❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi rychlost RBcAP2nD

Návody a problémy s konfigurací.
pepulis

Re: Wifi rychlost RBcAP2nD

Příspěvekod pepulis » 7 years ago

Mirek DV píše:Ma to jet v N jako kazdej zasoplenej routr pod stolem

A jake je tam sifrovani zapnute?
0 x

Mirek DV

Příspěvekod Mirek DV » 7 years ago

Cokoliv tam zapnu. Tak to nikdy neprenese vic jak 21 to nema s šifrováním nic společnýho , to chce vyrobci omlatit o hlavu , jenze jak jsem se presvedcil tak to ani zreklamovat nepujde , aspon teda zatim
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 7 years ago

Mirek DV píše:Cokoliv tam zapnu. Tak to nikdy neprenese vic jak 21 to nema s šifrováním nic společnýho , to chce vyrobci omlatit o hlavu , jenze jak jsem se presvedcil tak to ani zreklamovat nepujde , aspon teda zatim

Sifrovani ma vliv na rychlost. V okamziku kdy tam není pouze AES, tak i Nkovy wifi router jede jen v G norme. Proto jsem se ptal, co je tam za sifrovani, protože pouze jedno je spravne.
0 x

Mirek DV

Ano jenom AES
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

a wpa2? nebo zatrhnutý i wpa?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

wpa s tym nic nema. Stale ide o ten isty bug a to ten, ze iste mikrotik sa proste bugne a tx rate je len na G ratoch cize ma 54Mbit a cize max 21Mbit realnych. Aj ked sa MK nastavi na only N stejne to bude mat TX v Gcku a RX v Nku. Pritepleny tplink za 5 korun pojde vsak normalne.... :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 7 years ago

Ano s určitými zařízeními se to takto prostě linkne na 54Mbit a basta. Dokud to MK neopraví tak se s tím na stávajícím hw nedá nic dělat. Pokud to potřebuješ vyřešit hned tak leda výměnou hw.
cAP ac a hAP ac² tímto problém netrpí.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

to je dost divný protože všude čtu že se to sekne na nejnižší rychlosti a ne na nejvyšší Gčkový rychlosti. 54Mbit rate by prostě odpovídalo wpa aes.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

hapi píše:to je dost divný protože všude čtu že se to sekne na nejnižší rychlosti a ne na nejvyšší Gčkový rychlosti. 54Mbit rate by prostě odpovídalo wpa aes.

Ale to je právě ta chyba. Máš zařízení který se ti má chytit třeba na 144Mbit protože je Nkový 2x2. Ale chytne se ti max na 54Mbit ačkoliv máš zapnuté WPA2aes. Řeší se to tu pořád dokola. Ze supportu mě psali že pouze tyto dvě nová zařízení která jsem zmiňoval chybou netrpí
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 7 years ago

No paráda. A dávají nám naději, že to v některé následující verzi vyřeší i pro všechna ostatní zařízení?
0 x

Mirek DV

Však to nikomu asi nevadi ze kupuji něco co vlastně ani nefunfuje , tak proč by se to opravovalo. Když to lidi nevraci do krámu at si to výrobce strči doprdele
0 x

honzam

Rosak píše:No paráda. A dávají nám naději, že to v některé následující verzi vyřeší i pro všechna ostatní zařízení?

Ano, slibují to
0 x

Rosak

No, tak alespoň že je naděje, díky za info. A než se tak stane, chtěl jsem si na starém RB751 něco vyzkoušet. Mám tam aktuální verzi ROS a rád bych provedl downgrade na verzi 6.34, nebo ještě starší. Jde tohle bez problémů přes Winbox, nebo se musí udělat ještě něco jiného?
0 x

honzam

Ano jde, nahraj to do files a stiskni downgrade
0 x

Rosak

Díky a firmware se přitom downgradne sám?
0 x