Takze ted se u soudu prokaze, zda mate pravdu anebo nemate. Anebo spise jak chytre pravniky jste najali. Za me: pozor na pravniky, jeste vas oskubou. Jsem zvedav na vysledek (zrejme bude odvolani a zase z vas budou tahat lojeri prachy)...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
HKfree: spolek se brání dani za sdílení internetu, podle úředníků jde o byznys
Re: HKfree: spolek se brání dani za sdílení internetu, podle úředníků jde o byznys
No to myslite asi to na PMV ze tam platite xxx za rok. no tem zoufalcum co jim zaberete celou pudo a mate to u nich zadarmo 15 let tvrdite neco jineho
HKFREE generuje NEKOLIKANASOBEK prijmu, nez ma nakladu na realny provoz, tim jsem si naprosto jisty:)
Takze ted se u soudu prokaze, zda mate pravdu anebo nemate. Anebo spise jak chytre pravniky jste najali. Za me: pozor na pravniky, jeste vas oskubou. Jsem zvedav na vysledek (zrejme bude odvolani a zase z vas budou tahat lojeri prachy)...
0 x
evil píše:Každý člen má možnost se na finanční situaci zeptat a jsme vůči členům v tomto zcela otevřeni. Členy o boji s FU informujeme. A ta částka nám nehrozí, protože je dávno zaplacena a proto tím nemusíme nikoho strašit. To necháváme na různých ISP, od nich to strašení lidí je takové přirozenější ... umí k tomu většinou vymyslet nějaký zajímavý příběh.
Podle Jiráska a Janela závisí život spolku na rozhodnutí soudu. „U nás je prioritní sdružování, nikoliv internet. Chtěli jsme vybudovat komunitní centrum, jenže teď nevíme, jak příští měsíc zaplatit elektriku a další poplatky. Možná u soudu se naposledy jako spolek sejdeme,“ dodávají.
Zdroj: https://hradec.idnes.cz/soud-hradec-sdi ... zpravy_tuu
Tak snad takto důležitou zprávu máte mít na titulní straně a informovat o tom všechny členy že možná příští měsíc končíte.
0 x
To je hra na city... komunitni centrum at buduji z toho na co se slozi clenove mimo prispevku na internety
)
Na druhou stranu muzes byt rad, ze drzi tu cenu vysoko, protoze podle meho odhadu, by to klidne mohli provozovat s tim co pise za 30,- mesicne a to by se ti libilo jeste mene. Nevim totiz jake by mohli mit naklady kdyz dobehne leasing alcomy tak to jeste par let funguje
zarizeni si kupuje kazdy sam a rozvody v dome by ten spolek take financovat nemel ze ne 
hol píše:dobrý úmysl, špatná cesta k jeho naplnění. Prostě na pozadí podnikáte, aby jste tím financovali v vaše přínostné aktivity. Bohužel je tam to podnikání, které vlastně ani nerozporujete. Není to o sdružení nadšenců internetu, ale komerční aktivitě. To je to co vadí a bude vadit FÚ a též nám komerčním poskytovatelům. Vaše sponzoringy a charitativní akce jsou lidsky hezké, ale legislativně to nic neřeší. Já určtě neříkám že jste zlí. To bych si ani nedovolil. Říkám jen, že model "ISP spolků" je dle mého názoru legistalivně špatně, neplní účel, krátí daně a narušuje trh.
Na druhou stranu muzes byt rad, ze drzi tu cenu vysoko, protoze podle meho odhadu, by to klidne mohli provozovat s tim co pise za 30,- mesicne a to by se ti libilo jeste mene. Nevim totiz jake by mohli mit naklady kdyz dobehne leasing alcomy tak to jeste par let funguje
0 x
Ale to se pletete. My máme všechny tyto aktivity obecně ve stanovách. My vybíráme příspěvky k dosahování cílů ve stanovách a abychom financovali aktivity které k těmto cílům vedou. A to je legislativně zcela v souladu.
A co se týče lidí tak to je kapitola sama o sobě. Důsledně se snažíme každému novému členovi vysvětlit čeho se chce stát členem.
Bohužel nemůžeme nijak ovlivnit to, že ti lidé na to po měsíci zapomenou, nebo se připojí ke kamarádovi, který jim to nevysvětlil správně, nebo je to nezajímá a odkývají vám vše.
Vy nechápete, že nám se členové připojují živelně sami, my nemáme možnost kontrolovat co jim který jejich kamarád o spolku navykládal, zda si přečetli opravdu stanovy až do konce a zda je pochopili správně.
A co se týče lidí tak to je kapitola sama o sobě. Důsledně se snažíme každému novému členovi vysvětlit čeho se chce stát členem.
Bohužel nemůžeme nijak ovlivnit to, že ti lidé na to po měsíci zapomenou, nebo se připojí ke kamarádovi, který jim to nevysvětlil správně, nebo je to nezajímá a odkývají vám vše.
Vy nechápete, že nám se členové připojují živelně sami, my nemáme možnost kontrolovat co jim který jejich kamarád o spolku navykládal, zda si přečetli opravdu stanovy až do konce a zda je pochopili správně.
0 x
Olin:
kolikrát mám opakovat, že jsme článek nedostali k autorizaci. Ta paní tam napsala kopec nesmyslů.
kolikrát mám opakovat, že jsme článek nedostali k autorizaci. Ta paní tam napsala kopec nesmyslů.
0 x
Dobře v HK je několik správců čím se živí ? určitě chodí na 3 smeny někam do prace a během toho delaj do združení ?
zase tak blbej nejsem a tohle vám nespolknu
viděl jsem hodně združení a většinou to jedou čistě komerečně a jen se schovavaji
u nás to samy 200kč /3k useru ty prachy prostě na te jejich siti nevidim všude maj PBm10 a u klienta sxt za ktery si řeknou 3tis a 1 tis za vstup do spolku
Za další v spolku je několik učetních nekolik zaměstancu (spravcu) kteří nikam nechodí do prace a mají platy z združení
ještě přes kopec mame jedno združení ktery dokonce bere dotace na to jejich PROGaming
zase tak blbej nejsem a tohle vám nespolknu
viděl jsem hodně združení a většinou to jedou čistě komerečně a jen se schovavaji
u nás to samy 200kč /3k useru ty prachy prostě na te jejich siti nevidim všude maj PBm10 a u klienta sxt za ktery si řeknou 3tis a 1 tis za vstup do spolku
Za další v spolku je několik učetních nekolik zaměstancu (spravcu) kteří nikam nechodí do prace a mají platy z združení
ještě přes kopec mame jedno združení ktery dokonce bere dotace na to jejich PROGaming
0 x
V HK je několik desítek správců a všichni mají zaměstnání se spolkem nesouvisející.
Věřit mi asi stejně nebudete, ale je to tak.
0 x
evil píše:V HK je několik desítek správců a všichni mají zaměstnání se spolkem nesouvisející.
V tom případě vás nehažu do jednoho pytle ale zařadím si vas do nové škatulky pod Free (NonFree) s.r.o
0 x
Evile, staci odpovedet na otazku, proc nemate ve sbirce listin to, co tam mit mate?
Podotykam ze i spolky tyto udaje zverejnovat musi. Proc asi? Mate nejake dodavatele i odberatele...
Podotykam ze i spolky tyto udaje zverejnovat musi. Proc asi? Mate nejake dodavatele i odberatele...
0 x
shooter píše:evil píše:V HK je několik desítek správců a všichni mají zaměstnání se spolkem nesouvisející.
V tom případě vás nehažu do jednoho pytle ale zařadím si vas do nové škatulky pod Free (NonFree) s.r.o
Ono je to tak, ze ti hkf spravci (jejich seznam najdes na webu) maji internet od hkf zdarma, takze vlastne jde o nepenezni plneni a ten spravec by to mel, pokud je treba osvc, priznat
Zamestnanec nutne nemusi, protoze prijem do 6000/rok zamestnanec nemusi priznavat
0 x
Rád odpovím.
Zřejmě proto, že všichni máme své zaměstnání a doteď jsem neměl informaci o tom, že takovou povinnost máme.
Určitě to není úmysl.
Zřejmě proto, že všichni máme své zaměstnání a doteď jsem neměl informaci o tom, že takovou povinnost máme.
Určitě to není úmysl.
0 x
Správci nemají internet zdarma, někteří (ne všichni) správci mají čestné členství a znamená to, že nemusí platit členský příspěvek.
290,-kč měsíčně je obrovská "výplata" za hromady hodin dobrovolné činnosti to ano
290,-kč měsíčně je obrovská "výplata" za hromady hodin dobrovolné činnosti to ano
0 x
Nnebylo těžké najít otázku s odpovědí zda tu povinnost ve sbírce listin máme.
Google je mocný pomocník.
Tu povinnost nemáme.
Tu povinnost nemáme.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
evil píše:Vy nechápete, že nám se členové připojují živelně sami, my nemáme možnost kontrolovat co jim který jejich kamarád o spolku navykládal, zda si přečetli opravdu stanovy až do konce a zda je pochopili správně.
WOW, teď mi došla slova ...
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
evil píše:Nnebylo těžké najít otázku s odpovědí zda tu povinnost ve sbírce listin máme.
Tu povinnost nemáme.
Ok, teď je mi jasné že soudkyně už má jasno.
http://www.svazpotapecu.cz/clanek-aktua ... rku-35-158
0 x