Cheprer píše:Nechtěl by mi tu někdo ukázat jak t y svary vypadají z otdr?
Mozna ze ty namery jeste najdu. Projedu zitra OTDR a jestli to nekdo z kolegu nevymazal, muzu ti to hodit do mailu v .sor formatu ...
Cheprer píše:Nechtěl by mi tu někdo ukázat jak t y svary vypadají z otdr?
thomas_more píše:Cheprer píše:Nechtěl by mi tu někdo ukázat jak t y svary vypadají z otdr?
Mozna ze ty namery jeste najdu. Projedu zitra OTDR a jestli to nekdo z kolegu nevymazal, muzu ti to hodit do mailu v .sor formatu ...
thomas_more píše:Mel jsem tu svarecku v ruce, chtel si to koupit jeden nas zakaznik aby nas nemusel volat pokazdy, kdyz potrebuje neco svarit. Asi tak 10 svaru do roka. Na prvni pohled to vypada super. Mel jsem z toho i takovej ten mechanicky odolnej pocit. Ale ty svary z toho jsou docela pekelny. Vyborne to svari dve naprosto shodny vlakna k sobe. Ale pokud varite dve ruzny vlakna (napriklad G.652 na G.657) a nebo i dve stejny vlakna od ruznyho vyrobce, tak ve vetsine pripadu svarecka nestredi na jadro, ale na plast. O tom, ze jsou potom ty svary videt na otdr jako docela solidni skoba se asi nemusim ani zminovat. Abych to shrnul, tak muj nazor je ten, ze nejakou praci to zastane, pokud nejste buhvi jak narocny, chcete svarecku za ctyri koruny padesat a jste smireny s nejednotnyma vysledkama. Pokud s tim chcete varit zakazku pro nekoho dalsiho, tak to bych si teda rozhodne nedovolil. Nerad bych si utrhnul ostudu. Nehlede na to, ze tam lamacka kterou k tomu dodavaji je velice nepovedena kopie Sumitomo FC-6S a stoji opravdu za hovno. Zalomeni je 5x v toleranci a 3x ne. Na tom AI to neni tolik patrny, nema to az takovy rozliseni, aby to tam bylo videt. Ale v realu je to fakt peklo. Pokud si to opravdu chces koupit, zvaz k tomu nakup poradny lamacky. Ona totiz lamacka jak znamo, jest polovina uspechu svaru. Radeji bych se podival po necem jetym od renomovanych vyrobcu. Mam se svareckama nejaky zkusenosti, takze si troufam tvrdit, ze po 200 tisicich svarech uz mam pravo porovnavat a nebo vyjadrit nazor ci poradit. Ma to nasledujici poradi. Fujikura, Sumitomo, Fitel, Ilsintech. Dal to nikam nepokracuje ...
miso7711 píše:odporucam swift K11 alebo fitel s179
rsaf píše:Ale Inslintech je taky do 100k a je 3D.