❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Starnet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Gemb

Re: Starnet

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Mal si hned odcvaknut kabel z tej anteny a jbnut to dole ked tam boli. Najskor prigurtnovany stoziar, potom ich antena na tvojom stoziari a na buduce bude co ? Stoziar stavat ani nebudu a rovno si daju vsetko k tebe ? :D
0 x

S_a_M

Příspěvekod S_a_M » 7 years ago

Ach jo a ja si lamu hlavu s pevnostnim materiálem :D
1 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

Petr Bačina píše:To tam přikurtovali, protože osadili příhradu, která nebyla přidělaná k výtahovce ale jen stála na střeše že? :-)

jak to víš? je to tak. Já myslel že jí daly původně na výtahovku a pak sem vylez nahoru a vidim že tam je jenom položená a věšeji na to antény. To nějak nechápu protože měli co dělat pak prázdnou příhradu postavit na tu už přidělanou do zdi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

whef píše:Tak to je mega drzost, taky nechápu proč tahle firma si nemůže při svý velikosti nechat udělat delší výložníky. Jinak to chápu z obrázků to není vidět, tam mají přikurtovaný další díl uprosřed střechy, nejdřív na něj daj asi spleť výložníků a antén a pak ho přišroubujou na ty zbývající části. Moc to nechápu, stejně tak jako tu 90 cm anténu na té tyčce a na tvým stožáru ..

tak na tom pidi výložníku je protože tam je dočasně. Oni jí pak sundaly, potřebovaly aby to jelo což mi nevadí ale maji to dát vědět. Jedna věc je požádat a druhá prostě to drze použít. Vem si že by tam měly správně -48V na nefloat zdroji, jéééé to by bylo škody.
1 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 7 years ago

Vidím z fotek a mám slušnou představivost :-) Osobně ti to vůbec nezávidím. Ani nevím jak bych se zachoval kdyby to bylo moje. Sice jsem celkem kliďas, ale tady bych asi řval jak tygr a minimálně ten Summit by letěl.
0 x

hapi

jo já vim ale k ničemu to nebude. Jenom se budu rozčilovat až mi praskne cévka a to mi za to nestojí.

Mě by zajímalo jak moc dobře jim to může všechno chodit když maji třeba ty jirousky tam extrémně nalepený u sebe. Tohle udělat na svém stožáru tak sám sebe rušim. Ono to na těch fotkách nevypadá a za dobu konverzace tam namontovaly další paraboly a je to tam ještě těsnější. Jediný na co sem přišel je že nehrotí rychlosti na spojích až do maxima jako mi. Třeba chceme aby ptp spoj v 20MHz dal 70Mbit a když jim stačí třeba 30Mbit tak asi pohoda. Ale stejně, některý paraboly se i překrejvaji atd.. fakt to nechápu a když sem se jich ptal proč páskujou dvě sxtčka na jednu pásku na jednu trubku tak říkaji že nemaji problém což mi jenom potvrzuje že asi fakt jim stačí 30Mbit a neřešej víc.
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 7 years ago

taky máme ve městě firmu, co na namíru udělané držáky na komíně nasází svoje antény v počtu asi 10kusů a nám pak trvá rok je donutit to sundat. ještě že starnet sem moc nedošel :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

hol

Příspěvekod hol » 7 years ago

nejlepsi je strechy zamknout a podobny vocasy tam vubec nepustit. Mame to tak v mnoha pripadech a je to nejlepsi reseni.

Kdyz vam da nekdo neco na stozar, prokazatelne vas, nemel by byt problem to legalne sundat a polozit vedle. Nic neposkodit, zdokumentovat. Strihani uz je problem, nemelo by dojit k poskozeni. Hlasit to netreba, protistrana se take neobtezovala vam to rict. Na zarizeni umistene nekde nelegalne se velmi obtizne obhajuje jakakoli pravni ochrana. Kazda jurisdikce by se ptala, na zaklade ceho to tam umistili a co vlastne ocekavali. Odvolavat se na ochranu zoek je kravina. Tam se ocekava smlouva ci obvykleji sluzebnost. Prenos odpovednosti na jednotliveho clena SVJ, jak jsem se s tim jiz setkal pry take neobstoji, protoze za SVJ, druzstvo sam uzivatel nejedna. A protistrana-poskytovatel ma povinnost overit si, kdo je statutar a zda je smlouva na umisteni platne uzavrena.
Pri opakovani stavu je to uz jejich strany jasny zamer zneuziti cizi veci a pri dostatecne dokumentaci lze jiz s celkem slusnou sanci konat i pravne. Zadat odstraneni, domereni najmu za neopravnene vyuzivani, zadat nahradu skody, pokud vznikla.
Kazdy vam ale rekne neco jineho, co pravnik to nazor. Ale neni to uplne tak ze vitezi lumpove a poctivci jsou bezbranni. Spis poctivci propadaji zbytecne panice a to lumpum nahrava.
2 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 7 years ago

Tak firma starnet si dela asi prdel postavej vysilac 50 m od myho a rozsvitej v totalne zarusenym prostredi 40mhz kanaly ale vychcane vse posunuty o 10 mhz aby to na normalnim skenu nebylo videt a tvarej se ze prej moje ssid nevideli a ze prej s tim zkuyej neco udelat :((( banda hovad jinak to nazvat nelze
1 x

hol

Příspěvekod hol » 7 years ago

jj preste tak oni to delaji :(
1 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 7 years ago

Potvrzuji. Na jednom místě jsme jim to oplatili stejnou mincí a zřejmě jim to došlo, teď jedou ve všech našich lokalitách pěkně 20 MHz, normální kanály a cosi ubrali i výkon. Ono když pár AC mikrotiků rozjede na 80 MHz kanálu plný výkon do ziskové antény namířené přesně na ně, tak potom volnou frekvenci prostě nenajdou a je fuk, jestli posunou kanál o 1, 5 nebo 10 MHz.
1 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Ale to uz je na paragraf

(1) Kdo úmyslně poškodí obecně prospěšné zařízení nebo ohrozí jeho provoz nebo využívání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Co ich chces trestat za to, ze pouzivaju nelicencovane pasmo rovnako ako ty ci co ? :d
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Dle VO musi ruseni odstranit ten kdo prisel jako druhy jestlize tak po prokazatelne vyzve neucini lze to povazovat za umyslne poskozovani verejne prospesneho zarizeni respektive poskozovani verejne prospesne sluzby a je jedno na jakych frekvencich
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

.
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 25 Apr 2018 20:24, celkem upraveno 1 x.
0 x