❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přenos 2xE1

Návody a problémy s konfigurací.
plazma
Kontaktovat uživatele:

Přenos 2xE1

Příspěvekod plazma » 17 years ago

Ahoj, dostal jsem od jedné firmy požadevek, že potřebují přenést internet + hlasové služby na druhou budovu. Kabel není možno natáhnou. Po 1E jim jede internet a po druhym E1 ji jedou hlasové služby. Lze nějakým způsobem využít MK k přenosu? Díky
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

myslim ze rozhodne bez problemu.
0 x

plazma
Kontaktovat uživatele:

Co k tomu budu všechno potřebovat? :wink:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

Predpokladam ze jde o propojeni 2 eternetovych siti. 2x routerboard(+krabicky na RB), 2x CM9, 2x redukce-pigtaily, kabely k antenam, 2x nejakou malou parabolu 5ghz treba waveant 30cm pokud je to blizko a chtes jistotu. No a pak to vhodne nastavit pokud to ma delat jen bridge tak asi WDS nebo EOIP tunel. Take si rozmysli jake prenosy tam budou do 5mbit staci RB133, pro vetsi rb532, RB333,RB600, PC atd vyber je velky. Da se pouzit i neco jinyho treba sparklan VX7800 jako bridge, udela to 20mbitu v pohode, ale nema to takove moznosti a diagnostiku jako RB, zas to ma jednoduche nastaveni a jako bridge ve wds to jede perfektne.
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

jen bych podotknul ze routerboard nema E1 interface :) a nevim ani o zadnem rozumnem zarizeni za par supek ktere by ho melo... mikrotik jako takovy sice E1 podporuje ale je potreba mit taky kartu (ve vetsine pripadu x portovou..)
0 x

plazma
Kontaktovat uživatele:

:) Já jsem se ptal záměrně, MK používáme již tři roky v hojném počtu, takže vím, že o klasický HW nejde. Na stránkách MK jsem koukal na podporované sychr. karty, která májí E1. Když se nad tím zamyslím, tak stačí vlastně jedna. Hlavně se jedná o hlasové služby. Mám nabídky na 10 GHz, ale mě zajímá, zda s tím někdo již nemá nějakou zkušenost, přeci jednom s MK na 5 GHz by to mohlo vyjít levněji.
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 17 years ago

Pokud jsem to tedy správně pochopil jedna se o něco "takového" - 3Com Router E1 RJ45 Cable, ale v provedeni karty k přímému připojeni do MikroTiku ?
0 x
Pejsek

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 17 years ago

mikrotiku je to v celku jedno.. musis mit neco co ma PCI bo ISA sloty do ceho pichnes karticku s E1čkama a jede se..nic sloziteho v tom nehledej..
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 17 years ago

0 x
Pejsek