❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pronájem vlákna od CETINu v rámci města

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
forkman
antispam: Ano

Pronájem vlákna od CETINu v rámci města

Příspěvekod forkman » 7 years ago

Ahoj, hodilo by se mi pronajmout si vlákno po městě, máte někdo zkušenost? Od CETINu máme okruh, takže jejich vlákna jsou v našem racku a na druhé straně je to stopro taky zakončené. Zajímalo by mě jak se to počítá, jestli od metru (ale co mě zajímá kudy si to vedou :-) ), nebo nějak jinak. Vůbec nemám představu, co by to stálo. Vzduchem je to cca kilometr. Díky.
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 7 years ago

Zrovna tady před 10 dny byli z Cetinu a poptával jsem mimo jiné to samé (cca1,5km po městě) a bylo mi řečeno, že nenasvícené nepronajmou, jen pokud si to vezmu s nějakou službou a ať se obrátím na obchod. PE trubku mám na pozemku a vlákno z Prahy není problém. Takže pokud někdo ví něco víc, tak by mě to taky zajímalo. Jinak to jistí 72-80 GHz.
0 x

forkman

Příspěvekod forkman » 7 years ago

Kdyby pronajali vlákno, nemohli by ždímat na kapacitě :-) takže asi poptám okruh mezi místem A a B :-D
0 x

zajdee

Příspěvekod zajdee » 7 years ago

https://www.cetin.cz/pi
Dokument "Ceny", strana 5.

Pronajem pasivni infrastruktury jim narizuje regulace, takze odmitnout to muzou jen z vaznych duvodu (zadna volna vlakna nejsou a pod.)

Odmitnuti musi ale vzejit z technickeho setreni (dokument Pravidla a postupy, strana 5) a mit konkretni duvod.
0 x

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 7 years ago

milan.zelina píše:Zrovna tady před 10 dny byli z Cetinu a poptával jsem mimo jiné to samé (cca1,5km po městě) a bylo mi řečeno, že nenasvícené nepronajmou, jen pokud si to vezmu s nějakou službou a ať se obrátím na obchod. PE trubku mám na pozemku a vlákno z Prahy není problém. Takže pokud někdo ví něco víc, tak by mě to taky zajímalo. Jinak to jistí 72-80 GHz.

Ono pokud by ti ho pronajali pocitej radove stejne tisice mesicne, tak si myslim, ze neni co resit a nasadit spoj, kdyz je tam videt :)
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 7 years ago

my jsme taky poptavali vlakno v ramci mesta. Jednalo se cca o 1 km. A dokonce sami nabidli nenasvicene vlakno (2 vlakna) a rikali, ze v ramci mesta s tim problem nemaji. V ramci dvou mest by uz moc nechteli.

Cenovka byla cca 5-6 tis/mes

nakonec jsme tam dali 80GHz a po pul roce schodou okolnosti a nahody jsme se tam dokopali sami a jeste dal :o)
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 22 Feb 2018 12:21, celkem upraveno 2 x.
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 7 years ago

Děkuji všem za přínosné info.
0 x