❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Novinky u MK
hezký ačkoliv aktuálně netušim kde bych to použil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
a furt všude jen 5portu... Aby udělali úplně obyčejný switch s 8portama to ne...
0 x
To je vsecho pravda, ale o čem sním já, jsou RB2011/3011 u kterých by neflapovaly porty.
3 x
vytrvale psát na suport a dát jim přístup, jinač se s tím nehne
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:vytrvale psát na suport a dát jim přístup, jinač se s tím nehne
Přesně. Protože třeba my máme rb3011 snad s původním firmware 6.36.3 a nikdy nic neflafovalo. Přemýšlím jestli jsem ten stav vůbec někdy v síti vidět a asi ne (17x rb3011).
Takže není co reportovat...
0 x
honzam píše:okoun píše:vytrvale psát na suport a dát jim přístup, jinač se s tím nehne
Přesně. Protože třeba my máme rb3011 snad s původním firmware 6.36.3 a nikdy nic neflafovalo. Přemýšlím jestli jsem ten stav vůbec někdy v síti vidět a asi ne (17x rb3011).
Takže není co reportovat...
Ono to uplne videt neni, pokud clovek nema ve winboxu pridane pole "Link downs", nebo treba neresi, proc se mu to OSPF rozpada. A deje se to naprosto nahodne. Jeden tyden prvni port, dalsi tyden treti port, potom zase treba dva mesice klid. To by clovek nevymyslel. Avsak treba HEX POE (RB960) mi to jeste neudelal nikdy.
0 x
CrazyApe píše:Ja uz roky sním o RB3011/2011 s 9x poe out ....
myslíš CRS112 8p-4s?
nebo pokud nestačí 8 portů tak maji přece už 16 portovou verzi. V tomhle nevidim problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:myslíš CRS112 8p-4s?
nebo pokud nestačí 8 portů tak maji přece už 16 portovou verzi. V tomhle nevidim problém.
No chtel jsem, ale nema aspon 1x PoE in
0 x
hapi píše:CrazyApe píše:Ja uz roky sním o RB3011/2011 s 9x poe out ....
myslíš CRS112 8p-4s?
Akorat, ze to je switch a ne router..
0 x
taky chci 3011 a 2011 s 8 poe out... To by bylo super.
Mit jedno zarizeni ktery je soucasne i router a soucasne to napaji, ale to oni nee.. Oni udelaji 8poe, ale jen jako sw. Coz ano, ma to sve urceni.
Mit jedno zarizeni ktery je soucasne i router a soucasne to napaji, ale to oni nee.. Oni udelaji 8poe, ale jen jako sw. Coz ano, ma to sve urceni.
0 x
crs mam ho nasadeny v jednej obci uz 3 tyzdne. pouzivam ho tam ako router na uplinku do obce. cpu je biedne ale okolo150m mi tade tecie zatial.
0 x