❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
-
Eh, nanostation jako sektor ve městě... Jako "skoro"všesměr na venkov co na jednu stranu svítí trochu víc ok, taky jich pár mám, ale ve městě?
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Bezny wisp u nas pouziva nanostation loco ako sektor, toto je uz advanced wisp kedze ma velke nano a profi wisp pouziva velkenano s plechom 
0 x
Jedna super práce jednoho ISP od nás,
dva výlezy na střechu už technik nezavřel, kabel přichycen na sponkách do zateplené fasády, utp omotáno kolem hromosvodu.
dva výlezy na střechu už technik nezavřel, kabel přichycen na sponkách do zateplené fasády, utp omotáno kolem hromosvodu.
- Přílohy
-
- Výstřižek.jpg (86.33 KiB) Zobrazeno 3759 x
1 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz
frito píše:Jedna super práce jednoho ISP od nás,
Aneb proc nedelat instalaci zdarma, takovych bastlu tu jeden ISP v nasem kraji ma taky pozehnane, napr. SXT na ryne apod.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
za to nemuze instalace zdarma, ale vychovani technika
1 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Taky máme instalaci zdarma, ale něco takového bych si nikdy nedovolil udělat. Tohle je práce debila a ne technika. A takových je všude dost.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
ja to resim ted s jednim z akvirovane firmy .. myslim, ze vse je hlavne o osobnim postoji, chuti do prace a nechtit se za sebe stydet ... vzdy jde vse udelat pekne / kvalitne .. nebo rychle a hnusne ..
aktualne uplne nesnasim hlasky :
" my jsme to tak musely delat "
" jinak to neslo delat "
vzdyt sakra, neni vse o penezich na kterych asi umrela minula firma, koupit treba fixku za 10kc abych mel popsane adaptery / kabely, kdyz uz me hold nikdo nedal popisovacku, to je podle me otazka osobniho vnimani zivota a chute mit to nejak udelane .. nez odpovedi "jinak to neslo"
aktualne uplne nesnasim hlasky :
" jinak to neslo delat "
vzdyt sakra, neni vse o penezich na kterych asi umrela minula firma, koupit treba fixku za 10kc abych mel popsane adaptery / kabely, kdyz uz me hold nikdo nedal popisovacku, to je podle me otazka osobniho vnimani zivota a chute mit to nejak udelane .. nez odpovedi "jinak to neslo"
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:aktualne uplne nesnasim hlasky :
" jinak to neslo delat "
Je otázka proč to tak musely dělat a proč to nešlo dělat jinak.
Když máš na přípojku normy a limity tak to asi tak může dopadnout.
Na přípojku máš 1 hodinu a jsi na to sám tak se to asi líp udělat nedá. Když tam zůstaneš 2 hodiny tak ti to zaměstnavatel nezaplatí tak nemáš na výběr.
Další variantou je nedostatečná výbava technika.
A nebo horší případ technik je ,,líný čuník ,, a toho ve firmě nechceš.
1 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
V jedné firmě jsem něco takového zažil. Technik sice schopný opravdu kvalitní práce, ale všechno bylo stejně tím halabala stylem, "bo není čas". Proč by to dělal pořádně a šel domů ve čtyři nebo o půl páté, když to může odfláknout a být doma o půl třetí, a chybějící pracovní dobu stejně více než dožene řešením telefonátů o víkendu (protože zapomenuté heslo od vlastní wifi klienta s tarifem za 99 Kč měsíčně v sobotu v deset večer je strašný prooser, nutno řešit ihned nejlépe výjezdem k zákazníkovi).
0 x
Si vis pacem, para bellum.
-
Petr Bačina píše:Přesně tak. Taky máme instalaci zdarma, ale něco takového bych si nikdy nedovolil udělat. Tohle je práce debila a ne technika. A takových je všude dost.
Myslím si, že všechno je to o tom jak si zaměstnanec váží svého technika. Pokud někdo hledá technika alá cvičená opice za pár tisíc tisíc pak to takhle vypadá. Kvalitní technik se musí zaplatit a práce po něm takhle přece nemůže vypadat...
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud teda mám zaměstnance na které se nemůžu na 100% spolehnout, mám mít jako zaměstnavatel nastavené kontrolní postupy a režimy... nainstaluješ, vyfotíš co jsi udělal a kudy jsi natahal a odevzdáš ke kontrole. Pokud jsi to udělal prasácky, půjdeš to předělat, nebo budeš bez výplaty. Neumíš to udělat lépe? Pojď, naučíme. Pořád to neumíš lépe? Už nechoď.
Kolikrát se nedivím, že není vylištováno, kabel uchycený atd.. Když blbec za stolem vymyslí, že instalace přeci nemůže trvat déle jak jednu hodinu a ještě jenom v jednom člověku. Kdo jezdí po instalačkách tak ví, že tohle je prostě práce pro dva lidi. Kdo bude tvrdit, že jeden je víc než dost, tak kecá nebo je to vůl. (nepočítám SXT za okno a 3m kabelu k routeru na okně).
Kolikrát se nedivím, že není vylištováno, kabel uchycený atd.. Když blbec za stolem vymyslí, že instalace přeci nemůže trvat déle jak jednu hodinu a ještě jenom v jednom člověku. Kdo jezdí po instalačkách tak ví, že tohle je prostě práce pro dva lidi. Kdo bude tvrdit, že jeden je víc než dost, tak kecá nebo je to vůl. (nepočítám SXT za okno a 3m kabelu k routeru na okně).
3 x
Petr Bačina píše:Pokud teda mám zaměstnance na které se nemůžu na 100% spolehnout, mám mít jako zaměstnavatel nastavené kontrolní postupy a režimy... nainstaluješ, vyfotíš co jsi udělal a kudy jsi natahal a odevzdáš ke kontrole. Pokud jsi to udělal prasácky, půjdeš to předělat, nebo budeš bez výplaty. Neumíš to udělat lépe? Pojď, naučíme. Pořád to neumíš lépe? Už nechoď.
Napisane celkom presne. Este by som povedal, ze vyrazne v tomto hra rolu ako je ten zamestnanec plateny. Ak ho niekto plati za montaz ako taku a neriesi kolko to trva, proste chce len namontovaneho klienta tak takto to vyzera. Technik si to zlahci ako sa len da...pokial by to bolo o tom, chod tam nainstaluj a spravi poriadne a neriesime ci to bude 1 alebo 2 hod tak je to ine.
1 x
Ale ale, lidi si to dělaj sami. Tohle mě někdo udělat na baráku, tak ho to nechám sundat, nebo ani nenechám namontovat. Podnájemník to má u zadku... Výmluvy že to za hodinu nejde udělat je nesmysl. Prostě pokud nastoupím do práce, kde mi řeknou za 8hod pracovní doby musíš udělat 8 instalací, tak to první den zkusím. Druhý řeknu vedení, ať mi to někdo ukáže a pokud se to nezmnění, tak jdu jinam a ať si to zlatý vejce dělá někdo jinej. Za hodinu by tuhle prasečinu pořádně nedal s podpisem smlouvy ani ve dvou.
0 x
Jenže jsou tu Taci co to maji tak nastvene, hodka na instalaci je pro ně moc a 300 za hodinu no to vbec nedam...
1 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!