❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pronájem vlákna od CETINu v rámci města
Pronájem vlákna od CETINu v rámci města
Ahoj, hodilo by se mi pronajmout si vlákno po městě, máte někdo zkušenost? Od CETINu máme okruh, takže jejich vlákna jsou v našem racku a na druhé straně je to stopro taky zakončené. Zajímalo by mě jak se to počítá, jestli od metru (ale co mě zajímá kudy si to vedou
), nebo nějak jinak. Vůbec nemám představu, co by to stálo. Vzduchem je to cca kilometr. Díky.
0 x
-
Zrovna tady před 10 dny byli z Cetinu a poptával jsem mimo jiné to samé (cca1,5km po městě) a bylo mi řečeno, že nenasvícené nepronajmou, jen pokud si to vezmu s nějakou službou a ať se obrátím na obchod. PE trubku mám na pozemku a vlákno z Prahy není problém. Takže pokud někdo ví něco víc, tak by mě to taky zajímalo. Jinak to jistí 72-80 GHz.
0 x
Kdyby pronajali vlákno, nemohli by ždímat na kapacitě
takže asi poptám okruh mezi místem A a B 
0 x
https://www.cetin.cz/pi
Dokument "Ceny", strana 5.
Pronajem pasivni infrastruktury jim narizuje regulace, takze odmitnout to muzou jen z vaznych duvodu (zadna volna vlakna nejsou a pod.)
Odmitnuti musi ale vzejit z technickeho setreni (dokument Pravidla a postupy, strana 5) a mit konkretni duvod.
Dokument "Ceny", strana 5.
Pronajem pasivni infrastruktury jim narizuje regulace, takze odmitnout to muzou jen z vaznych duvodu (zadna volna vlakna nejsou a pod.)
Odmitnuti musi ale vzejit z technickeho setreni (dokument Pravidla a postupy, strana 5) a mit konkretni duvod.
0 x
milan.zelina píše:Zrovna tady před 10 dny byli z Cetinu a poptával jsem mimo jiné to samé (cca1,5km po městě) a bylo mi řečeno, že nenasvícené nepronajmou, jen pokud si to vezmu s nějakou službou a ať se obrátím na obchod. PE trubku mám na pozemku a vlákno z Prahy není problém. Takže pokud někdo ví něco víc, tak by mě to taky zajímalo. Jinak to jistí 72-80 GHz.
Ono pokud by ti ho pronajali pocitej radove stejne tisice mesicne, tak si myslim, ze neni co resit a nasadit spoj, kdyz je tam videt
0 x
my jsme taky poptavali vlakno v ramci mesta. Jednalo se cca o 1 km. A dokonce sami nabidli nenasvicene vlakno (2 vlakna) a rikali, ze v ramci mesta s tim problem nemaji. V ramci dvou mest by uz moc nechteli.
Cenovka byla cca 5-6 tis/mes
nakonec jsme tam dali 80GHz a po pul roce schodou okolnosti a nahody jsme se tam dokopali sami a jeste dal
)
Cenovka byla cca 5-6 tis/mes
nakonec jsme tam dali 80GHz a po pul roce schodou okolnosti a nahody jsme se tam dokopali sami a jeste dal
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 22 Feb 2018 12:21, celkem upraveno 2 x.
0 x
-