❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Starnet
Re: Starnet
Já bych asi neměl odvahu to odkurtovat. Kdyby ten stožár uletěl, spadnul dolů a někoho přizabil, měl bych na tom jistý podíl viny.
0 x
rsaf píše:Já bych asi neměl odvahu to odkurtovat. Kdyby ten stožár uletěl, spadnul dolů a někoho přizabil, měl bych na tom jistý podíl viny.
To ale je problem majitele stozaru.Ten odpovida za ten stozar.
1 x
rsaf píše:Já bych asi neměl odvahu to odkurtovat. Kdyby ten stožár uletěl, spadnul dolů a někoho přizabil, měl bych na tom jistý podíl viny.
A keby ten ich pribastleny stoziar spadne a poskodi tvoj stoziar ci anteny bol by si rad ? Nech spadne...najskorej by zostal vysiet na kabloch.
1 x
KoZLiCeK píše:rsaf píše:Já bych asi neměl odvahu to odkurtovat. Kdyby ten stožár uletěl, spadnul dolů a někoho přizabil, měl bych na tom jistý podíl viny.
je a není, protože kdyby ti dokázali že si tomu pomohl nebo naopak úmyslně nejednal aby se to nestalo, tak by byl problém.
právně by to mělo být ok takž že by měl hapi poslat dopis se zelenym pruhem kde je vyzývá do určitého data k odstranění a pokud to neučiní že bude jednat na své náklady.
o tomto něco vím pač jsem měl obdobné problémy s tím že nám soused složil dřevo na prokazatelně náš pozemek a podle zákona prostě na to nesmíš šahnout jinak se to obrátí proti vám, bohužel zákony tu stojí za velké hovínko a nahrávají lumpům....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:KoZLiCeK píše:rsaf píše:Já bych asi neměl odvahu to odkurtovat. Kdyby ten stožár uletěl, spadnul dolů a někoho přizabil, měl bych na tom jistý podíl viny.
je a není, protože kdyby ti dokázali že si tomu pomohl nebo naopak úmyslně nejednal aby se to nestalo, tak by byl problém.
právně by to mělo být ok takž že by měl hapi poslat dopis se zelenym pruhem kde je vyzývá do určitého data k odstranění a pokud to neučiní že bude jednat na své náklady.
o tomto něco vím pač jsem měl obdobné problémy s tím že nám soused složil dřevo na prokazatelně náš pozemek a podle zákona prostě na to nesmíš šahnout jinak se to obrátí proti vám, bohužel zákony tu stojí za velké hovínko a nahrávají lumpům....
A starnet akoze trapia nejake zakony ? Vsak oni seru na vsetkych a na vsetko...odgurtnovat a hotovo, presne tak ako bolo ucinene. Este raz sa pytam, bol by tu niekto spokojny s tym, ze by sa im odtrhol stoziar a svojou plochou a vahou poskodil ten vas, nebodaj stiahol aj ten dole ? Asi by nikto nebol stastny. Skor nez riesit nejake zakony, nahlasit takyto stav spravcovi baraku a povedat mu akych suflikantov ma na streche a co mozu sposobit
1 x
-
Je lepší, aby to spadlo na příhradu a pak to obě firmy vyřeší vzájemně, než aby to spadlo někomu dolů na hlavu a pak by měl problém i ten, co to odkurtoval a vytahoval se s tím na internetu. Měli Starnetu zavolat, dát mu 2 dny na vyřešení a bylo to. Přikurtovat to k cizímu stožáru je prasárna, ale nevím, jestli by to další 2 dny nevydrželo. 
0 x
Co to tady meleš? Proč by bylo lepší, aby to spadlo na sousední příhradu a aby to poskytovatelé řešili společně? Já myslím, že by bylo nejlepší, aby ten sráčnet šel konečně do hajzlu i s těma jeho shit instalacema a jeho takzvaných techniků. Tohle je jen parodie na poskytovatele, nic jinýho.
2 x
Pintero píše:Co to tady meleš? Proč by bylo lepší, aby to spadlo na sousední příhradu a aby to poskytovatelé řešili společně? Já myslím, že by bylo nejlepší, aby ten sráčnet šel konečně do hajzlu i s těma jeho shit instalacema a jeho takzvaných techniků. Tohle je jen parodie na poskytovatele, nic jinýho.
Morálně máte pravdu, ale právně nikoliv. Z pohledu práva to je stejné jako když udělám chráničku a najednou se v ni objeví cizí kabel, nemohu ho vytrhnout.
1 x
Já nepíšu nic o morálce ani právu ani kabelu v cizí chráničce. Píšu o tom, aby se ti co staví takovéto instalace vrátili k původnímu zaměstnání - odvoz komunálního odpadu.
1 x
- midnight_man
cudzie kable v chraničkach a lištách cvakáme. Sú to naše lišty a naše chráničky, označené. O čom neviem, tam nemá čo robiť. Bez debaty bez varovania....Mňa sa tiež nik nepýtal či si to tam môžu dať, ani ja sa pýtať nebudem.
1 x
Jak se pozná VAŠE lišta? To ji máte co metr popsanou? Mám dávat novou lištu když už tam jedna poloprázdná 10 let je? Jak by pak ty domy vypadaly??? Nevím tedy jak na Slovensku ale u nás může být poškození telekomunikačního zařízení hodnoceno jako trestný čin.
0 x
-
Problém je právě tenhle váš přístup, "ať to klidně někoho zabíje a někdo jde do hajzlu a tak". Neumíte se vyjadřovat a v tomhle ohledu ani pořádně myslet. Tahat novou lištu v paneláku, když je tamta prázdná... No rsaf vám to řekl přesně. Achjo. Ustřihnout kabely, to už chcete přímo způsobit škodu a ne napravit špatný stav. Jednou se vám to může nemile vrátit.
0 x
to je úhel pohledu. Lišty máme popsaný a vesele tam hnijou cizí kabely. Cvak a už nehnijou. Je mi jedno jak ty domy budou vypadat. To je starost majitele aby nechal udělat rozvody do bytů. Pokud to neudělá, tak bude mít každej vlastní lištu. Nebudu trávit na paneláku půl dne lištováním zadarmo aby tam někdo přišel a pohodlně si tam vložil vlastní kabel.
2 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
premejslel sem jak do ceho dat kable treba v kocarkarne, kam muze kazdej. Cokoliv plastoveho apod. je nesmysl, rozdela rozbije. V uvahu prichazi jen poradna kovova vodovodni trubka a na chemii chytit do zdi 
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
hapi píše: Je mi jedno jak ty domy budou vypadat
Tady se opravdu neshodneme. Nepřímo tím ale říkáte, že když jste tam byl první, další už do paneláku nemůže (protože instalovat tam 5 lišt je hloupost).
0 x