❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Novinky u MK

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: Novinky u MK

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

to Jenya: posílám foto úpravy RB750 na POE OUT/IN a IN-GROUP. POE-IN-GROUP nastavíš pomocí malých diod cca 2 Kč na horní ploše PCB. Fotka zachycuje stav, kdy je POE-GROUP na portech 5 a 4.
POE OUT-IN (obousměrné) se "nastavuje" na spodní straně PCB proletováním pinu, kde POE je, na "kolemjdoucí" spoje. Spoj je samozřejmě nutné oškrábnout od zelené masky v délce cca 2 mm, aby cín pěkně na měď chytl. Další úkon je zkratování diody dle foto. Bez tohoto zkratování je to pouze POE-IN na portu č. 1. Tak lze nastavit všechny RJ-ka jako POE-OUT-IN = obousměrné.
Připomínám napájením jen 24V, jinak je proud při napájení více zařízení na pinech konektorů ETH vyšší, než je povoleno! Je to samozřejmě garážová úprava, ale roky funguje a řeší spoustu problémů. Pokud by Sergej více myslel na naše potřeby, nemuseli bychom s takovým bastlením ztrácet čas, že ... Takto máme router, POE-IN i POE-OUT, jen těch 5 dírek je někdy málo. mpcz, 15.may.2018
POE-IN-GROUP.jpg
POE-IN-GROUP.jpg (165.23 KiB) Zobrazeno 3724 x

POE-OUT-IN.jpg
POE-OUT-IN.jpg (228.24 KiB) Zobrazeno 3724 x
1 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 7 years ago

To je strašný, nauč se pájet :grinning:
0 x

mpcz

kure05 píše:To je strašný, nauč se pájet :grinning:

kure05 píše: Mě zas úplně udivuje, jak zdejší přispěvatelé dokážou vše zkritizovat a jen hanit a rovnou od stolu vymyslet to nejlepší řešení. Ve výsledku to vypadá "všichni maj všechno blbě a já to mám nejlíp".

Vyřídím to technikovi, ať to příště pošle tobě k úpravě a pak vyfotí. Kolega si psal o know-how a to jsem mu poskytl. mpcz, 15.may.2018
1 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Nejak nechapem naco by mal niekto preletovavat RB750, ked existuje uz par rokov RB750UP alebo po novom Hex poe lite. Dalsi je potom Hex poe kde mas uz gigove porty s poe. Tak naco bastle ?
Vstup od viacerych ludi vyriesis diodami.
0 x

kure05

Toho je plnej net . . . je zvláštní, že lidi z oboru neuměj použít ani gůůůgl.
0 x

mpcz

kure05 píše: Mě zas úplně udivuje, jak zdejší přispěvatelé dokážou vše zkritizovat a jen hanit a rovnou od stolu vymyslet to nejlepší řešení. Ve výsledku to vypadá "všichni maj všechno blbě a já to mám nejlíp".

to kure05: OK, když najdeš switch, který umí napájení od několika klientů současně a ještě může po POE napájet kaskádu dalších RB, za 700 Kč, a to ve volitelném poměru, budu docela rád. Zkus mi to prosím "vygůůůůůglit". Zapínám ti stopky. Děkuji. mpcz, 14.may.2018
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 7 years ago

mpcz píše:to Jenya: posílám foto úpravy RB750 na POE OUT/IN a IN-GROUP. POE-IN-GROUP nastavíš pomocí malých diod cca 2 Kč na horní ploše PCB. Fotka zachycuje stav, kdy je POE-GROUP na portech 5 a 4.
POE OUT-IN (obousměrné) se "nastavuje" na spodní straně PCB proletováním pinu, kde POE je, na "kolemjdoucí" spoje. Spoj je samozřejmě nutné oškrábnout od zelené masky v délce cca 2 mm, aby cín pěkně na měď chytl. Další úkon je zkratování diody dle foto. Bez tohoto zkratování je to pouze POE-IN na portu č. 1. Tak lze nastavit všechny RJ-ka jako POE-OUT-IN = obousměrné.
Připomínám napájením jen 24V, jinak je proud při napájení více zařízení na pinech konektorů ETH vyšší, než je povoleno! Je to samozřejmě garážová úprava, ale roky funguje a řeší spoustu problémů. Pokud by Sergej více myslel na naše potřeby, nemuseli bychom s takovým bastlením ztrácet čas, že ... Takto máme router, POE-IN i POE-OUT, jen těch 5 dírek je někdy málo. mpcz, 15.may.2018
POE-IN-GROUP.jpg
POE-OUT-IN.jpg

Tak toto je hnus velebnosti.Se divim ze si mel odvahu to sem dat.
0 x

kure05

My si takhle upravujeme všechny omnitiky a opravdu k tomu není potřeba tuna kalafuny, nebo toho podivnýho voskovýho tavidla co stejnak nefunguje . . .
0 x

radik

Příspěvekod radik » 7 years ago

A co tak misto takovyho bastlu pouzit klasicky PoE a datovy porty dat do switche? Pokud jsou to ty tupy PoE s nekolika portama, tak je napajeni pospojovany a maji tam diodu, tak staci jen otocit...
0 x

kure05

Třeba takhle to vypadá určitě líp ;-)

viewtopic.php?f=7&t=21921&p=202853&hilit=omnitik#p202853
0 x

mpcz

kure05 píše:Třeba takhle to vypadá určitě líp ;-)
viewtopic.php?f=7&t=21921&p=202853&hilit=omnitik#p202853
Toho je plnej net . . . je zvláštní, že lidi z oboru neuměj použít ani gůůůgl.

to kure05: OK, když najdeš switch, který umí napájení od několika klientů současně a ještě může po POE napájet kaskádu dalších RB, za 700 Kč, a to ve volitelném poměru, budu docela rád. Zkus mi to prosím "vygůůůůůglit", když to tak umíš. Zapínám ti stopky. O tom pájení si promluvíme potom. Děkuji. mpcz, 14.may.2018
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

neřekl bych že to je nějak blbě propájené, spíš ono možná i těžko posuzovat z jednoho obrázku, spíš bych řekl že to bylo děláno nějakou trafopájkou o 100W když ty ostatní součátky jsou tak utavené :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 7 years ago

kure05 píše:My si takhle upravujeme všechny omnitiky a opravdu k tomu není potřeba tuna kalafuny, nebo toho podivnýho voskovýho tavidla co stejnak nefunguje . . .

Ale funguje, len to nesmie byt nejaka cinska kopia ... orig. amtech je uplne o niecom inom.

Inak radsej napiste ako to moze mpcz zlepsi a nie hned, ze je to otras ... (:
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 7 years ago

Panove, rad bych upozornil v jaké jste sekci a opravdu mne nebavi cist tu plky typu hospoda uz na dvou stranach.
Ze nekdo napise obcas reakci mimo je pochopitelne, ale takto zaplevelit vlakno je uplne zbytecne.

Abych neplkal: Zajimavy test LHG 60 https://www.youtube.com/watch?v=Ts5JRlw ... e=youtu.be
0 x

whef

Příspěvekod whef » 6 years ago

Další LTE new´s

MikroTik RouterBOARD RBLHGR&R11e-LTE, LHG LTE kit
https://www.discomp.cz/mikrotik-routerb ... 88144.html
0 x