❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

kid control

Návody a problémy s konfigurací.
ROG

kid control

Příspěvekod ROG » 7 years ago

od predposledni verze je tato moznost nova, kdyz jsem tuto funkci nastavil, nefunguje v dany cas automaticky a navic mam rucne vytvoreny firewall a tam se pri rucnim spusteni teto funkce pravidla nahazaou na konec firewal za posledni pravidlo drop forward (zahozeni vseho) a tim padem pravidlo nefunguje.
otazka prvni, jde nastavit aby se pri spusteni pravidla uplatnovalo na vyssich pozicich pred dropovacim pravidlem?
otazka druha, jak funkci nastavit aby se v dany nastaveny cas spoustela sama
fw.JPG
fw.JPG (65.49 KiB) Zobrazeno 3063 x
0 x

ifivecz

Příspěvekod ifivecz » 7 years ago

1. Nevím, jak to funguje, ale pokud tam je to pravidlo trvale, co ho zkusit přesunout před drop pravidlo?
2. U pravidel ve firewallu lze nastavit čas, od kdy do kdy budou platit. Je to v Extra - Time.
0 x

ROG

1. je to dinamicke pravidlo a i kdyz ho presunu tak se po aktivaci znovu hodi na konec FW
2.ano takto to mam doposud, ale chtel jsem tuto moznost nahradit tou novou funkci ktera se vytvari dinamicky sama (teda mela by se ale nedeje se tak)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 7 years ago

Píšou u toho, že je to "první práce na této funkci". A zjevně je to spíš nástřel nějakého juniora.
Dynamická pravidla jsou k ničemu, pokud nejsou na začátku. Nebo pokud nejsou konfigurovatelná do extra chainu.

Čas tam nastavit lze. Pokud nefunguje, tak to ještě nemají dodělané. Ty pravidla ale vznikají až dle ARP tabulky. Pokud to zařízení není připojené, nejsou nutná žádná pravidla.

Doporučuji reportovat mikrotiku.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ROG

ok tak nejak jsem si to myslel ze to reseni neni jeste dodelane
0 x

Llubik

Příspěvekod Llubik » 7 years ago

Hlavne tusim sa tam zadava uzivatel, jeho mac adresa a potom sa to pouzije v pravidlach, neda sa vyberat z nejakeho adres listu
0 x

ROG

zatim jim to nefunguje jak ma, a hlavne je problem ze se ty pravidla hazi na konec firewallu za posledni dropovaci pravidlo...
0 x