❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Intel D210GLY

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
honzam

Re: Intel D210GLY

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Jenya píše:Ja tam videt "prevodnik", ktery udela z 12V vsechny ty napeti co potrebuje ATX zakladni deska. Taky to pouzivam k napajeni teto desky, jen ve forme DC-DC PICO PSU-60WI 6-26V 60-80W. Napajim to pres PoE z 25V zdroje - odber 1,1A idle a pri plnem vykonu 1,4A i se 4ks miniPCI.

honzam píše:Jak mají u toho vyřešen zdroj? Že to lze napájet pasivně přes POE? Pokud vím tak tato deska POE nepodporuje. Dík

toto je ono?
http://www.logicsupply.com/products/picopsu_120
dá se to někde v cz shopu koupit? Nebo přímo ten převodník který používají oni? Dík
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 17 years ago

jj to je ono, jen kvuli vetsimu rozsahu vstupniho napeti doporucuju tuto variantu:
http://www.sws.cz/default.asp?mtc=0&cls ... iid=140335 -maji tam i zdroje, ktere pouzivaji v tom 120Mbit :) zarizeni

honzam píše:
Jenya píše:Ja tam videt "prevodnik", ktery udela z 12V vsechny ty napeti co potrebuje ATX zakladni deska. Taky to pouzivam k napajeni teto desky, jen ve forme DC-DC PICO PSU-60WI 6-26V 60-80W. Napajim to pres PoE z 25V zdroje - odber 1,1A idle a pri plnem vykonu 1,4A i se 4ks miniPCI.

honzam píše:Jak mají u toho vyřešen zdroj? Že to lze napájet pasivně přes POE? Pokud vím tak tato deska POE nepodporuje. Dík

toto je ono?
http://www.logicsupply.com/products/picopsu_120
dá se to někde v cz shopu koupit? Nebo přímo ten převodník který používají oni? Dík
0 x

honzam

TO: Jenya
Dík za link. Akorát najít tvrdý trafo 32V je problém. Našel jsem jen 24V ale to by mělo stačit. Ještě bych měl dotaz. Když to poženu přes klasické pasivní poe tak to teče jen přes dva páry drátů. Neexistuje nějaká POE redukce aby to teklo přes všechny 4páry? Bastlit to nechci :wink:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

POE pres 4 pary ? A kudy chces tahnou data :) To uz tam hod k tomu Utp nejakou 2linku tlustsi radeji.
0 x

honzam

Maxik píše:POE pres 4 pary ? A kudy chces tahnou data :) To uz tam hod k tomu Utp nejakou 2linku tlustsi radeji.

je to na strese panelaku. Vedou tam dve UTP jedno bych cele vyuzil pro napajeni a druhe pro data
0 x

Jenya

Ten zdroj nemusi byt nijak tvrdy, jen aby mel aspon 36W a rozsah napeti 12 - 32V. Pokud to budes napajet temi 32V, tak to klasicky PoE v pohode prenese pres dva pary. Jinak ubastlit to pres cely UTP snad neni az takovej problem. Osobne vetsinou na draty vytazene z UTP pajim rovnou napajeci konektory.

honzam píše:
Maxik píše:POE pres 4 pary ? A kudy chces tahnou data :) To uz tam hod k tomu Utp nejakou 2linku tlustsi radeji.

je to na strese panelaku. Vedou tam dve UTP jedno bych cele vyuzil pro napajeni a druhe pro data
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

co tam presne pouzivate za kabely ? tahat <10A po kabelazi, ktera na to neni urcena mi neprijde vhodne. Fungovat to sice muze.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Jenya

Uz jsem to psal o par prispevku vyse, ale chapu, ze ne kazdemu se to chce cist.
Napajim to pres PoE z 25V zdroje - odber 1,1A idle a pri plnem vykonu 1,4A i se 4ks miniPCI.

reset píše:co tam presne pouzivate za kabely ? tahat <10A po kabelazi, ktera na to neni urcena mi neprijde vhodne. Fungovat to sice muze.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 17 years ago

viem mi niekto povedat, ci tato doska vie bootovat zo siete cez on-board sietovku?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Jenya

Tato moznost v biosu je.
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 17 years ago

zdravim, desku jsem teze testoval, deska je super stroj, vykonna v porovnani s deskou intel little fallse s atomem, sice spotreba je u ni o malinko vetsi, ale neni problem s podporou mikrotik u integrovane LAN.
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

4gd1 píše:zdravim, desku jsem teze testoval, deska je super stroj, vykonna v porovnani s deskou intel little fallse s atomem, sice spotreba je u ni o malinko vetsi, ale neni problem s podporou mikrotik u integrovane LAN.

v porovnani s little falls? muzete sem hodit nejake vysledky testu? (jeste jsem se k ni totiz nedostal a dost mne zajima - i quli spotrebe a stejne cene)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

fra.iesus píše:
4gd1 píše:zdravim, desku jsem teze testoval, deska je super stroj, vykonna v porovnani s deskou intel little fallse s atomem, sice spotreba je u ni o malinko vetsi, ale neni problem s podporou mikrotik u integrovane LAN.

v porovnani s little falls? muzete sem hodit nejake vysledky testu? (jeste jsem se k ni totiz nedostal a dost mne zajima - i quli spotrebe a stejne cene)

nevim čemu se dívíte, atom musí bejt míň výkonnej jinak by neměl takovou nízkou spotřebu. Zase se díváme pouze na frekvence co.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

hapi píše:nevim čemu se dívíte, atom musí bejt míň výkonnej jinak by neměl takovou nízkou spotřebu. Zase se díváme pouze na frekvence co.

ja se necemu divim? zvlastni, ze jsem to nepostrehl...
fra.iesus píše:v porovnani s little falls? muzete sem hodit nejake vysledky testu? (jeste jsem se k ni totiz nedostal a dost mne zajima - i quli spotrebe a stejne cene)

jde mi o srovnani vykonu abych mohl posoudit jeji uzitnou hodnotu v pomeru spotreba/cena/vykon - nebo se snad na tomto foru nemuzu na nic takoveho zeptat, aniz bych se stal tercem ironickych poznamek?! (PS: o arcvhitekturach procesoru a vypocetnich vykonech toho vim dost, abych se nemusel "divat pouze na frekvence" :evil: - ale zajima mne to, jak to slape jako celek (vzdyt o procesor samotny zdaleka nejde a videl jsem i dost desek s vynikajicimi procesory, ktere byly domrsene dost na to, aby jim s prominutim natrhla pr*el deska osazena procikem s 2/3vym vykonem a ze zkusenosti z minulosti nemam v SiS moc velkou duveru a predpokladam, ze intel na tom bude lepe. je na tom neco spatneho?!))
0 x

euro

Příspěvekod euro » 17 years ago

Pre upresnenie
pre dosku INTEL D201GLY2A Little Valley 2 je možné teda použiť redukciu http://www.alza.sk/SK/via-epia-riser-card-d46541.htm, a ma to niekto otestovane ako sa to chová?

Na doske som pri verzii MT 2.9.51 nerozbehal poriadne sietovku na doske, dokonca mi neudrzala ani winox a doska vytuhala, ale ver 3.6 bola stabilná.
0 x