to kure05: OK, když najdeš switch, který umí napájení od několika klientů současně a ještě může po POE napájet kaskádu dalších RB, za 700 Kč, a to ve volitelném poměru, budu docela rád. Zkus mi to prosím "vygůůůůůglit". Zapínám ti stopky. Děkuji. mpcz, 14.may.2018
to kure05: OK, když najdeš switch, který umí napájení od několika klientů současně a ještě může po POE napájet kaskádu dalších RB, za 700 Kč, a to ve volitelném poměru, budu docela rád. Zkus mi to prosím "vygůůůůůglit". Zapínám ti stopky. Děkuji. mpcz, 14.may.2018
0 x
mpcz píše:to Jenya: posílám foto úpravy RB750 na POE OUT/IN a IN-GROUP. POE-IN-GROUP nastavíš pomocí malých diod cca 2 Kč na horní ploše PCB. Fotka zachycuje stav, kdy je POE-GROUP na portech 5 a 4.
POE OUT-IN (obousměrné) se "nastavuje" na spodní straně PCB proletováním pinu, kde POE je, na "kolemjdoucí" spoje. Spoj je samozřejmě nutné oškrábnout od zelené masky v délce cca 2 mm, aby cín pěkně na měď chytl. Další úkon je zkratování diody dle foto. Bez tohoto zkratování je to pouze POE-IN na portu č. 1. Tak lze nastavit všechny RJ-ka jako POE-OUT-IN = obousměrné.
Připomínám napájením jen 24V, jinak je proud při napájení více zařízení na pinech konektorů ETH vyšší, než je povoleno! Je to samozřejmě garážová úprava, ale roky funguje a řeší spoustu problémů. Pokud by Sergej více myslel na naše potřeby, nemuseli bychom s takovým bastlením ztrácet čas, že ... Takto máme router, POE-IN i POE-OUT, jen těch 5 dírek je někdy málo. mpcz, 15.may.2018
POE-IN-GROUP.jpg
POE-OUT-IN.jpg
Tak toto je hnus velebnosti.Se divim ze si mel odvahu to sem dat.
0 x
My si takhle upravujeme všechny omnitiky a opravdu k tomu není potřeba tuna kalafuny, nebo toho podivnýho voskovýho tavidla co stejnak nefunguje . . .
0 x
A co tak misto takovyho bastlu pouzit klasicky PoE a datovy porty dat do switche? Pokud jsou to ty tupy PoE s nekolika portama, tak je napajeni pospojovany a maji tam diodu, tak staci jen otocit...
0 x
0 x
kure05 píše:Třeba takhle to vypadá určitě líp
viewtopic.php?f=7&t=21921&p=202853&hilit=omnitik#p202853
Toho je plnej net . . . je zvláštní, že lidi z oboru neuměj použít ani gůůůgl.
to kure05: OK, když najdeš switch, který umí napájení od několika klientů současně a ještě může po POE napájet kaskádu dalších RB, za 700 Kč, a to ve volitelném poměru, budu docela rád. Zkus mi to prosím "vygůůůůůglit", když to tak umíš. Zapínám ti stopky. O tom pájení si promluvíme potom. Děkuji. mpcz, 14.may.2018
0 x
neřekl bych že to je nějak blbě propájené, spíš ono možná i těžko posuzovat z jednoho obrázku, spíš bych řekl že to bylo děláno nějakou trafopájkou o 100W když ty ostatní součátky jsou tak utavené 
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
kure05 píše:My si takhle upravujeme všechny omnitiky a opravdu k tomu není potřeba tuna kalafuny, nebo toho podivnýho voskovýho tavidla co stejnak nefunguje . . .
Ale funguje, len to nesmie byt nejaka cinska kopia ... orig. amtech je uplne o niecom inom.
Inak radsej napiste ako to moze mpcz zlepsi a nie hned, ze je to otras ... (:
0 x
Panove, rad bych upozornil v jaké jste sekci a opravdu mne nebavi cist tu plky typu hospoda uz na dvou stranach.
Ze nekdo napise obcas reakci mimo je pochopitelne, ale takto zaplevelit vlakno je uplne zbytecne.
Abych neplkal: Zajimavy test LHG 60 https://www.youtube.com/watch?v=Ts5JRlw ... e=youtu.be
Ze nekdo napise obcas reakci mimo je pochopitelne, ale takto zaplevelit vlakno je uplne zbytecne.
Abych neplkal: Zajimavy test LHG 60 https://www.youtube.com/watch?v=Ts5JRlw ... e=youtu.be
0 x
Další LTE new´s
MikroTik RouterBOARD RBLHGR&R11e-LTE, LHG LTE kit
https://www.discomp.cz/mikrotik-routerb ... 88144.html
MikroTik RouterBOARD RBLHGR&R11e-LTE, LHG LTE kit
https://www.discomp.cz/mikrotik-routerb ... 88144.html
0 x